به گزارش کودک پرس ، راضی نیست از پیکر بی جان پدرش که در حمله هوایی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان کشته شده، جدا شود، کودک یمنی که برای شادی به جشن عروسی رفته بود، حالا عزا را باور نمی کند.
بمباران مراسم عروسی در یمن توسط “ائتلاف عربی” به سرکردگی عربستان اولین جنایت سعودیها نیست. ائتلاف عربی در طول چهار سال گذشته بارها جشن های عروسی را در یمن به عزا تبدیل کرده و با حمله به مراسم عزا، خانواده های به عزا نشسته را قتل عام کرده است.
جنگنده های ائتلاف عربی شب دوشنبه، جشن عروسی در روستای “الراقه” در منطقه “بنی قیس” در استان “حجه” در شمال غرب یمن را به قتل عامی سهمگین تبدیل کردند.
جنایت شهرک بنی قیس، برگ جدیدی از جنایت هایی است که ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان و امارات مرتکب شدند و بنابر اعلام منابع رسمی یمنی در این حمله 33 غیرنظامی کشته و 55 تن دیگر زخمی شده اند و با وجود گذشت دو روز از این حمله، همچنان بر شمار کشته ها افزوده می شود.
شدت این حمله به حدی بود که بیمارستان “جمهوری” در استان حجه حالت فوق العاده اعلام کرد و از شهروندان خواست با اهدای خون به یاری مجروحان بشتابند.
رئیس بیمارستان جمهوری اعلام کرد که 30 تن از افراد زخمی شده این جنایت، کودک هستند که حال 3 تن از آنها وخیم است.
جنگنده های عربستان پس از بمباران متعدد محل حادثه، مانع ورود گروه های امداد و نجات به روستای آسیب دیده و انتقال مجروحان به بیمارستان شدند.
این حملات مسبوق به سابقه است که از هولناک ترین آنها حمله این ائتلاف در سپتامبر گذشته (شهریور-مهر ماه) به جشن عروسی در شهر ساحلی “مخا” در استان “تعز” بود که در آن 131 غیرنظامی کشته شدند.
در اکتبر (مهر و آبان ماه) 2016 نیز یک مجلس عزا در “صنعاء” پایتخت یمن توسط جنگنده “اف 16” این ائتلاف هدف حمله قرار گرفت که در این حمله نیز 140 عزدار یمنی قتل عام شدند.
در سال 2015 ائتلاف عربی نیز در حمله ای مشابه، یک مجلس عروسی در منطقه “سنبان” را هدف قرار داد که در این حمله 50 تن کشته و زخمی شدند.
روزنامه “العربی الجدید” در توصیف رعب و وحشتی که جنگنده های ائتلاف عربی در میان غیرنظامیان یمنی بوجود آورده اند، نوشت که از زمان آغاز حملات هوایی ائتلاف عربی به یمن هیچ یک از استان های شمالی و جنوب غربی از جنایت های جنگنده های این ائتلاف در امان نمانده به طوریکه هم اکنون “صدای پرواز یک هواپیما کافی است تا شرکت کنندگان در یک جشن عروسی ، عزا یا حتی تجمع مدنی را متفرق کند”.
این روزنامه افزوده، ائتلاف عربی به قاتلی متخصص در کشتن مردم در جشن های عروسی و عزا و تجمع های مسالمت آمیز مدنی در یمن تبدیل شده است.
در طول چهار سال گذشته، حدود 14 هزار یمنی کشته شدند که حدود دو هزار و 900 نفر را کودکان و بیش از دو هزار تن را زنان تشکیل می دهند.
جنگنده بمب افکن های عربستان بامداد سه شنبه نیز در ادامه حملات خود، دستکم 18 غیرنظامی را در بمباران یک جایگاه سوخت در استان حجه در غرب یمن کشتند.
این درحالی است که “رابرت کولفیل” سخنگوی “کمیساریای عالی حقوق بشر” سازمان ملل متحد در دسامبر 2017 به ائتلاف عربی هشدار داده بود که اگر غیرنظامیان عمدا مورد حمله قرار گیرند، بدون شک این جنایت جنگی خواهد بود و در محاکم قضایی قابل پیگیری است.
عربستان و امارات، سرکرده های ائتلاف متجاوز به یمن، همانند همیشه مدعی تحقیقات جدی در زمینه حمله حجه شده اند. “ترکی المالکی” سخنگوی ائتلاف عربی به خبرگزاری “رویترز” اعلام کرد که گزارش ها در خصوص این حادثه بررسی خواهد شد و درباره آن تحقیقات کاملی صورت خواهد گرفت، اما مسلما تحقیقات آنها برای مبرا کردن خود از اتهامات خواهد بود و مانند دفعات گذشته، مسئولیتی متوجه این ائتلاف درباره خونریزی هایشان نخواهد شد.
“وزارت حقوق بشر” دولت یمن در نامه ای به “مارتین گریفیتس” فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به این کشور، خواستار برگزاری جلسه فوری از سوی شورای امنیت برای اتخاذ تدابیری به منظور متوقف کردن هرچه سریعتر تجاوزات به یمن و رفع محاصره زمینی و دریایی و هوایی این کشور شد.
نمایندگان پارلمان یمن نیز اعلام کردند که تداوم این حملات به دلیل سکوت محافل بین المللی در برابر اقدامات مشابه قبلی از سوی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان است.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر در سپتامبر 2017 در گزارشی حملات هوایی ائتلاف عربی را مسبب اصلی کشتار غیرنظامیان یمنی معرفی کرد.
دیده بان حقوق بشر نیز در گزارش سالانه خود در سال 2017 گزارش داد که ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان دهها حمله هوایی بی هدف و بدون توجه به حضور غیر نظامیان در مناطق مختلف یمن انجام داده و باعث کشتار هزاران تن از غیرنظامیان شده که این مساله نقض قوانین جنگ محسوب می شود.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که ائتلاف بین المللی، این حملات را با تجهیزاتی نظامی انجام می دهد که آمریکا و انگلیس و کشورهای دیگر برای آن فراهم می کنند.
دیده بان حقوق بشر در گزارش خود از 85 حمله هوایی بی هدف ائتلاف عربی به یمن خبر داد که منجر به کشته شدن نزدیک به یک هزار غیر نظامی و تخریب منازل، بازارها، بیمارستان ها، مدارس و مساجد شده، مصداقی آشکار برای جنایت جنگی.
در واکنش به تداوم حملات هوایی ائتلاف عربی سال گذشته، 62 سازمان غیر دولتی حقوق بشر در نامه ای به اعضای دائم شورای امنیت و ناظر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، درباره کشتار غیرنظامیان در حمله نیروهای عربستان به یمن و نیز گسترش بیماری “وبا” و قحطی ناشی از این حملات، هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، در بیانیه ای که “استفان دوجاریک” سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به دنبال حمله ائتلاف عربی به حجه منتشر کرد، آمده است که همه طرف های درگیر در یمن، باید در چارچوب قانون بین المللی حقوق بشر برای حمایت از غیرنظامیان و زیرساخت ها متعهد باشند.
این درخواست درحالی است که دولت های غربی مدعی حقوق بشر، هیچ قید و محدودیتی برای فروش تسلیحات نظامی به سرکرده های ائتلاف عربی از جمله عربستان نداشته اند و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سفر اخیر محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و مسئول جنگ یمن به قراردادهای تسلیحاتی این کشور با ریاض افتخار کرده و وی را تشویق به امضای قراردادهای بیشتر کرد.
سفر بن سلمان به لندن نیز با امضای فروش 48 فروند جنگنده “تایفون” همراه بود که دولت انگلیس با امضای این قرارداد ماهیت ادعاهای بشر دوستانه خود را بیشتر آشکار کرد.
عربستان از این نوع جنگنده، 72 فروند در نیروی هوایی خود دارد و در بمباران یمن از آنها استفاده می کند.
سازمان عفو بین الملل، قرارداد فروش جنگنده های بریتانیایی به عربستان را به منزله ریختن بنزین در آتش بحران یمن دانست.
ارسال دیدگاه