به گزارش کودک پرس ، ناهید جعفری اظهار کرد: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و شیردهی در ساعت اولیه تولد حائز اهمیت است؛ به طوری که تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد سبب تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس نوزاد میشود.
ویافزود: آشنا کردن مادران باردار با اهمیت و نحوه برقراری تماس پوستی با نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول زندگی به مادران در دوران بارداری، میتواند به نحو موثری اجرای این اقدام مهم و حیاتی را تسهیل کند.
وی افزود: ضروری است بهترین و سالمترین روش زایمان که به حفظ سلامت مادر و نوزاد بیانجامد و همچنین شروع به موقع تغذیه از شیرمادر و توان مراقبتی مادر باردار، آموزش داده شود.
جعفری، ایمنی و امنیت اولیه را از ابتداییترین نیازهای نوزادان دانست و گفت: بهتر است تماس پوست با پوست مادر و نوزاد که حس ایمنی اولیه را ایجاد میکند در لحظات اولیه تولد اتفاق افتد. نوزاد برای رشد خود به لمس و نوازش احتیاج دارد.
وی با بیان اینکه وقتی نوزاد لمس میشود، محرکهای احساسی به رشد مغز وی کمک شایانی میکند، افزود: مادر از طریق لمس کردن و در آغوش گرفتن نوزاد خود، مهر و محبت، توجه، عشق و حمایت خود را به نوزاد انتقال میدهد و البته این عشق دوطرفه است و همین رفتارها حال مادر را خوب میکند، بدون اینکه خودش متوجه باشد.
این فوقتخصص نوزادان مرکز آموزشی درمانی آیتالله موسوی زنجان، یکی از قدرتمندترین روشهای انتقال عشق را، لمس کردن نوزاد دانست و یادآور شد: مدتها قبل از اینکه کودک کلمات را درک کند، لمس کردن را احساس میکند، ابراز عشق بدون لمس کردن و در آغوش گرفتن کمعمق و سطحی است و حتی نوزاد هم این موضوع را متوجه میشود.
جعفری خاطرنشان کرد: نوزادی که در بدو تولد در تماس پوستی با مادر قرار میگیرد، اولین مهر و عشق را تجربه میکند، نوزاد این احساس را به درون میریزد و خود را موجودی دوست داشتنی در نظر میگیرد.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه