به گزارش کودک پرس ، مهدی جمالی نژاد با بیان مطلب فوق افزود: دستورالعمل شهرهای دوستدار کودک، اخیرا از سوی سازمان شهرداری ها و دهیاری ها به استانها ابلاغ شده و اهداف عمده تهیه آن ایجاد بسترهای لازم برای بروز استعدادها و خلاقیت های کودکان و نوجوانان در شهر، توسعه، نظارت، استانداردسازی، سطح بندی و نظام مندی فضاهای فعالیتی کودکان در شهر است.
وی، تامین امنیت و ایمنی جهت حضور فعال و بانشاط تمامی کودکان و نوجوانان در شهر و افزایش فرصت های شادی و ملاقات کودکان با یکدیگر در شهر و محلات شهری و کمک به ارتقاء سلامت جسمی و روانی کودکان؛ را سایر اهداف عمده تهیه دستورالعمل شهرهای دوستدار کودک ذکر کرد.
جمالی نژاد در ادامه با اشاره به اینکه دستورالعمل مذکور با همکاری شهرداریهای فعال در این حوزه، دستگاه ها و سازمانهای مرتبط، سازمان های مردم نهاد و صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف) تهیه شده گفت: یونیسف از شهرهای فعال در اجرای این دستورالعمل حمایت می کند.
وی افرود: در راستای تحقق استفاده از ظرفیتهای بین المللی در زمینه تجارب موفق در حوزه مدیریت شهری و به منظور اجرایی شدن دستورالعمل شهرهای دوستدار کودک و تلاش برای ایجاد این شهرها در کشور، نشست تخصصی و کارگاه آموزشی به منظور ارتقای سطح اگاهی و دانش مسوولان مرتبط با حوزه دوستدار کودک در شهرداری ها طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ دی ماه با حضور اساتید و متخصصان یونیسف به میزبانی شهرداری اصفهان برگزار می شود.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اضافه کرد: در این نشست از شهرداری مراکز استانها دو نفر که مسوولیت اجرای دستورالعمل شهرهای دوستدار کودک را برعهده دارند و یک نفر عضو مرتبط شورای اسلامی شهر مرکز استان که مسوولیت نظارت و پیگیری امور را برعهده دارد، حضور خواهند داشت.
جمالی نژاد در ادامه اظهار کرد: در این کارگاه آموزشی، مسوولیتهای شهرداری و شورای شهر در ایجاد شهر دوستدار کودک شامل ماموریت ها و اهداف و ساحتار سازمانی شورای اجرایی و همچنین موضوعات اصول و ضوابط برنامه ریزی و طراحی شهر دوستدار کودک، نظارت و پایش آن و اصول طراحی فضاهای بازی کودکان و مکان یابی فضاهای دوستدار کودک به حاضران یادآوری و عملیات اجرایی دستورالعمل این موضوع با توجه به تجارب شهرداری اصفهان بطور عملی تشریح می شود.
وی افزود: تجارب موفق بین المللی این موضوع نیز از سوی صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف) برای حاضران ارایه خواهد شد.
جمالی نژاد ابراز امیدواری کرد که با اجرایی شدن این دستورالعمل و نتایج حاصله از برگزاری نشست تخصصی و کارگاه آموزشی، الگوهای اجرایی مربوط به ایجاد شهرهای دوستدار کودک در شهرهایی که به این نشست دعوت شدند اجرایی و عملیاتی شود و سایر شهرداری ها با الگوبرداری از این اقدامات، فعالیتهای حمایتی و برنامه ریزی مربوط به حوزه کودکان در شهر را در دستور کار جدی قرار دهند.
براساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، وی در خاتمه گفت: توجه به ایجاد شهرهای دوستدار کودک، در واقع کمک موثری به ایجاد فضاهای مناسب برای کودکان در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیونهای بین المللی است.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه