بزرگترین تعزیه میدانی کشور برپا می‌شود/ تمدید مهلت ارسال آثار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

به گزارش کودک پرس ، تئاتر در هفته جاری با اخبار و حواشی متفاوتی روبرو است که از جمله مهمترین آنها می توان به برگزاری بزرگترین تعزیه میدانی کشور، تمید مهلت ارسال آثار بخش‌های خیابانی و خردسال جشنواره تئاتر کودک، انتشار فراخوان چهارمین همایش تئاتر پیاده‌روی اربعین و انتشار فراخوان سومین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی اشاره کرد.

 

 

فراخوان زنگ تئاتر در کاشان منتشر شد

در راستای احیای هنر خلاق، زنده و پویا تئاتر در مدارس و در بین دانش آموزان کودک و نوجوان، ستاد برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان اقدام به تهیه و توزیع فراخوانزنگ تئاتردرسطح شهر و مدارس کاشان نموده است.

دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان با اعلام این خبر و با بیان اینکه” زنگ تئاتر” یکی از فعالیت‌های آموزشی ستاد برگزاری این دوره از جشنواره است گفت:به منظور کشف استعداد‌های تازه در زمینه‌ی هنر نمایش و ایجاد بستر مناسب برای رشد کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به هنرنمایش”زنگ تئاتر”ویژه مدارس برگزار می‌شود.

خیام وقار کاشانی، مهم‌ترین هدف از تهیه فراخوان”زنگ تئاتر”را اجرای آثار نمایشی با کمک دانش آموزان در مدارس ذکر کرد و افزود: در این طرح آموزشی بعد از ثبت نام رایگان دانش آموزان علاقه‌مند و پس از مصاحبه‌ی حضوری، داوطلبان برگزیده برای آموزش و اجرا انتخاب می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: در راستای تحقق این طرح از سوی دبیرخانه جشنواره با همکاری روابط عمومی اداره آموزش و پرورش کاشان، برای مدارس متقاضی مربی متخصص تئاتر اعزام و این مربی طی دو ماه با برگزاری بیست جلسه کلاس آموزشی و بیست جلسه تمرین، دانش آموزان را برای اجرای نمایش همزمان با برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مهر در آذر ماه آماده می‌کند.

دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان افزود: مدارس متقاضی حضور دربخش”زنگ تئاتر” تا تاریخ ۲۰ مهر ماه سال جاری لازم است درخواست کتبی خود را به دبیرخانه جشنواره واقع در میدان شورا- بلوار شهیدان خاندایی- فرهنگ سرای مهر ارسال کرده و زیر ساخت مناسب را در مدرسه شامل محل تمرین، محل برگزاری کلاس آموزشی و محل اجرا فراهم نمایند.

وقار کاشانی، با تاکید بر اینکه آخرین زمان ثبت نام دانش آموزان علاقه‌مند در کلاس‌های آموزشی زنگ تئاتر ۲۵ مهر ماه است، برگزاری”زنگ تئاتر”را فرصتی برای بروز خلاقیت‌های هنری دانش آموزان در عرصه هنر نمایش عنوان و ابراز امیدواری کرد: با اجرای این برنامه بستری فراهم شود تا با استفاده از ظرفیت و توانمندی‌های کودکان و نوجوانان، تاثیرگذاری هنر نمایش و تئاتر در شهر جاری شود.

گفتنی است پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان و با همکاری اداره کل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی پاییز امسال به میزبانی فرهنگ سرای مهر این سازمان برگزار می‌شود.

 

 

شماره ۷۳ «فصلنامه تئاتر» منتشر شد

هفتادوسومین شماره «فصلنامه علمی ـ پژوهشی تئاتر» به مدیرمسئولی شهرام کرمی و سردبیری سیدمصطفی مختاباد توسط دفتر پژوهش و انتشارات نمایش اداره کل هنر‌های نمایشی منتشر شد.

در این شماره «فصلنامه تئاتر» ۶ مقاله به چاپ رسیده است که عبارتند از: بررسی ظرفیت تئاتر و هنرهای نمایشی برای رونق گردشگری در استان اصفهان، نویسندگان: مریم شکری‌زاده، ندا ترابی‌فارسانی، سجاد باغبان‌ماهر سنجش انرژی مصرفی در اتود‌های بیومکانیک میرهولد با استفاده از فناوری شتاب‌سنجی سه محوره، نویسندگان: علیرضا هایل‌مقدم، مهدی حامدسقایان، مهدی خالقی‌تازجی نقالی و پنسوری؛ ایستایی و پویایی، مطالعه تطبیقی دو گونه نمایشی ایران و کره، نویسندگان: مجید سرسنگی، نیلوفر زارع، اهداف تربیت در بازی‌های نمایشی، نویسنده: بهراد باقری، چگونگی تبدیل روایت دراماتیک به فضای دراماتیک با استفاده از عناصر میزانسن براساس نظریه حس مکان نوربرگ شولتز، نویسندگان: محمدحسین عابدی، ایرج اعتصام، سیدمصطفی مختابادامری، تقابل کنش حماسی و کنش تراژیک در تراژدی‌های آیسخولوس، نویسنده: عرفان ناظر.

شماره ۷۳ «فصلنامه تئاتر» در تابستان ۱۳۹۸ با بهای ۱۰ هزار تومان برای علاقه‌مندان حوزه تئا‌تر منتشر و توزیع شده است.

 

 

فراخوان سومین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی در خوزستان منتشر شد

سومین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با هدف رونق بخشی به جریان مردمی و دینی اربعین حسینی و تکیه بر توانایی هنرمندان متعهد با همکاری استانداری خوزستان و مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنر‌های نمایشی، انجمن هنر‌های نمایشی ایران، اداره کل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران، ستاد عالی کانون‌های مساجد «فهما» و همیاری ستاد مرکزی اربعین هم زمان با راهپیمایی اربعین حسینی در پایانه مرزی چذابه خوزستان برگزار می‌شود.

براساس مفاد مندرج در فراخوان این سوگواره شرایط شرکت گروه‌های نمایشی در این رویداد به شرح زیر است: این سوگواره ملی در دو بخش «تئاتر میدانی» و «تعزیه و آیین‌های نمایشی» اجرا می‌شود که بخش تئاتر میدانی شامل: گونه‌های تئاتر خیابانی؛ محیطی و پرفورمنس با هدف و ترویج تئاتر دینی و گسترش ارتباط سازنده تئاتر با مخاطبان است.

موضوعات بخش میدانی و محیطی

این جشنواره نیز شامل: کودکان و فرهنگ عاشورا، پیاده روی اربعین و اقشار مختلف جامعه، تاثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی، راهپیمایی بزرگ اربعین و موکب‌های حسینی، نهضت حسینی و فرهنگ شهادت و روحیه مقاومت و مدافعان حرم، ترویج نهضت قیام امام حسین (علیه‌السلام) و تاثیر آن بر سایر ملت‌ها است.

بخش تئاتر میدانی محرم

براساس این فراخوان شرایط بخش تئاتر میدانی این سوگواره چنین است: هر کارگردان می‌تواند یک اثر به دبیرخانه سوگواره ارسال کند. مدت زمان آثار متقاضی نباید از ۲۰ دقیقه بیشتر باشد.

اولویت انتخاب آثار در این بخش با نمایش‌هایی است که با بهره گیری از انواع گونه‌های تئاتر محیطی، کم حجم و با بیانی هنرمندانه و پرهیز از نگاه سطحی و شعارگونه، به موضوعات سوگواره پرداخته باشند.

ستاد برگزاری سوگواره تعهدی در قبال تامین دکور، لباس و وسایل صحنه نمایش‌ها نخواهد داشت.

 

بخش تعزیه و آیین‌های نمایشی

بخش تعزیه و آیین‌های نمایشی محرم این سوگواره مربوط به اجرای مجالس تعزیه (فارسی وعربی) و آیین‌های نمایشی مربوط به سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) و یاران با وفای ایشان است.

در این بخش تعزیه‌های کاروانی و مجالسی با مدت زمان ۳۰ دقیقه و از نُسَخ معتبر و با اصالت در اجرا بهرمند باشند، پذیرفته خواهند شد. کلیه متقاضیان می‌بایست: سه نسخه لوح فشرده (DVD) حاوی فایل تصویری اجرای کامل اثر نمایشی و تعزیه موردنظر را به همراه مشخصات گروه نمایشی به امضای سرپرست گروه به همراه درخواست شرکت در سوگواره به دبیرخانه ارسال کنند.

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این سوگواره: ۱ مهرماه می‌باشد و تمدید نخواهد شد و زمان برگزاری آن ۲۲ تا ۲۷ مهرماه در پایانه مرزی چذابه اعلام شده است. علاقه‌مندان به شرکت در این سوگواره می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه این سوگواره به نشانی خوزستان، اهواز، خیابان فلسطین، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، دبیرخانه سومین سوگواره ملی تئاتر میدانی و تعزیه اربعین حسینی ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۶۱۳۳۳۶۴۴۱۶ تماس حاصل نمایند.

 

 

فراخوان چهارمین همایش تئاتر پیاده‌روی اربعین با عنوان «روایت راهیان» منتشر شد

مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب با انتشار فراخوانی اقدام به برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» کرده است.

چهارمین همایش بین‌المللی تئاتر پیاده‌روی اربعین تحت عنوان «روایت راهیان» از سوی مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری و حوزه هنری استان خوزستان با مشارکت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین برگزار خواهد شد که طی آن با نگاه نذر فرهنگی، هنرمندان تـئاتر کشور اقدام به اجرای نمایش در مسیر پیاده‌روی اربعین در دو کشور ایران و عراق می‌کنند.

براساس مفاد مندرج در فراخوان این همایش موضوعاتی که برای اجرای آثار نمایشی در این رویداد از اولویت برخوردارند عبارتند از: قیام عاشورا، وقایع تاریخی مربوط به محرم‌الحرام ۶۱ هجری، فرهنگ عاشورا و انقلاب اسلامی (مختص بخش ایران)، شخصیت امام‌حسین (علیه‌السلام) و یاران با وفایش، مدافعان حرم، روایت‌ها و داستان‌های تاریخی و معاصر در رابطه با پیاده‌روی اربعین.

قالب‌های آثار اجرا شده در این همایش نیز عبارتند از: تعزیه، نقالی، پرده‌خوانی، مقتل‌خوانی و نمایش محیطی (خیابانی، موکبی و…) اما بخش‌های همایش را موارد زیر به خود اختصاص می‌دهند:

الف) ایران: تمامی نمایش‌هایی که با موضوعات و قالب‌های مطرح شده آمادگی اجرا در منطقه مرزی شلمچه و چزابه را داشته باشند می‌توانند با ارسال سه نسخه از فیلم اثر خود در این بخش شرکت کنند و زبان آثار در این بخش صرفاً باید فارسی و عربی باید باشد.

ب) عراق: تمامی نمایش‌هایی که با موضوعات و قالب‌های مطرح شده آمادگی اجرا در کشور عراق (نجف و مسیر پیاده روی و کربلا) را داشته باشند با ارسال سه نسخه از فیلم اثر خود، می‌توانند در این بخش شرکت کنند و زبان آثار در این بخش فارسی، عربی، ترکی، انگلیسی و اردو است.

هزینه خروج و ایاب ذهاب تمامی گروه‌های اعزامی از مرز به کشور عراق و بالعکس بر عهده ستاد همایش است.

تبصره ۱: ستاد همایش تنها به اعزام هنرمندان و گروه‌هایی جهت اعزام متعهد است که ۱۵ روز قبل از اعزام پاسپورت کل گروه خود را به دبیرخانه ارائه دهند.

تبصره ۲: تعداد نفرات قابل پذیرش در هر گروه به این شرح است، گروه‌های پرده‌خوانی (۱ نفر)، گروه‌های نقالی (۱ نفر)، گروه‌های مقتل‌خوانی (۱ نفر)، گروه‌های تعزیه (۷ نفر)، گروه‌های خیابانی (۴ نفر)، گروه‌های موکبی (مسجدی) (۴ نفر)

 

ضوابط و مقررات جشنواره

ـ هزینه آماده سازی و ایاب ذهاب گروه‌های نمایشی راه یافته به همایش، از استان تا مرز ایران و عراق (شلمچه) برعهده حوزه هنری استان مبدا خواهد بود.
ـ تعداد اجرا‌های بخش ایران ۶ و بخش عراق ۱۰ اجرا خواهد بود.
ـ مدت زمان هر اثر حداقل ۱۵ دقیقه و حداکثر ۲۵ دقیقه باشد.
ـ ستاد برگزاری در اختتامیه همایش از هنرمندان حاضر در همایش تقدیر به عمل می‌آورد.
ـ محل اسکان و پذیرایی از گروه‌های اعزامی به صورت عمومی (موکبی) خواهد بود و هماهنگی آن به عهده ستاد برگزاری همایش است.
ـ هر گروه می‌تواند تنها با یک اثر در هر کدام از بخش‌های ایران و عراق شرکت کند.

ستاد برگزاری همایش از پذیرش آثاری که در آن از دکور حجیم و غیرقابل جابجایی توسط شخص و همچنین نور‌پردازی خاص استفاده شده، معذور است.

 

 

مهلت ارسال آثار بخش‌های خیابانی و خردسال تمدید شد

نمایش «فقط چهل روزه بودم» به کارگردانی مسعود طیبی از روز یکشنبه ۲۴ شهریور ماه ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه ماه حوزه هنری به نمایش در می‌آید.

این نمایش که در ژانر ترس و با رده‌بندی سنی اجرا می‌شود، نوشته مسعود هاشمی‌نژاد است. «فقط چهل روزه بودم» از زنی روایت می‌کند که با آخرین اثر ادبی همسرش زندگی می‌کند. صادق زارعی نیز تهیه‌کننده نمایش نیز از جمله دانشجویان هنر است، وی در عرصه تهیه و تولید آثار سینمایی، فیلم کوتاه و تئاتر تاکنون جوایز متعدد بین المللی را به خود اختصاص داده است.

خرید بلیت این نمایش، از چهارشنبه ۲۰ شهریور ماه آغاز می‌شود. نمایش «فقط چهل روزه بودم» اردی‌بهشت ۹۸ در بخش اساتید بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران در پلاتو اجرای تئاترشهر به روی صحنه رفت که با استقبال مخاطبان مواجه شد.

در این نمایش ایمان میرهاشمی، آرزو صفی یاری ایفای نقش می‌کنند. دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: دستیاراول کارگردان: کامران حاج علی اکبر؛ دستیار دوم کارگردان: حامد جبارزاده؛ منشی صحنه: غزال مهدی زاده؛ طراح نور: مجتبی گیویان؛ طراح صحنه: سعید آرین مجد؛ طراح لباس: متین کی منش؛ طراح صدا: یونس عبداله پور؛ گریم: بتسابه نعیمائی؛ مشاور رسانه‌ای و روابط عمومی: سمیه طیبی، نگار امیری؛ ساخت تیزرو تبلیغات: استودیو زروان؛ طراح پوستر: سینا سیدآبادی؛ عکاس: فائزه خاکی.

 

 

بزرگترین تعزیه میدانی کشور در صحرارود فسا برگزار می‌شود

متن تعزیه خورشید در حجاب پس از تحقیق و پژوهش زیر نظر اساتید دانشگاه شیراز و حوزه علمیه سفیران هدایت به مرحله تمرین رسیده است

بزرگترین تعزیه میدانی کشور با عنوان “خورشید در حجاب” در روستای صحرارود فسا برگزار می‌شود.

محمدکاظم رحمانی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فسا با اعلام این خبر گفت: در راستای زنده نگه داشتن فرهنگ غنی عاشورای گروه تعزیه عاشورائیان روستای فرهنگی صحرارود میزبان بزرگترین تعزیه میدانی کشور با عنوان “خورشید در حجاب” است.

محمدکاظم رحمانی گفت: این تعزیه به کارگردانی سیروس دستان و نویسندگی محمود سیمکانی، شهادت اصحاب و یاران امام حسین (علیه‌السلام) در عصر عاشورا و اسارت حضرت زینب (سلام‌الله علیها) و ورود ایشان به شام با حضور ١٨٠ بازیگر و بیش از هزار نفر عوامل اجرایی به تصویر می‌کشد.

 

وی در ادامه افزود: متن تعزیه “خورشید در حجاب” پس از تحقیق و پژوهش زیر نظر اساتید دانشگاه شیراز و حوزه علمیه سفیران هدایت به مرحله تمرین رسیده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فسا خاطر نشان کرد: دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی و انجمن هنر‌های تجسمی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فسا نسبت به ماکت قصر یزید، تل زینبیه، قتلگاه مسلم بن عقیل و خرابه شام را با استفاده و بهره گیری از الگو‌ها و نقوش اسلامی در محل اجرا، طراحی و فضاسازی نموده اند که در روز اجرا رونمایی خواهد شد.

او ادامه داد: این آئین مذهبی پنج شنبه ٢١ شهریور ماه مصادف با ١٢ محرم ساعت ٣٠:١٦ در تپه‌های حضرت صاحب الزمان (عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف علیه‌السلام) روستای صحرارود در ٨ کیلومتری شهر فسا به اجرا درمی آید.

 

پیش بینی می‌شود امسال حدود پنجاه هزار نفر از عاشقان و ارادتمندان اهل بیت (علیهم‌السلام) از این آئین مذهبی دیدن کنند. بزرگترین تعزیه میدانی کشور در صحرارود فسا سال ١٣٨٢ در فهرست آثار معنوی به ثبت رسیده است.

 

 

 

 

منبع: میزان