به گزارش کودک پرس ، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اعلام کرد از هر هفت کودکی که در هر یک از کشورهای عضو این سازمان زندگی می کنند, نزدیک به یک کودک در فقر زندگی می کند و میزان فقر کودکان در 10 سال اخیر در دو سوم این کشورها افزایش یافته است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در یادداشتی که به مناسبت روز جهانی ریشه کنی فقر (17 اکتبر) منتشر کرد, گفت میزان فقر کودکان به طور متوسط برای دوره 2016-2015 در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی 13/4 درصد برآورد شده است که از هر هفت کودک یک کودک را شامل می شود؛ این در حالی است که میزان فقر در میان جمعیت عمومی 11/8 درصد است. میزان فقر کودکان به ویژه در شیلی, اسپانیا, آمریکا, اسرائیل و ترکیه بالا است و در آنها از هر پنج کودک بیش از یک کودک در فقر پولی به سر می برد که این آمار تقریبا بیش از هفت برابر دانمارک یا فنلاند است.
بر اساس این یادداشت که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، سال 2007 را به عنوان سال مرجع در نظر گرفته است, فقر کودکان در نزدیک به دو سوم کشورهای عضو این سازمان در مدت 10 سال افزایش یافته است. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی خاطر نشان کرد “اسلوواکی از سال 2007 با 5/4 درصد افزایش, بیشترین میزان افزایش فقر کودکان را داشته است. اما کشورهایی مانند فرانسه, مجارستان, یونان, ایتالیا, لیتوانی و سوئد نیز با افزایش دو درصدی یا بیشتر, افزایش میزان فقر نسبی کودکان را شاهد بوده اند”.
در سال 2014 از هر دو کودک فقیر, یک کودک دارای پدری بود که در سراسر سال کار تمام وقت نداشت و از هر 10 کودک هشت کودک نیز دارای مادری بود که چنین وضعی داشت. اولیویه تونون اقتصاد دان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که این یادداشت را تهیه کرده است, در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرد “در صورتی که پدران خانواده های فقیر شغلی با پرداخت دستمزد داشته باشند, به طور متوسط میزان فقر اشخاصی که در خانواده های دارای کودک زندگی می کنند, از 11 درصد به کم تر از 6 درصد کاهش خواهد یافت”.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد برای حمایت از اشتغال, باید “در الگوهای مراقبت از کودکان به طور گسترده ای سرمایه گذاری شود”.
کودکان خانواده های تک والدی نیز بخش بسیار مهمی از کودکان فقیر را تشکیل می دهند که در سال 2014 در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی میزان آنها 39 درصد بود که در مقایسه با سال 2007 چهار درصد افزایش یافته است. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی این طور ارزیابی می کند که اگر با بیکاری این خانواده ها که اکثر آنها را مادران سرپرست خانواده تشکیل می دهند, مبارزه شود, میزان فقر از 33 درصد کنونی به 22 درصد کاهش خواهد یافت.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
ارسال دیدگاه