به گزارش کودک پرس ، دکتر خلیل فریور؛ متخصص اطفال و عضو انجمن علمی تغذیه با شیر مادر در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به اثرات مفید شیر مادر بر ذهن کودک اظهار کرد: طبق تحقیقات صورتگرفته در کشورهای پیشرفته، ضریب هوشی کودکانی که شیر مادر میخورند، 12 نمره بالاتر از کودکانی است که با شیرخشک تغذیه میشوند همچنین این کودکان در 30 سال آینده زندگی خود، مدارج شغلی بالاتری کسب کرده و درآمد بیشتری داشتهاند.
وی افزود: تغذیه با شیرخشک (تغذیه مصنوعی) در آمریکا سالیانه 300 میلیارد دلار فقط بهخاطر کاهش ضریب هوشی کودکان، هزینه ایجاد میکند؛ در حالی که هر 1 دلار سرمایهگذاری روی ترویج تغذیه با شیر مادر 35 دلار بازده اقتصادی برای این کشور دارد.
فریور با تأکید بر نقش شیردهی در کاهش استرس مادر و کودک تصریح کرد: نتایج تحقیقاتی در استرالیا نشان داده که بهدلیل پیوند عاطفی ایجادشده بین مادر و فرزند بههنگام شیردهی، میزان استرس و پرخاشگری در مادرانی که شیر خود را به فرزندشان میدهند، کمتر از سایرین است همچنین آمار کودکآزاری بین این مادران کمتر است.
وی ادامه داد: علاوه بر ایجاد پیوند عاطفی، شیر مادر بهدلیل اثرات مثبتی که بر سلامت روان دارد باعث کاهش پرخاشگری و رفتارهای اجتماعی در فرزندان میشود؛ نتایج این مطالعات نشان داده که آمار اعتیاد و بزهکاری در کودکان تغذیهشده با شیر مادر کمتر از کودکان تغذیهشده با شیرخشک است و در استرالیا، با ترویج تغذیه با شیر مادر، سالانه 24 میلیون دلار از هزینههای مربوط به خشونتهای خانگی کاهش مییابد.
عضو انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر، با بیان اینکه شیر مادر سبب ارتقای سیستم ایمنی کودک میشود، تصریح کرد: انواع اسهالها، برفک دهان، پوسیدگی دندان و اختلالات دندانی و کمخونی در کودکان تغذیهشده با شیر مادر کمتر از کودکان تغذیهشده با شیرخشک است و بهترین منحنی رشد نیز مربوط به کودکانی است که از شیر مادر تغذیه میکنند.
وی افزود: “انتروکولیت نکروزان” نوعی بیماری گوارشی است که در برخی نوزادان نارس ایجاد میشود؛ تغذیه با شیر مادر میتواند تا 77 درصد ابتلا به این بیماری در این نوزادان را کاهش دهد.
فریور با بیان اینکه تغذیه مادر در دوران شیردهی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در آمریکا به مادران شیرده فقیر، روزانه یک وعده غذای گرم و مناسب داده میشود تا وضعیت شیردهی آنها بهبود یافته و تشویق به شیردهی شوند.
وی ادامه داد: تشویق مادران به تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه نخست زندگی نوزاد، باعث کاهش سالانه 950 میلیون دلار از هزینههای مربوط به مراقبتهای بهداشتی و خرید شیرخشک و دارو در این کشور میشود.
این متخصص اطفال با انتقاد نسبت به عملکرد آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور متذکر شد:دانش لازم برای تشویق و ترویج شیردهی با شیر مادر به دانشجویان علوم پزشکی، آموخته نمیشود و یکی از دلایل افزایش تغذیه با شیرخشک نیز همین مسئله عدم آموزش کافی و صحیح است.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه