برای نخستین بار در جشنواره‌های سینمایی/ انتشار نتایج نظرسنجی جشنواره فیلم کودک

به گزارش کودک پرس ، در راستای سیاست شفاف‌سازی از سوی سازمان سینمایی، همچنین نیاز به داده‌های قابل اتکا و علمی برای بهینه‌سازی کیفیت خدمات‌رسانی به مخاطبان و فیلمسازان در جشنواره‌های فراگیر ملی، هم زمان با برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، انجام سه نظرسنجی علمی با موضوع «شیوه و کیفیت اجرایی جشنواره»، «سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان» و «محتوای فیلم‌های ژانر کودک و نوجوان از نگاه بچه‌ها» در دستور کار قرار گرفت. این پژوهش علمی برای نخستین بار در تاریخ برگزاری این جشنواره رویداد. نتایج این سنجش علمی به روش مصاحبه میدانی انجام و نتایج آن براساس نظرات مخاطبان و شرکت‌کنندگان استخراج شده است .

شرکت‌کنندگان سی و دومین دوره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، احتمالا این گروه نظرسنجی را به خاطر دارند که با لباس‌هایی متفاوت در سالن‌های نمایش فیلم، محل اقامت مهمانان و سالن برگزاری المپیاد مستقر بودند تا به صورت لحظه‌ای بتوانند میزان رضایت، نگاه کیفی و کمی و مشخصات مخاطبان این جشنواره را ثبت و برای تحلیل آماده کنند. حالا و بعد از حدود یک ماه، نتایج این نظرسنجی آماده شده و در اختیار عمومی قرار می‌گیرد.
نظرسنجی نخست تحت عنوان «شیوه و کیفیت اجرائی جشنواره»، با استفاده از نظرات مهمانان جشنواره، مخاطبان آثار در سالن‌های سینما و شرکت کنندگان در گستره جغرافیایی اصفهان (محل برگزاری این رویداد) انجام شده و حاوی نکات و مطالبی درباره کیفیت اجرایی، شیوه برگزاری و بخش‌های مختلف است. نظرسنجی دوم با موضوع «سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان» انجام شده که حاوی نظرات و نگاه همه شرکت‌کنندگان این بخش است. نظرسنجی سوم نیز با عنوان «محتوای فیلم‌های ژانر کودک و نوجوان از نگاه بچه‌ها» انجام شده که گستره آن همه شهرهای برگزار کننده جشنواره (۳۴ شهر در سراسر کشور) است. این سنجش فقط بچه‌ها را مرکز پرسش قرار داده و نگاه کودکان و نوجوانان را درباره آثار داخلی و خارجی سینمای کودک و نوجوان بررسی کرده است.
به نظر می‌رسد نتایج حاصل از این پژوهش، در بخش اجرایی جشنواره یا المپیاد فیلمسازی بیشتر برای مسئولان و دست‌اندرکاران جشنواره کارایی داشته باشد. اما نظرسنجی سوم با موضوع سینمای کودکان و نوجوانان از نگاه مخاطبان اصلی این حوزه، یعنی بچه‌ها، می‌تواند محل استفاده و مطالعه دست‌اندرکاران سینمای کودک و نوجوان، فیلم‌سازان، پژوهشگران و اهالی رسانه باشد.
می‌توان فایل نتایج کامل این نظرسنجی‌ها در هر سه سطح را در روی سایت جشنواره به نشانی www.icff.ir دریافت کرد. دبیرخانه جشنواره و بنیاد سینمایی فارابی، از هرگونه یادداشت یا مقاله تفسیری که بتواند معنایی جدید یا زاویه متفاوتی از این داده‌ها را آشکار کند، استقبال خواهد کرد.
منبع: روزنامه شرق