به گزارش کودک پرس ، منطقه بامدژ از توابع بخش مرکزی اهواز با حدود ۱۳ روستا تحت تأثیر بارندگیهای اخیر و افزایش دبی رودخانه دز قرار گرفت و همه این روستاها زیر آب رفتند. اکنون برخی مردم این روستاها در واگنهای شرکت راه آهن و بیشتر آنها در چادرهایی که در اردوگاه “حاج حمید مجدمی” جمعیت هلال احمر خوزستان در شهر الهایی اهواز برپا شده، روزهای خود را میگذرانند.
بیشتر سیلزدگان این اردوگاه زنان، کودکان و سالمندان هستند. کودکانی که در وضعیت بد بهداشتی و با دستان آلوده غذا میخورند و زنانی که از نبود مایع دستشویی، نوار بهداشتی، شیر خشک و پوشک بچه نگرانند.
نبود حمام و کمبود سرویس بهداشتی نیز در این اردوگاه به چشم میخورد و این شرایط، سلامت ساکنان اردوگاه را به خطر میاندازد.
هاشمیه جعاوله یکی از زنان روستای سید معن که اکنون در این اردوگاه ساکن است، گفت: ناگهان با سیلاب زیادی روبهرو شدیم و تنها بچههایم را از خانه خارج کردم. شش فرزند دارم و هفت روزی میشود که من و بچههایم در این اردوگاه زندگی میکنیم.
وی افزود: روزهای اول که در اردوگاه بودم مشکل زیادی وجود نداشت اما اکنون مایع دستشویی، شیر خشک، نوار بهداشتی و پوشک بچه بسیار کم است. بچهها هم اسباب بازی ندارند و کلافهام کردهاند.
درهای باز خانههای مردم الهایی به روی سیلزدگان
یکی دیگر از زنان این اردوگاه نیز بیان کرد: شامپو، لباس و حمام نیست. مردم شهر الهایی درهای خانههایشان رابری ما باز گذاشتهاند و به ما میگویند برای حمام آنجا برویم اما نمیدانیم چه کنیم.
دوله جعاوله یکی دیگر از زنان روستای سید نبی که در این اردوگاه ساکن است، گفت: شش روز است که اینجا زندگی میکنم. هلال احمر و پزشکان به ما کمک میکنند. دو دختر دارم ولی حتی لباس با خودمان نیاوردهایم. اینجا لباس میآوردند اما بعضی از مردم چند جفت لباس گرفتند و بعضیها هیچی.
وی با بیان اینکه غذایی که بین مردم توزیع میشود کافی و حتی بیش از نیاز است، افزود: با این حال وسایل بهداشتی مثل نوار بهداشتی بسیار کم است. بچهها دمپایی ندارند و پا برهنه راه میروند و بازی میکنند.
دکتر مهدی حسینیزاده رئیس مرکز بهدشت خوزستان در گفتوگو با ایسنا منطقه خوزستان، با اشاره به کمبودهای این اردوگاه اظهار کرد: با وجود اینکه چند چشمه سرویس بهداشتی سیار در این اردوگاه ایجاد شده است اما تعداد سرویس بهداشتی در این اردوگاه ناکافی است و کمبود سرویس بهداشتی مخصوصاً برای زنان وجود دارد.
وی افزود: نبود صابون مایع در این سرویسهای بهداشتی بسیار جای نگرانی دارد. جمعیت بالایی از گروههای حساس مانند زنان، زنان باردار و کودکان در این اردوگاه زندگی میکنند که نبود صابون مایع و احتمال بالای انتقال دهانی مدفوع وضعیت نگران کنندهای را ایجاد میکند.
برای تأمین شویندهها هر چه سریعتر اقدام شود
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: اکنون در پیک اول بیماریهای رودهای هستیم و این تجمع انسانی نیازمند مداخله بهداشتی بسیار جدی است. باید برای تأمین شویندهها هر چه سریعتر اقدام شود و در تمام ساعات روز این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.
حسینیزاده با اشاره به نبود حمام در اردوگاه، گفت: این جمعیت از روز اسکان تاکنون در این محل امکان استحمام نداشتهاند که جای نگرانی دارد. به دلیل اینکه جمعیتهای حساس در اردوگاه مستقر هستند، نبود حمام میتواند آلودگیهای مختلف از جمله آلودگیهای مربوط به شپش سر را انتقال دهد که باید هر چه سریعتر مشکل استحمام حل شود و امکان استفاده از حمام برای مردم فراهم شود.
وی ادامه داد: هر چند تلاش میشود آب شرب تأمین شود اما مساله تأمین آب شرب در تمام ساعات روز یکی از مسائلی است که همچنان نیاز به رسیدگی دارد. همچنین آب تانکرهایی که برای سایر مصارف غیر از شرب استفاده میشود نیازمند رسیدگی است که امیدواریم با توجه بیشتر به این جمعیت بسیار بالا این مسائل رفع شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: در دیگر اردوگاهها که در مدارس هستند، از نظر وضعیت سرویس بهداشتی وضعیت بهتری دارند. عمده مشکل ما در اردوگاه “حاج حمید مجدمی” است.
امیدواریم شاهد طغیان بیماریهای رودهای در این سیلاب نباشیم
وی بیان کرد: در کنار این موارد شستشوی البسه شرایطی دارد که این محدودیتها به عنوان مخاطره بهداشتی با شدت کمتر میتواند وجود داشته باشد. در این شرایط امیدواریم شاهد طغیان بیماریهای رودهای در این سیلاب نباشیم.
حسینیزاده عنوان کرد: طبق بررسیها در خصوص بیماریهای واگیر، تاکنون موارد نگرانکننده و طغیان نداشتهایم. مواردی اسهالی گزارش شده که میتواند حالت عادی باشد ولی موارد افزایشی به صورت نگرانکننده گزارش نشده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در روزهای اخیر مرکز بهداشت خوزستان با تأمین اعتبار قابل توجه جهت تأمین پوشک بچه و نوار بهداشتی تلاش کرد. همچنین بخشی دیگر از پوشک بچه و نوار بهداشتی از طریق خیرین تأمین شد اما کمبود پوشک بچه و نوار بهداشتی وجود دارد.
اکنون که سیلزدگان خوزستان که مجبور به ترک منازل خود شدهاند، نیازمند امکانات اولیه بهداشتی هستند تا حداقل به بیماریها و مشکلات بهداشتی مبتلا نشوند.
ارسال دیدگاه