برگزاری نخستین جشنواره سراسری موزه خلاقیت کودک و نوجوان

به گزارش کودک پرس   مدیرعامل موسسه مطالعه و خلاقیت کودک و نوجوان گفت: موزه خلاقیت با همکاری موسسه مطالعه و خلاقیت کودک و نوجوان، آژانس جهانی استعدادیابی و دپارتمان خلاقیت دانشگاه شریف آثار خلاقانه کودکان را طی روزهای پنجشنبه ۲۵ و جمعه ۲۶ شهریورماه در محل جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف در معرض داوری قرار داد.

در این جشنواره بیش از ۱۰۰ اثر از بیست استان کشور در سه گروه سنی؛ شرکت کرده و به بخش مسابقه راه پیدا کردند. از بین ۱۲۰ اثر ۳۰ اثر به عنوان آثار منتخب معرفی و ۵ اثر نخست نیز با رای هیات داوران و نظر بازدیدکننده ها در دپارتمان خلاقیت جهاددانشگاهی دانشگاه شریف به عنوان برندگان نهایی انتخاب شدند.» او درباره جوایز برندگان گفت: «برگزیدگان این جشنواره از کمک هزینه سفر علمی به مرکز ملی علوم مالزی بهره مند خواهند شد.

مدیرعامل موسسه مطالعه و خلاقیت کودک و نوجوان در ادامه درباره اهداف بین المللی شدن موزه خلاقیت گفت: در تلاش هستیم با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران از یکی دو سال آینده این جشنواره را به سطح بین المللی ارتقا دهیم. در این زمینه رایزینی هایی با آژانس جهانی استعدادیابی صورت گرفته شده است. همچنین روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی نیز به تمام موزه های سراسر کشور اعلام کرده تا فرم ثبت نام در جشنواره خلاقیت را در اختیار متقاضیان قرار دهد.

به گفته کیان این جشنواره قرار است هر سال در شهریور ماه توسط موزه خلاقیت کودک و نوجوان در سطح ملی برگزار شود: ثبت نام کودکان خلاق نیز از اول مهر ماه از طریق ۸۵ شعبه خلاقیت یا دپارتمان خلاقیت دانشگاه صنعتی شریف یا موزه های سراسر کشور انجام خواهدشد. به همین منظور از کلیه گروه های سنی سه تا پانزده سال دعوت می کنیم تا در این جشنواره شرکت کنند و تمام مهدها و مدارس می توانند سال آینده در این جشنواره حضور فعال داشته باشند.

موزه خلاقیت با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و همچنین سازمان میراث فرهنگی برگزار می شود به همین منظور در این مراسم پریسا پورنور، کارشناس نظارت و برنامه ریزی موزه ها حضور داشت و در توضیح برگزاری این جشنواره با حمایت میراث فرهنگی گفت: راه اندازی موزه های سیار در میراث فرهنگی ایده جدیدی است که آقای کیان دومین یا سومین درخواست کننده برای راه اندازی موزه سیار در سازمان بودند. موزه خلاقیت کودک با این محتوا اولین موزه ای است که شکل گرفته. زمینه موزه بر این مبناست که از بین کودکان مختلف استعدادیابی صورت گیرد. به این ترتیب باعث رشد و ارتقای کیفی نسل های آینده و کشور خواهدشد.

او با اشاره به اینکه موزه خلاقیت با توجه به سیاست های پیشبردی موسسه مطالعه و خلاقیت کودک و نوجوانان پیش می رود نیاز به آزمون و خطا ندارد گفت: در حال حاضر موزه خلاقیت در مرحله ای است که قابلیت گرفتن مجوز را دارد. چون به سطح قابل قبولی رسیده و روی انتخاب هایی انجام می شود می توان حساب باز کرد.

کارشناس نظارت و برنامه ریزی موزه ها درباره حمایت های میراث فرهنگی اینطور توضیح می دهد: میراث فرهنگی تلاش می کند تا حمایت های کارشناسی خود را در اختیار موزه خلاقیت قرار دهد. به آنها مشاوره داده می شود که یک موزه از صفر تا صد چطور باید راه اندازی شود. چون قرار است به شکل موزه سیار و در قالب اتوبوسی پیش برود تا از تمام کشور استعدادیابی صورت گیرد. همچنین موزه های خصوصی که زیر نظر سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته اند می توانند سالانه از طریق مبلغ اندکی که در اختیارشان قرار می گیرد نیز حمایت شوند.

منبع:   مهر