حبیبالله مسعودی فرید در گفت وگویی با اشاره به کودکان کار و خیابانی اظهار داشت: کودک کار و خیابانی محوریت ان با بهزیستی است اما طبق مصوبه هیئت دولت در سال 84 به جزء سازمان بهزیستی 11 دستگاه دیگر در این حوزه فعالیت دارند اما بهزیستی نقش محوری دارد.
وی با بیان اینکه 90 درصد کودکان خیابانی با خانوادههایشان زندگی میکنند، افزود: این کودکان با پدر و مادرشان زندگی میکنند اما به دلایل مختلف در خیابان هستند به همین دلیل اگر ما بخواهیم به آنها خدمات شبانهروزی ارائه کنیم والدین آنها به مراکز ما مراجعه و مجددا با حکم قضایی فرزند را از ما تحویل میگیرند بنابراین مراکز روزانه را راهاندازی کردیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: این مراکز به صورت پایلوت در استانهای تهران، خوزستان، همدان و چهارمحال و بختیاری راهاندازی شد و در حال حاضر 38 مرکز روزانه حمایتی ـ آموزشی کودک و خانواده برای کودکان خیابانی داریم در همین راستا میزان پوشش کودکان خیابانی در این مراکز نیز افزایش یافته است.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: سالهای گذشته قبل از راهاندازی مراکز روزانه حمایتی و آموزشی برای این کودکان ظرفیت نگهداری مراکز ما در کل کشور 6 هزار نفر بود اما در حال حاضر 9 هزار و 200 کودک زیرپوشش مراکز بهزیستی است و از خدمات بهرهمند میشود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم که تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط وظایف خود را در خصوص کودکان کار انجام دهند، گفت: سازمان بهزیستی با همکاری مددکاران اجتماعی برای توانمندسازی این کودکان و ساماندهی آنها تلاش میکند به گونهای که اعتبارات بهزیستی نسبت به 3 سال گذشته 600 درصد افزایش یافته و از 3 میلیارد تومان به 20 میلیارد تومان رسیده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ساماندهی کودکان خیابانی تصریح کرد: طبق آئیننامه شهرداریها باید مکان نگهداری کودکان خیابانی را آماده و مجهز کنند اما خیلی از شهرداریها این کار را انجام نمیدهند و این یک معضل برای بهزستی است، در تهران حداقل 19 مکان برای ساماندهی کودکان خیابانی نیاز است.
مسعودی فرید با اشاره به بهداشت کودکان خیابانی ادامه داد: بعضی از کودکان خیابانی بیمه نیستند و برخیها ممکن است اسناد هویتی نداشته باشند و ما باید این کودکان را تحت پوشش بیمه ایرانیان قرار دهیم تا در مواقع ضروری بیمارستان آنها را پذیرش کند.
وی با بیان اینکه یکسری از کودکان خیابانی اتباع بیگانه هستند، افزود: در تهران حداقل 60 درصد کودکان خیابانی غیر ایرانی هستند و بخش اتباع وزارت کشور باید در این حوزه به ما کمک کند، خیلی از این کودکان نیز بازمانده از تحصیل هستند که باید درس بخوانند اگر درس نخوانند آسیب آنها خیلی بیشتر است. ما در حال حاضر برای ساماندهی این کودکان به کمک شهرداریها، وزارت بهداشت و وزارت اتباع وزارت کشور نیاز داریم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برخی خانوادهها کودکان را برای سودجویی به خیابان میآورند، بیان کرد: رویکرد سازمان بهزیستی خانواده محور است اگر جایی کودکآزاری ببینیم و مشاهده کنیم که سرپرست خانواده سالم است و به اجبار کودک را به خیابان میفرستد با همکاری قوه قضاییه کودک از خانواده صلب و در مراکز شبانهروزی نگهداری میشود.
مسعودی فرید با اشاره به اولویت واگذاری فرزند خواندگی به متقاضیان خاطرنشان کرد: براساس قانون مصوب مجلس اولویت واگذاری فرزند خواندگی به خانوادههای بدون فرزند، دختران 30 سال و بعد خانوادههایی که دارای فرزند هستند.
وی گفت: ایران با 80 میلیون نفر جمعیت تنها 10 هزار کودک در مراکز داریم اما در اوایل انقلاب 16 هزار کودک داشتیم با جمعیت 35 هزار نفر و این به خاطر تلاش ما است که فرزند خواندگی را بیشتر کردیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر به ازای یک فرزند 9 خانواده صلاحیتدار پشت نوبت است و مشکلی که وجود دارد این است که بچههایی که زیرپوشش داریم بچههایی هستند که سرپرست دارند.87 درصد بچههای زیرپوشش در مراکز پدر یا مادر شناخته شده دارند و به سادگی نمیتوان آنها را واگذار کرد.
مسعودی فرید گفت: قانون جدید اجازه داده است که پدر و مادری که بدسرپرست هستند و بدسرپرستی آنها برای بانی احراز شود قابل واگذاری هستند اما در حال حاضر تعداد بچه قابل واگذاری کم و متقاضیان زیاد هستند.
ارسال دیدگاه