استفاده غیر ضروری از ریتالین کودک نخبه را به کودک پخمه تبدیل می‌کند/ ارتباط با طبیعت از تنش‌های روانی کودک کم می‌کند/ ۶۰ درصد شخصیت انسان تا شش سالگی شکل می‌گیرد

رئیس مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی گفت: بازی با آب و خاک از مهمترین روش‌های درمانی کودکان دارای اختلال روانی است. درگیری کودکان با خاک موجب کاهش تنش‌های روانی آن‌ها خواهد شد.

به گزارش کودک پرس ، مهدی بیاتی، استاد دانشگاه و رئیس مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی اظهار داشت: درگیری کودکان با خاک و آب موجب کاهش تنش‌های روانی آن‌ها خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه میزان دانش و تخیل کودکان امروزی نسبت به والدین بیشتر است، گفت: کودکان امروزی، کودکان عصر تکنولوژی بوده و سبک تربیتی آن‌ها نیز به سرعت در حال تغییر است.

بیاتی ادامه داد: والدین همان تعالیم آموخته از والدین خود را به کودک انتقال می‌دهند و طبیعتاً کودک هم نمی‌پذیرد. همین مسئله موجب احساس واماندگی تربیتی در والدین شده و در نهایت به کودک خود اضطراب وارد می‌کنند.

وی افزود: کودکان در واکنش به رفتار تربیتی نادرست والدین، متهم به بیش فعالی، اوتیسم و اختلالات دیگر می‌شوند و روانپزشک با تجویز دارو‌های ریتالین و … کودک نخبه را به کودک پَخمه تبدیل می‌کند.

 

رئیس مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی ادامه داد: متاسفانه کودکانی که می‌توانند آینده موثری داشته باشند و محیط زیست فردی و اجتماعی ما را ساماندهی کنند با برچسب اختلال روانی و با مصرف دارو‌های از نوع مخدر سرکوب شده و به کودکان گوشه گیر تبدیل خواهند شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: والدینی که در تلاشند تا به زور واژه‌ای را در حوزه مفاهیم اجتماعی، دینی و زندگی به کودک خود انتقال دهند محکوم به شکست هستند و کودک هم بر آن غلبه خواهند کرد.

بیاتی بیان داشت: امروز به جای اینکه والدین، کودکان را پرورش دهند این کودکان هستند که والدین خود را پرورش می‌دهند، زیرا معلمان و والدین هنوز ادعای دانش بیشتری نسبت به کودکان خود دارند.

 

وی با اشاره به اهمیت تجربه گرایی کودکان در محیط زیست عنوان کرد: کودک برای آشنا شدن با طبیعت و محیط زیست باید با طبیعت زندگی کند. درگیر کردن کودک با محیط زیست و برقراری حس قرابت با اجسام و پیرامون، لازم و مفید است.

رئیس مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی دو عنصر آب و خاک را از مهم‌ترین روش‌های درمانی کودکان دارای اختلال روانی معرفی کرد و افزود: درگیری کودکان با خاک موجب کاهش تنش‌های روانی آن‌ها خواهد شد چراکه خاک با طینت افراد سازگار است و تا زمانی که کودکان با محیط زیست ارتباط برقرار نکنند و از بازی با آب و خاک لذت نبرند نمی‌توانند به محیط زیست خود احترام بگذارند.

بیاتی همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد شخصیت یک فرد در شش سالگی اول زندگی شکل می‌گیرد مطرح کرد: افرادی که در بزرگسالی حال خوبی دارند دوران کودکی خوبی را سپری کرده اند؛ بنابراین اگر پیِ ساختمان را به خوبی طراحی کنیم حال فرد در دوران بزرگسالی هم خوب خواهد بود.

 

وی خطاب به خانواده‌ها و والدین بیان داشت: از تغییر نهراسید و جرات تغییر داشته باشید و برای خودتان زندگی کنید. از نگاه دیگران عبور کنید و از آنچه که دارید لذت ببرید و این تجربه را به کودکان خود هم انتقال دهید.

 

 

 

منبع: میزان