به گزارش کودک پرس ، الهام فخاری در نطق پیش از دستور خود در شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران گفت: امروز ۲۲ خرداد مصادف با روز جهانی مبارزه با کار کودک است و باید بگویم تخمین زدن آمار دقیق تعداد کودکان کار غیر ممکن است.
وی با بیان این که برخی از کارشناسان معتقدند بیش از سه میلیون نفر کودک کار در ایران وجود دارد، تصریح کرد: ضمن این که کارشناسان معتقدند در تهران ۲۰هزار کودک کار وجود دارد؛ اما به دلیل آن که اغلب کودکان کار هیچ گونه ثبت هویتی ندارند آمار دقیقی در این زمینه نمی توان ارائه کرد.
فخاری با بیان این که بنا به گفته استاندار تهران فقط ۴۰۰ کودک کار در تهران شناسایی شده است، گفت: این در حالی است که مدیر کل بهزیستی استان تهران گفته است آمار دقیقی از تعداد کودکان کار و خیابان در تهران وجود ندارد و هم اکنون در مراکز بهزیستی ۳۸۰۰ کودک و در مراکز متعلق به شهرداری هزار کودک نگهداری می شوند.
وی با بیان این که اختصاص دو کنوانسیون از ۸ کنوانسیون سازمان جهانی به موضوع کار کودک نشان از اهمیت موضوع دارد، تصریح کرد: در قانون کار جمهوری اسلامی ایران به ممنوعیت کار کودکان زیر ۱۵ سال تاکید شد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این که دختران آسیب پذیرترین کودکان کار هستند، گفت: بیشترین آسیب متوجه دخترانی است که به عنوان کودک کار در خیابان کار می کنند و ممکن است با طرح جمع آوری کودکان کار حتی تعداد ازدواج های زیر ۱۵ سال دختران به شکل تصاعدی بالا برود.
فخاری با اعلام نرخ ابتلای کودکان کار و خیابان به ایدز تصریح کرد: بنا بر اعلام معاون سابق وزیر بهداشت، بر اساس مطالعهای که درباره شیوع ایدز روی یکهزار کودک کار و خیابان در تهران انجام شده ۴.۵ درصد آنها به ایدز مبتلا بودند و در همین زمینه رئیس مرکز ایدز ایران گفته که ۴ تا ۵ درصد کودکان خیابان به ایدز مبتلا هستند که یک سوم کودکان مبتلا ۱۰ تا ۱۴ سال و دو سوم کودکان ۱۵ تا ۱۸ ساله هستند و در کنار همه این مسائل نباید از آزار جنسی که این کودکان هر روز در معرض آن قرار می گیرند غافل شویم. چرا که بیش از ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه مطالعه مصرف مواد در بین کودکان خیابان نشان میدهد که حدود ۵ درصد از پسران دارای سابقه مصرف مواد بوده اند و همچنین یک درصد دختران سابقه مصرف مواد را دارند، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۷۲ درصد این کودکان بی سواد و کم سواد هستند و یا در حد ابتدایی سواد دارند و ۱۷ درصد کودکان خیابانی نیز اصلا مدرسه نرفتهاند و این در حالی است که بی سوادی در فرایند زندگی این افراد اثرات سوئی دارد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به علت اصلی افزایش تعداد کودکان کار گفت: ۶۰ درصد از کودکان خیابانی به دلیل فقر اقتصادی، بیکاری، اعتیاد ، بد سرپرستی و نا آگاهی والدین راهی خیابانها میشوند و این در حالی است که تعدادی از این کودکان ساعات طولانی و از ۷ صبح تا ۵ بعد از ظهر در زمینهای برنج کاری غیر اصولی اطراف بهشت زهرا(سلامالله علیها) با دستمزد روزی۲۵ هزار تومان کار می کنند که عمده این افراد دختران و پسران ۱۰ تا ۱۵ ساله هستند.
وی با بیان این که کودکان ۸ ساله در کارگاههای پرس کاری لب خط به ازای ۱۱ ساعت کارفقط ۳۰۰ هزار تومان دریافت میکنند، گفت: این در حالی است که تنبیه شدید فیزیکی صاحب کار در تمام کارگاه رایج است و همگان کودکان زباله گردی که سر در سطل های زباله میکنند را دیدهایم که در معرض ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها هستند.
وی با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در حمایت از کودکان کار گفت: مهترین و فوری ترین مساله کودکان کار ایمنی و بهداشت آنان است گه باید مورد توجه جدی قرار گیرد و در رأس برنامههای حمایتی نهادهای دولتی و عمومی و سازمانهای مردم نهاد قرار گیرند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه