بهره کشی از کودکان به روش مدرن شهرداری

کودکان کار به تازگی با چهره ای تازه به سطح شهر آمده اند، چهره ای که هیچ شباهتی با کودک ندارد.با آغاز سال تحصیلی، کودکان لباس فرم مدارس بر تن کرده و  شور تازه ای به شهر داده اند .

به گزارش کودک پرس ، کودکان کار به تازگی با چهره ای تازه به سطح شهر آمده اند، چهره ای که هیچ شباهتی با کودک ندارد.با آغاز سال تحصیلی، کودکان لباس فرم مدارس بر تن کرده و  شور تازه ای به شهر داده اند . اما در کنار این کودکان شاد که با لباس های تازه و تمیز خود به کلاس های درس می روند، کودکانی دیگر نیز لباس نو وتازه بر تن کردند اما نه لباس مدرسه که لباس کار!

یک اقدام به ظاهر انسان دوستانه لباس های یک دست به تن کودکان کار کرده است  تا دیگر شبیه بچه گدا ها نباشند و  بشوند همان بزرگتر هایی که فقط در کالبد کودک هستند. همان هایی که قرار است همه بار سنگین خانواده را به دوش بکشند.

این هفته تصویر لباس متحد شکل کودکان در شبکه های مجازی پخش شد. این اتفاق درست چند ماه پس از اجرایی شدن طرح ساماندهی کودکان کار و خیابانی با همکاری چندین نهاد کشور اتفاق افتاد، طبق این طرح در سه ماهه اول سال جاری حدود ۱۲۰۰ کودک کار طی طرح‌های جمع‌آوری، جذب شده اند که بسیاری از آنها به خانواده بازگشته و تعداد کمی از آنها هم  به مراکز بهزیستی سپرده شده اند  به طوری که حدود ۱۶۰ کودک در مراکز شبه خانواده پذیرش شدند.

به نظر می آید که این بار هم راه جدیدی پیش پای معضل کودکان کار گذاشته باشند راه حلی که بیش از حل معضلی به نام کودک کار به کل این مسئله را پاک کرد و به جای کمک به این بچه ها اشتغال کودکان را پذیرفت.

و اما طبق کنوانسیون حقوق کودک که ایران در سال ۱۳۷۲ به عضویت آن در آمده است، کودک باید در برابر هر کاری که رشد و سلامت او را تهدید می‌کند حمایت شود و دولت‌ها باید حداقل سن کار و شرایط کار کودکان را مشخص کنند.

همچنین در ماده ۲۶ این پیمان نیز آمده است که هر کودکی حق دارد از تامین اجتماعی از جمله بیمه اجتماعی برخوردار شود و ماده ۲۷ آن تاکید می‌کند که کودکان باید از سطح زندگی که تامین کننده رشد جسمی، ذهنی و اجتماعی آنها است، برخوردار شوند.

بر اساس این کنوانسیون و قوانین ایران کودکان کمتر از ۱۵ سال نباید به کار گرفته شوند . اما تصویر پخش شده از کودکان با لباس متحد الشکل نشان از مسئله دیگری دارد؛ تبدیل کودکان کار به کارگران رسمی.

کی منش مدیر روابط عمومی جمعیت دانشجویی امام علی که به صورت مرتب با کودکان کار در ارتباط است به خبرنگار برنا گفت: گزارش های رسیده به ما مربوط به شهر مشهد است که به لباس متحد الشکلی به کودکان روزنامه فروش روزنامه همشهری پوشانده شده تا آنان به آسانی شناخته شوند.

او با بیان اینکه این حرکت به هیچ وجه حرکت پسندیده ای نیست ادامه داد: ما امیدواریم این حرکت در هیچ شهر دیگری برای برخورد با کودکان باب نشود.

در این خصوص همچنین سازمان  بهزیستی با تکذیب دخالت در این حرکت اعلام کرد: بهزیستی پیش از این با مشارکت فرمانداری و قوه قضاییه برای ساماندهی این بچه ها که بیش از ۶۰ درصدشان اتباع کشورهای خارجی هستند تلاش کرده است.

مسئول بهزیستی اضافه کرد: قطعا کودک زیر سن قانونی بجای کار باید به تحصیل و کودکی خود بپردازد و بهزیستی به هیچ وجه در جهت پذیرفتن اشتغال آنان و رسمیت بخشیدن به این پدیده قدم بر نخواهد داشت.

منبع:برنا