برای نوزادان نارس کتاب بخوانید تا باهوش شوند

به گزارش کودک پرس ، خواندن داستان و برقراری ارتباط با نوزادان نارس نقشی باور نکردنی در ترخیص زودهنگام و افزایش سطح هوش آن‌ها در سال‌های بعد دارد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند برخی از نوزادان نارس دریادگیری زبان مادری، گفتار و نیز بهره هوشی درماه‌های اول تولد تا دوسالگی اندکی عقب‌تر از کودکانی هستند که درپایان ۹ ماه بارداری مادر و به سلامت به دنیا می‌آیند.

معمولاٌ نوزادان نارس دچار مشکل تکامل نیافتن ریه‌های خود هستند و امکان ابتلای آن‌ها به بیماری‌های ریوی یا آسم(Asthma) زیادتر از سایر کودکان است.

بسیاری از والدین پس از به دنیا آوردن فرزندان و نیاز آن‌ها به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه دچارنگرانی شدید می‌شوند، همچنین تعداد زیادی از نومادران پس از به دنیا آوردن نوزاد نارس و اجبار به حضور دربیمارستان برای روز‌های متوالی دچار افسردگی(Depression) پس از زایمان می‌شوند که نیازمند رسیدگی هستند.

 

دانشمندان دانشگاه مریلند در طرحی آزمایشی روزانه به مدت یک ساعت اجازه دادند تا والدین برای نوزادان نارس خود که در NICU به سر می‌برند داستان یا شعر‌های کودکانه بخوانند و مشاهده کردند که در ماه‌های آتی نوزادان پیشرفت‌های قابل توجهی در یادگیری زبان مادری خود به دست آوردند.

کارشناسان اعتقاد دارند کمک والدین برای یادگیری زبان مادری و افزایش ضریب هوشی نوزادان نارس باید تا سه سالگی آن‌ها تداوم داشته باشد و پزشکان نیز باید وضعیت سلامت این کودکان را تا سه سالگی به طور دقیق بررسی کنند.

 

دیدار نوزاد با اعضای خانواده به ویژه مادر و پدر سبب سرعت رشد و تکامل ارگان‌های بدن و مرخص شدن زودتر ازبخش مراقبت‌های ویژه می‌شود.

بیش از ۶۶ خانواده از این شیوه درمانی برای کمک به فرزندان خود که دربیمارستان بستری بودند استفاده کردند و پس از مشاهده اثر‌های منحصربه فرد آن، این روش را به دیگر خانواده توصیه کرده‌اند.

آمار‌ها نشان می‌دهند یک مورد از هر ۱۰ کودک درآمریکا به دلایل مختلف نارس به دنیا می‌آیند و باید تا زمان معینی در بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بستری شوند.

 

بودن درک نار نوزاد و خواندن داستان برای او می‌تواند سبب کاهش استرس و اضطراب والدین و نیز آرامش بیشتر نوزاد شود و به این ترتیب مراحل درمانی از موفقیت بیشتری برخوار می‌شود.

 

 

 

منبع: شفا آنلاین