به یادِ مجاهدی که حامی کودکان جنگ‌زده بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کودک‌پرس، رویداد مهم یکشنبه (۵ اسفندماه ۱۴۰۳)، بهانه‌ای شده است تا بار دیگر مردم به‌ویژه ساکنان جغرافیای اسلامی به مقاومت و مبارزه با ظلم فکر کنند. امروز، روز تشییع شهید سیدحسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی‌الدین، از رهبران حزب‌الله لبنان در بیروت است؛ روزی که تعدادی از کودکان و نوجوانان لبنانی که نمی‌دانیم شمارش‌شان به چه عددی می‌رسد، هم‌پای مادران و پدران خود در این مراسم شرکت می‌کنند. شاید هم تنها بروند؛ زیرا موشک‌های جنگی که نمی‌توانند تشخیص دهند فقط پدر خانواده را شهید کنند یا مادر را.

شهید سیدحسن نصرالله، فردی بود حامیِ کودکان. او دوست داشت کودکان جنگ‌زده و مظلوم در آسایش باشند؛ بازی کنند و تفریح، درس بخوانند و برای جامعه خود مفید باشند. او این آرزوها را به‌ویژه برای کودکان فلسطینی و لبنانی داشت و در مسیر همین آرزوها نیز شهید شد.

کودکان و نوجوانان فارسی‌زبان چقدر با این مجاهد شهید آشنا هستند؟ این سؤال را می‌توان درباره همه شهیدان پرسید؛ از باکری و همت گرفته تا سردار شهید قاسم سلیمانی و شهدای دانشمند و حتی شهدای کشورهای دیگر که برای یک آرزو تلاش کردند: زندگی در سرزمین خود بدون زور و ظلم خارجی. شناساندن این شهدا به کودکان و نوجوانان وظیفه‌ای است که نویسندگان برعهده دارند. محمدعلی جابری در کتاب «سید مقاومت» تلاش کرده است این وظیفه را ایفا کند.

کتاب «سید مقاومت» با تصویرگری لیلا اربابی از سوی نشر کتابک منتشر شده است. این کتاب، سرگذشت شهید سیدحسن نصرالله را از کودکی تا بزرگ‌سالی برای نوجوانان روایت می‌کند. مطالعه این روایت ۴۸ صفحه‌ای در این روز، فرصت مناسبی برای آشنایی اجمالی با این شهید است.

در بخشی از متن این کتاب می‌خوانیم:

شیخ‌علی شمس‌الدین، روحانی روستایشان با این‌که خودش سخنرانی را خوب نمی‌دانست اما، فوت‌وفن سخنوری را به سیدحسن چهارده‌ساله آموخت. شیخ‌علی در اولین مراسم ختم روستا، شاگردش را تشویق کرد تا منبر برود و برای مردم سخنرانی کند. قبل از مراسم دوباره او را خواست و گفت: «موقع سخنرانی، تو چشم مردم نگاه نکن. فقط از بالا به موها یا سرشون نگاه کن تا دست‌پاچه نشی.»

سیدحسن حرف‌هایش را از قبل روی کاغذ نوشته بود. کاغذ را برداشت و ایستاد روبه‌روی جمعیت. همه حرف‌هایش را در هفت‌هشت دقیقه خلاصه کرد و مراسم را تمام کرد. همه تأیید و تحسینش کردند. یک هفته بعد دوباره مراسم ختم بود. این‌بار سیدحسن چهارده‌ساله بدون نوشته و به صورت ایستاده حدود بیست دقیقه سخنرانی کرد و از آن روز شد سخنران مراسم‌های ختم روستا و روستاهای اطراف.

اطلاعات بیشتر:

نشر کتابک، چاپ هشتم کتاب «سید مقاومت» از مجموعه «قهرمان من» به قلم محمدعلی جابری و تصویرگری لیلا اربابی را در ۴۸ صفحه مصور، شمارگان دو هزار و ۵۰۰ نسخه و بهای ۵۰ هزار تومان ویژه نوجوانان منتشر کرده است.