انتشار ۴۰ عنوان کتاب ویژه دفاع مقدس در استان مرکزی

به گزارش کودک پرس ، کرمی، معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی، در خصوص کتاب های منتشر شده با موضوع دفاع مقدس در استان مرکزی، گفت: بنیاد حفظ آثار در این راستا بر جمع آوری اطلاعات پیرامون ۸ سال دفاع مقدس، خاطرات شهدا و… به منظور چاپ و انتشار آن ها تاکید دارد.

معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار استان با بیان اینکه حدود ۱۵۰۰عنوان کتاب در زمینه ادبیات دفاع مقدس منتشر شده است، گفت: به منظور حفظ خاطرات شهدا و رویدادهای ۸ سال دفاع مقدس هر استان موظف به انتشار حداقل ۳۰ عنوان کتاب در این حوزه مطالعاتی است.

وی با اشاره بر لزوم فعالیت در حوزه هنر و ادبیات دفاع مقدس اظهار کرد: از سال ۹۵ تا کنون حدود ۴۰ عنوان کتاب توسط این اداره کل در حوزه دفاع مقدس منتشر و رونمایی شده است  که از این تعداد، ۲۰ عنوان مربوط به حوزه ی ادبیات کودک و دیگر عناوین مربوط به رده ی سنی بزرگسالان  شامل موضوعاتی همچون خاطرات دفاع مقدس و تاریخ شفاهی آن است.

شاهدان عینی هشت سال جنگ تحمیلی، میراثی گران بها هستند

کرمی بر لزوم اهمیت حفظ خاطرات دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: جمع آوری این اطلاعات به کمک شاهدان عینی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: شاهدان عینی هشت سال دفاع مقدس از جمله خانواده های شهدا، رزمندگان و ایثارگران میراث گرانبها و ارزشمندی هستند که متاسفانه با توجه به کهولت سن کم کم از میان ما می روند و این خاطرات از بین میرود، لذا لازم است جمع آوری خاطرات رزمندگان، با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

استقبال مردم از کتاب صوتی «مریم بانو» خاطرات همسر شهید ثامنی

کرمی با اشاره عناوین کتاب هایی که در حوزه دفاع مقدس در استان مرکزی منتشر شده است، اظهار کرد: در این زمینه می توان به ۳ کتاب نورعلی غریبی، یکی از رزمندگان دفاع مقدس اشاره کرد که پس از بازنویسی، در سطح بالایی از مفاهیم منتشر و تقدیم حضور رهبر انقلاب می شود.

وی ادامه داد: یکی از کتب مطرح در این زمینه، کتاب مریم بانو، روایتی از زندگی خانم مریم السادات موسوی همسر آقای محمدرضا ثامنی است. این کتاب از کودکی مریم السادات موسوی آغاز و به روز های ازدواج و زندگی با محمدرضا ثامنی، جانباز ۷۰ درصد میرسد و ۳۵ سال از مشکلات و مصائب وی را به تصویر کشیده است که چاپ اول آن با استقبال خوبی رو به رو بوده است.

معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار استان بیان کرد: از دیگر کتب منتشر شده در استان می توان به کتاب سردار صبور اشاره کرد که روایتگر خاطرات شهید علی اصغر فتاحی به شیوه داستانی است. از این کتاب استقبال خوبی شد و تاکنون به چاپ سوم رسیده است.

وی از رونمایی کتاب صوتی «مریم بانو» خبر داد و گفت: این اثر به همت کتابخانه ی نابینایان اراک و با همکاری ابوالفضل حیدری و آتنا خاطی انجام گرفته است که تاکنون مورد استقبال روشندلان قرار گرفته است.

معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار استان همچنین به استقبال مردم از کتاب «صخره های خاموشی» و «قاب های خاطره» اشاره کرد و گفت: کتاب قاب های خاطره شامل خاطرات و تصاویر جمع آوری شده از دوران دفاع مقدس است.

بهره گیری از شورای تخصصی ادبیات کودکان برای نگارش کتاب‌های ویژه کودکان

کرمی عنوان کرد: برای مخاطبان کودک نیز می توان به عنوان هایی از قبیل مهد عروج، نفخ صور و سنگر کارخانه اشاره کرد که این کتب در قالب شعر منتشر شده است.

معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار استان با اشاره به اینکه فرهنگ ایثار و شهادت باید از سنین کودکی نهادینه شود، گفت: در زمینه تولیدات و آثار ادبی ویژه دفاع مقدس نیز حوزه کودکان و نوجوانان در اولویت است، برای تاثیرگذاری بیشتر در این زمینه از شورای نظارتی تخصصی ادبیات برای نگارش و چاپ کتب بهره گرفته می شود.

وی با اشاره به حضور نویسندگان بااستعداد و خلاق در استان مرکزی، گفت: برای افزایش سطح مهارت این نویسندگان، کارگاه آموزشی نویسندگی با حضور اساتید برتر برگزار کردیم که با استقبال خوبی رو به رو بوده است.

حفظ و نشر آثار حوزه دفاع مقدس همکاری سایر نهادها را می طلبد

معاون فرهنگی اداره کل بنیاد حفظ آثار استان با اشاره به کمبود اعتبارات گفت: برای حفظ و نشر آثار دفاع مقدس نیاز به مساعدت سایر ارگان ها داریم که در استان های دیگر این همکاری پررنگ تر است.

کرمی ادامه داد: تاکنون ۱۵۰۰ ساعت فایل ضبط شده از خاطرات رزمندگان دفاع مقدس تهیه کردیم که برای انتشار و چاپ آن نیاز به حمایت مالی داریم.

کرمی همچنین از برگزاری مسابقات کتاب و کتابخوانی در این زمینه و از تکمیل و چاپ ۸ کتاب دیگر و ساخت یک فیلمنامه به کمک سپاه پاسداران استان مرکزی خبر داد و افزود: بنابر فرمایشات رهبر انقلاب، هرچه به موضوع شهدا بپردازیم ، هنوز نتوانستیم آن گنج مقدس را استخراج کنیم.

منبع:پایگاه خبری دیار آفتاب