به گزارش کودک پرس ، خردادماه بود که مریم کاظمی با حکم مدیر کل هنرهای نمایشی به عنوان دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان انتخاب شد. وی سال پیش نیز دبیری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان را بر عهده داشت.
یکی از چالشهایی که این روزها در برپایی جشنوارههای بینالمللی وجود دارد، مشکل ارز است که دعوت از مهمانان را به دلیل مسائل مالی با مشکلاتی ممکن است روبهرو کند.
مریم کاظمی دبیر جشنواره تئاتر کودک در این باره در گفتوگو با خبرنگار تئاتر فارس با تأیید بروز مشکلاتی در زمینه بالا رفتن نرخ ارز و وضعیت بودجه جشنواره و برپایی بخش بینالملل گفت: در حال حاضر این مشکل برای ما اساسی است که تلاش داریم آن را با رایزنی گروههای خارجی و همینطور جذب اسپانسر برطرف کنیم.
وی با تأکید بر اینکه تلاش دارند از کیفیت آثار به دلیل این چالشها و مشکلات نکاهند، گفت: ما تقاضای جذب اسپانسر داریم و اینکه اگر بتوانند کسانی به جشنواره کمک کنند، خیلی خوب میشود.
کاظمی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره، صرفا اجرای یک «شو» نیست، بلکه جشنوارهای برای آینده کودکان ما است که میتواند در روند تربیت فرهنگی آنها تأثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: به خاطر همین ما خیلی به کیفیت کارها تأکید داریم.
دبیر جشنواره تئاتر کودک اظهار داشت: به هر حال همه مشکلات رفع میشود اما آنچه ماندگار و باقی میماند تاریخ هنری جشنواره است.
وی با بیان اینکه بودجه جشنواره کاملا دولتی است، توضیح داد: باید تلاش کنیم میزان بودجه را نسبت به سال گذشته خیلی بالاتر ببریم؛ چرا که نوسان دلار در دعوت از مهمانان خارجی خیلی تأثیرگذار است و هم اینکه اگر بتوانیم اسپانسر برای کارها جذب کنیم، الان هم در تلاش برای برداشتن این گامها هستیم.
دبیر جشنواره تئاتر کودک یادآور شد: ما الان با چند کشور به توافق رسیدهایم؛ منتها برای پرداخت هزینهها در آینده باید خداوند به ما رحم کند!
وی یادآور شد: بودجه جشنواره بیست و پنجم نسبت به سال قبل تغییر نکرده است. قرار بر این است که در صورت بروز برخی مسائل چون مشکلات ارزی کمکهایی به ما صورت بگیرد؛ منتها فعلا در این زمینه اتفاق خاصی نیفتاده است. در حد توانمان تلاش داریم شاهد اجراهای خارجی در بخش بینالملل باشیم.
دبیر بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در پایان اظهار داشت: ۱۶ کشور کاندیدای حضور در جشنواره هستند و کشورهای زیادی نیز متقاضی حضور بودند. ایتالیا، اسپانیا، یونان، نروژ، آلمان، بلژیک، چین، کنیا و آرژانتین از جمله کشورهایی هستند که گروههایشان متقاضی حضور در جشنواره بودهاند و الان با چند گروه هم به توافق رسیدهایم.
وی در پایان گفت: جشنواره ما بینالمللی است و اگر بخش بینالملل آن حذف شود، اسمش بیاثر میشود. با این همه امیدوارم تعداد کارهای خارجی نسبت به سالهای قبل کمتر نشود.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه