بررسی زمینه های همکاری سازمان بهزیستی و پژوهشکده علوم شناختی و کلینیک مغز و شناخت

دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور به همراه معاون امور توانبخشی و مشاور رئیس در امور توسعه و نظارت برنامه های سازمان بهزیستی با اعضای شورای راهبردی کلینیک مغز و شناخت دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی با اشاره به فعالیت های پیشگیرانه در سازمان بهزیستی گفت: ۵۷ میلیون کودک از زمان آغاز برنامه غربالگری بینایی تا کنون غربالگری شده اند که حدود ۴۰۰ هزار نفر آمبلیوپ شناسایی شدند که از نابینایی آنها جلوگیری شده است. 

وی افزود: غربالگری شنوایی در نوزادان در حال انجام است ولی به دنبال غربالگری شنوایی کودکان ۳ تا ۶ سال هستیم و این پوشش باید تا ۶۰ درصد برسد.

وی با اشاره به انواع سرمایه در توسعه گفت: سرمایه ساختاری به این معنا که شروع، متن، اتمام و فرجام کارها مشخص باشد مطرح است که این کلینیک بر این اساس کار می کند. سه هزار و ۵۰۰ مرکز شبانه روزی، روزانه و خدمات در منزل داریم که برخی از این فعالیت ها بهینه سازی نشده و ممکن است که بهره وری نداشته باشد یا منجر به توانبخشی نشود که در این زمینه می توان همکاری کرد.

وی همچنین به همکاری های پژوهشی و آموزشی اشاره کرد و افزود: آموزش مربیان، مدیران و مسئولان مراکز بسیار امر مهمی است که اگر مربیان توانمند در مراکز وجود داشته باشند بسیاری از نداشته ها و عدم امکانات قابل جبران است. استفاده از آزمایشگاه های کلینیک مغز و شناخت از دیگر موارد همکاری خواهد بود.

دکتر فاطمه عباسی نیز در این نشست با اشاره به آغاز غربالگری دمانس در بهزیستی از سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به رشد سالمندی این طرح در استان های یزد و قزوین با غربال گری ۵۸ هزار سالمند در ابعاد آگاه سازی، غربالگری، تشخیص، مداخله ای آغاز شد که نیاز به مداخله بیشتری در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: در ۱۵۲ مرکز روزانه سالمندی هفت هزار و ۵۰۰ نفر و در ۳۰۵ مرکز شبانه روزی سالمندان ۱۵ هزار نفر خدمات میگیرند که در زمینه های مختلف امکان همکاری مثل راه اندازی کلینیک حافظه وجود دارد.

دکتر کمال خرازی دبیر پژوهشکده علوم شناختی در این جلسه از استاندارد بالای کار در این کلینیک در ابعاد درمانی و پژوهشی خبر داد و افزود: اساتید مجربی از دانشگاه های معتبر در این کلینیک کمک کرده اند تا استاندارد و کیفیت فعالیت ها بالا و دارای جنبه های کاربردی باشد.

وی به وجود آزمایشگاه های مجهز در ستاد علوم شناختی اشاره کرد و گفت: حمایت از دانشگاه ها برای رشته های علوم شناختی و آزمایشگاه های مختلف مغز از جمله اقدامات صورت گرفته است.

دکتر محمد تقی جغتایی عضو شورای راهبردی کلینیک در این جلسه بر مواردی چون همکاری در مباحث تحقیقاتی و پژوهش، پایان نامه های دانشجویان علوم شناختی و همکاری در پروژه های پژوهشی سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: همکاری جهت حضور دانشجویان در مراکز بهزیستی برای کارورزی، مرکز پژوهشی و خدماتی کلینیک مغز و شناخت، پژوهش های کاربردی و ارجاع مددجویان، کلینیک حافظه، دمانس سالمندان و … از زمینه های مورد تاکید است.