به گزارش کودک پرس ،نشانههای افسردگی در کودکان:
آیا کودک برخی شبها از خواب میپرد و با پریشانی به سمت اتاق خواب شما میآید؟ آیا از خوابهای ترسناک و کابوسهای شبانه آشفته شده است؟ این کابوسهای تکراری و پیدروی به عنوان یکی از نشانههای اندوه در کودکان مورد توجه است.
برای مثال اگر کودک شما از مشارکت در آشپزی یا باغبانی لذت میبرده، به تازگی متوجه عدم علاقه و شوق او نسبت به این کارها شدهاید و ملاحظه میکنید که کودک تمایل زیادی به این کارها نشان نمیدهد.
کودک ممکن است از دردها مستمر مانند دلدرد یا سردرد شکایت کند. این دردها ممکن است شامل هر نوع درد مزمن بدنی دیگر مانند درد پهلوها یا پاها شود. این دردها معمولا هیچ علت طبی و پزشکی ندارند.
کودک در مهد کودک یا مراکز آموزشی که آموزش میبیند، هیچ پیشرفت چشمگیری ندارد و حتی دچار افت یادگیری و تحصیلی میشود.
کودک به احتمال زیاد از ارتباط اجتماعی و دوستی با همسالان خود و یا بزرگترها دوری میکند. بهطوری که اغلب دوست دارد تنها و دور از دیگران قرار بگیرد.
تحریکپذیری یکی از مهمترین نشانههای وجود افسردگی در کودکان است. تحریکپذیری به این معناست که کودک با کوچکترین اتفاقی، ناگهان بهم میریزد و یا با کمترین اشارهای شروع به گریه یا جیغ و فریاد، میکند.
یکی دیگر از نشانههای افسردگی کودکان ترس و وحشت زیاد از مرگ یا بیماری خود یا عزیزان است. مثلا کودک از اینکه والدین خود را از دست بدهد، میترسد و یا از اینکه به هر دلیلی دچار آسیبهای جسمی شده و بمیرد، میترسد.
نکته: اگر کودک شما افکاری درباره آسیب به خود دارد، لازم است حتما از یک مشاور متخصص کودکان کمک بگیرید. حتما اورژانسی بودن این مساله را به مراکز رواندرمانی کودکان اعلام کنید تا آنها در اسرع وقت به شما کمک کنند.
فراموش نکنید که کودکان ۵ تا ۶ ساله که تجربه هر نوع ناکامی یا فقدان را از سر گذراندهاند، نیاز به رواندرمانی و مشاوره متخصص کودکان دارند تا در دوران نوجوانی خود نیز بتوانند به دیدگاه درستی درباره تعریف خود از زندگی دست یابند.
ارسال دیدگاه