به گزارش کودک پرس ، فاطمه حسینیفر اظهار کرد: برخی کودکان تحمل باختن در بازی را ندارند، دلیل این امر این است که آنها خودباوری و اعتماد به نفس پایینی داشته و احساس منفی درباره خود دارند که باید تلاش کرد تا اعتماد به نفس آنان بالا برود.
وی ادامه داد: بنابراین اگر کودکی اینگونه رفتاری دارد که از برد و باخت نگران است او را با خواهر و برادر و همسالانش مقایسه نکنید.
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی بیان کرد: درباره برد و باخت و اینکه لازم نیست انسان همیشه برنده شود و برد و باخت نوبتی است به او توضیح دهید.
حسینیفر اظهار کرد: هرگز به گونهای با کودک بازی نکنید که همیشه برنده شود؛ بگذارید گاهی باختن را نیز تجربه کند و در آن زمان برد قبلیش را به او یادآوری کنید.
وی با بیان اینکه یشتر بازیهای غیر رقابتی را در لیست بازیهای کودک قرار دهید، افزود: رفتار والدین مانند اظهار ناراحتی یا اعطای جایزه در مسئله برد و باخت نیز بسیار تأثیرگذار است.
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی خاطرنشان کرد: بهتر است بیاهمیت بودن باختن را در روش الگویی بهصورت عملی به او بیاموزید، مثلا در رقابتی با او ببازید و حالت عادی به خودتان بگیرید و از لذتی که از بازی بردهاید خود را شاد نشان دهید.
حسینیفر با بیان اینکه اعتماد به نفس کودکان در نتیجه رفتار اطرافیان و والدین سرکوب شده و یا رشد میکند، تصریح کرد: والدین باید به کودکان فرصت انتخاب دهند و اجازه دهند بازیهای گروهی انجام دهند.
وی یادآور شد: لازم است در دعواهای کودکان با یکدیگر کمتر دخالت کرده و اگر از کودک اشتباهی سر زد باید به گونهای رفتار کنیم که او احساس کند او را درک میکنیم و این گونه حس اعتماد به نفس کودک افزایش مییابد.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه