دکتر علی اکبر سیاری روز دوشنبه در نشست خبری این کنگره در بیمارستان مفید افزود: تروما، حوادث، نارسایی تنفسی، شوک و… از جمله فوریتهایی هستند که حیات کودک را تهدید می کنند.
وی با تاکید بر کار تیمی در اورژانسها به منظور تشخیص و رسیدگی فوری به کودکان نیازمند فوریتهای پزشکی، گفت: هر کودکی می تواند 70 سال عمر کند اما بسیاری از کودکان به دلیل مشکلات زایمان، مراقبت، ژنتیکی، بیماریها، فقر اقتصادی و عقل ماندگی فوت می کنند.
این فوق تخصص گوارش اطفال به آمار مرگ و میر کودکان در کشورهای مختلف دنیا اشاره کرد و افزود: در کشورهای پیشرفته به ازای هر 1000 تولد زنده 4 کودک فوت می کنند که این آمار در کشورهای در حال توسعه 28 تا 100 مورد فوت کودک به ازای هر 1000 تولد زنده است.
سیاری با اعلام اینکه بیشترین آمار مرگ و میر کودکان مربوط به کشور آفریقایی سیرالئون با 110 مرگ و میر به ازای هر 1000 تولد زنده است، گفت: این آمار در ایران 24 مورد به ازای هر 1000 تولد زنده است.
وی با تاکید بر اینکه از وضعیت بهترین نسبت به کشورهای در حال توسعه برخورداریم، ادامه داد: برای کاهش این آمار نیازمند سرمایه گذاری و مراقبتهای بیشتری هستیم.
رئیس ششمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان به بروز تشنج در کودکان اشاره کرد و افزود: از هر 100 کودک 10 تا 12 نفر دچار تشنج می شوند و از هر 100 کودک که دچار تب می شوند 3 تا 5 نفر تشنج می گیرند که معمولا همه این کودکان خوب می شوند.
سیاری گفت: تنها 3 درصد این کودکان ممکن است در اثر تشنج مبتلا به صرع شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بروز شوک به عنوان یکی از علل مرگ و میر در کودکان نام برد و ادامه داد: 20 تا 50 درصد احتمال فوت در کودکان دچار شوک وجود دارد و هر مقدار که یکی از ارگانهای بدن گرفتار شوند احتمال مرگ کودک افزایش می یابد. به طوری که اگر کبد و قلب و مغز با هم گرفتار شوند احتمال مرگ کودک به 85 درصد هم می رسد.
وی همچنین از وقوع حوادث به عنوان شایع ترین علت مرگ کودکان 5 تا 14 سال نام برد و افزود: در حوادث ترافیکی سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر در دنیا فوت می کنند.
سیاری با اعلام اینکه در ایران سالانه 50 هزار نفر در اثر حوادث و سوانح جان خود را از دست می دهند، گفت: سهم حوادث ترافیکی از این تعداد مرگ و میر 27 هزار مورد است که البته سیر نزولی پیدا کرده است.
وی به آمار یک میلیون و 100 هزار مورد بستری در اثر سوانح و حوادث در کشور طی سال 79 اشاره کرد و افزود: در این سال 4 میلیون نفر که در حوادث و سوانح دچار صدمه شده بودند به صورت سرپایی مداوا شدند.
ششمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان طی روزهای اول تا سوم دی ماه در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود.
ارسال دیدگاه