با مشکل مواجه شدن کشور در نیل به هدف کاهش حداکثری کودکان کار
مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در بیانیه ای اعلام کرد: حمایت از اقشار آسیبپذیر از جمله کودکان کار و خیابان همواره در اولویتهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است و اقدامات متعددی اجراشده است.
به گزارش کودک پرس ،
=به نقل از وزارت دادگستری، مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک بیانیهای صادر کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
“۱۲ ژوئن فرصتی است برای جلب توجه اذهان آگاه و کنشگران حقوق کودک در اقصی نقاط جهان به یکی از حساسترین موضوعات مرتبط با کودکان، یعنی کار کودک. سازمان بینالمللی کار در سال ۲۰۰۲ چنین روزی را با هدف یادآوری اهمیت مبارزه با کار کودک به تمامی دولتها و جوامع مدنی در اقصی نقاط جهان، با ملیتها و فرهنگهای گوناگون نامگذاری کرد تا به همگان متذکر شود نسبت به کودکان به ویژه آنان که ناچار از اشتغال به کار تحت هر شکل و به هر عنوان هستند تکلیفی رفیع و تعهدی شگرف بر عهده دارند.
امروزه بحث کودکان کار و خیابان به عنوان یکی از پنج آسیب اولویتدار کشورها مطرح است و عواملی از جمله فقر فرهنگی و اقتصادی، نابسامانی خانوادگی و همچنین نابسامانیهای اجتماعی، اتباع بیگانه و مهاجرت، نقش بارزی در گسترش پدیده کودکان کار و خیابان دارد. اما باید یادآور شد کودکی که در خیابان کار میکند نه به اختیار خود بلکه به جبر شرایط اقتصادی و اجتماعی در این جایگاه است و تا زمان اجرای مؤثر و فوری سیاستگذاریهای مناسب کار کودک همچنان در خیابان خواهد ماند. این امر لزوم حمایت همه جانبه آنها را از سوی دولتها میطلبد که حمایت اجتماعی ظهور و بروز ویژهای دارد و لزوم احترام به کرامت انسانی ایجاب میکند که همه افراد به عنوان یک انسان از حقوق برابر با یکدیگر برخوردار شوند.
حمایت از اقشار آسیبپذیر از جمله کودکان کار و خیابان همواره در اولویتهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است و اقدامات متعددی تاکنون اجرایی شده است، لیکن به دلیل عواملی نظیر پیچیده بودن مبحث کودکان کار، تحریمهای اقتصادی ظالمانه و همچنین همجواری با کشورهای در حال مخاصمه، کشور را در نیل به هدف کاهش حداکثری کودکان کار با مشکل مواجه نموده است.
مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک مستقر در وزارت دادگستری با گرامیداشت این روز بر تلاش خود در راستای حمایت از این کودکان افزوده و بر لزوم همافزایی و همکاری دستاندرکاران و دستگاههای مختلف اجرایی در این حوزه تأکید نموده و امیدوار است بتوانیم طوری عمل کنیم که همه اقشار در جامعه آثار عدالت را در زندگیشان لمس و حس تبعیض و بیعدالتی در بین آنها دیده نشود زیرا که همه خواهان آنیم که بهترین زیستن برای همگان رقم بخورد.”
ارسال دیدگاه