به گزارش کودک پرس ، رضا جعفری در نشست خبری به مناسبت هفته کودکان (14 تا 20 مهرماه جاری) افزود: 74 درصد کودکان کار و خیابان خارجی، فاقد اسناد هویتی و اوراق معتبر هستند که ارائه خدمت از سوی بهزیستی به آنان را دچار مشکل می کند و بسیاری از آنان از ادامه تحصیل بازمی مانند که البته برای آنان کلاس های جبرانی و تقویتی می گذاریم.
وی افزود: این کودکان از خانواده های فقیر هستند و فقر اقتصادی و معیشتی موجب کار آنان می شود. رویکرد بهزیستی این است که ساعات کار کودکان کار را کاهش دهد. در حال حاضر 33.8 درصد آنان بین یک تا چهار ساعت ، 13.7 درصد بیش از هشت ساعت و 51.2 درصد چهار تا هشت ساعت در روز کار می کنند.
جعفری گفت: حضور کودکان در خیابان فی نفسه کودک آزاری به شمار می رود و بررسی ها نشان می دهد تعداد قابل توجهی از این کودکان مورد خشونت های کلامی، تحقیر، بی توجهی و حتی خشونت های جسمی قرار می گیرند.
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در حال حاضر به 12 هزار کودک کار و خیابان در مراکز شبانه روزی و همچنین مراکز روزانه حمایتی آموزشی دولتی، خدمات پزشکی، تحصیلی، حقوقی و مالی ارائه می شود.
31 درصد والدین کودکان کار، بیکار هستند
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: بر اساس آمارها 31 درصد والدین کودکان کار بیکار، 40 درصد کارگر و دستفروش و هفت درصد دارای مشاغل فصلی هستند و پنج درصد کودکان کار و خیابان، بی سرپرست هستند.
جعفری افزود: اورژانس اجتماعی در سال گذشته از طریق خط تلفن 123، مراکز مداخله در بحران اجتماعی، تیم های سیار و پایگاه های خدمات اجتماعی یک میلیون و 100 نفر را در سکونتگاه های غیررسمی پذیرش داشته است که 30 درصد این موارد مربوط به خشونت های خانگی شامل کودک آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری، والد آزاری و سالمند آزاری بوده است. 40 درصد از 30 درصد خشونت های خانگی مربوط به کودک آزاری است.
وی افزود: در حوزه کودک آزاری، 50 درصد از خشونت و آزاری که متوجه کودکان می شود مربوط به غفلت و بی توجهی در زمینه هایی مانند آموزش، بهداشت، درمان و پوشاک، 30 درصد مربوط به آزارهای جسمی، 16 درصد مربوط به آزارهای روانی و عاطفی و چهار درصد مربوط به آزارهای جنسی است.
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: هرچه سن کودک کمتر باشد، خطرپذیری او در مقابل کودک آزاری ها بیشتر است؛ 8.7 درصد کودک آزاری ها در سن کمتر از یک سال و 16 درصد در سن 2 تا چهار سال است که در مجموع حدود 25 درصد کودک آزاری ها مربوط به گروه سنی چهار سال می شود.
جعفری افزود: 60 درصد کودک آزاری های گزارش شده به اورژانس اجتماعی در سن پنج تا 13 سالگی و 15 درصد نیز در سن 14 تا 18 سالگی رخ داده است.
وی گفت: 57 درصد عاملان خشونت کودک آزاری را پدران، 26 درصد را مادران، 8.5 درصد ناپدری و نامادری، 1.3 درصد را خواهران و برادران و یک و نیم درصد را افراد غریبه تشکیل می دهند که در مجموع حدود 98.5 درصد عاملان خشونت کودک آزاری را اقوام و خویشاوندان کودک تشکیل می دهند.
جعفری تصریح کرد: 52 درصد کودکان خشونت دیده را دختران و 48 درصد را پسران تشکیل می دهند؛ علت کودک آزاری عاملان خشونت، 51.5 درصد مربوط به مصرف مواد و الکل (الکل یک درصد)، هفت درصد مربوط به اختلال روانی و 5.1 درصد بیکاری بود؛ بنابراین بیکاری و مسائل اقتصادی عامل اصلی کودک آزاری نیست.
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: 16 درصد علت کودک آزاری عاملان خشونت نیز ناشی از کودکان سخت به معنای کودک عقب مانده ذهنی و بیش فعال و 84 درصد نیز ناشی از انتظارات بی چون و چرا از کودک است.
جعفری افزود: در سال 96، 31 درصد مداخلات اورژانس اجتماعی برای خودکشی مربوط به کودکان زیر 18 سال بوده است که مداخلاتی داشته تا خودکشی منجر به مرگ صورت نگیرد.
وی تاکید کرد: اوژانس اجتماعی به عنوان یک زنجیره حمایتی برای کودکان عمل می کند و اکنون در خانه های امن زنان را با فرزندان کمتر از 12 سال تا چهار ماه نگهداری می کنیم.
جعفری گفت: 95 درصد کودکان کار و خیابان دارای خانواده هستند بنابراین رویکرد ما درباره کودکان کار و خیابان باید توانمندسازی خانواده باشد.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه