آموزش تهیه خمیر بازی برای کودکان با مواد خانگی

به گزارش کودک پرس ، خمیر بازی یک سرگرمی مناسب، آموزنده و ارزان برای تمامی سنین است، به جای تهیه خمیر بازی نمونه‌های صنعتی می‌توانید این محصول را درخانه با حداقل مواد اولیه تهیه و از بازی کودکان با آن لذت ببرید.

تهیه خمیر بازی

ماهیت بازی با خمیر تقویت حس خلاقیت و قدرت تجسم کودکان در حجم سازی و تشخیص رنگ‌ها است، برای تهیه خمیر بازی خانگی این وسیله کمک آموزشی که مخصوص کودکان بالاتر از سن چهارسالگی است به مواد زیر نیاز دارید و البته نکته مهم نظارت مستقیم بر کودک هنگام بازی است تا ناخواسته خمیربازی خورده نشود.

مواد لازم برای تهیه خمیر بازی خانگی

یک فنجان آرد ساده گندم، یک چهارم فنجان آب، یک سوم فنجان نمک، یک قاشق غذاخوری روغن نباتی، رنگ‌های مجاز خوراکی که در شیرینی پزی استفاده می‌شود.

روش تهیه خمیر بازی خانگی

ابتدا ترکیبات خشک شامل آرد و نمک را در یک کاسه مخلوط کنید تا یکدست شود، می‌توانید مقداری زاج به ترکیب اضافه کنید تا مزه خمیر را تغییر داده سبب شود تا کودکان تمایلی به خوردن این ماده پیدا نکنند. زاج همچنین به عنوان یک نگهدارنده عمل می‌کند واجازه رشد سریع باکتری در خمیر را نمی‌دهد و سلامت کودکان به خطر نمی‌افتد.

برای افزایش قابلیت ارجاعی و کشسان بودن خمیر بازی می‌توانید به اندازه دو قاشق غذاخوری ماده شیمیایی پتاسیم بی تارتارات به آن اضافه کنید برای این کار ظرفی را برروی اجاق قرارداده پتاسیم بی تارتارات، آب، رنگ دلخواه مجاز خوراکی و گلیسیرین را به آن اضافه کرده به آرامی به هم بزنید و سپس مواد خشک شامل آرد و نمک را به ترکیب اضافه کرده روی حرارت کم به هم بزنید و درصورت نیاز به آن آرد یا آب اضافه کنید تا تبدیل به خمیری غیر چسبنده و با قابلیت شکل پذیری شود.

روش تهیه خمیر بازی

دلیل استفاده از گلیسیرین ایجاد درخشندگی در خمیر و ظاهر روغنی در آن است.

پس از مخلوط شدن ترکیب شعله را خاموش کرده، خمیر را ورز دهید تا فرم اصلی خود را بگیرد و زمان دهید تا خمیر سرد شود، دراین زمان خمیر شما آماده است و کودک می‌تواند اشکال مورد علاقه اش را توسط خمیر درست کند.

در زیر مراحل تصویری ساخت خمیر بازی با استفاده از حرارت مشاهده می شود، نکته ضروری تهیه این خمیر توسط فرد بزرگسال با رعایت تمامی موارد احتیاطی است.

خوب است بدانید خمیر بازی بچه‌ها عامل بی‌خوابی و مشکلات تنفسی

یک متخصص اطفال به مضرات خمیر بازی و خطراتی که متوجه کودکان می‌کند، پرداخت و به والدین در مورد این نوع از اسباب‌بازی‌ها هشدار داد.

عباس مومن زاده متخصص اطفال گفت: خمیر بازی حاوی مواد خطرناک و مضری برای سلامتی کودکان است و والدین باید مراقب اثرات منفی آن باشند.

مومن زاده با بیان اینکه استفاده کودکان از خمیر بازی باعث خارش و تعریق غیرعادیکف دستشان می شود، اضافه کرد: بهتر است کودکان با دستکش یک بار مصرف باخمیر بازی کنند و بعد از بازی دست های خود را بشویند.

وی ضمن تاکید بر این موضوع که خمیر بازی باعث بروز آلرژی و حساسیت در کودکان می شود،افزود: بروز مشکلات تنفسی، اختلال در خواب کودک و بی قراری از عوارض آلرژی ناشی ازخمیر بازی است.

این متخصص اطفال در ادامه توضیحاتش گفت: از آنجا که خمیر بازی از مواد شیمیاییتشکیل شده است، خوردن آن از سوی کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلاتیدر دستگاه گوارش آنها شود.

وی یاد آور شد: کودکان مبتلا به آلرژی بهتر است از خمیر بازی استفاده نکنند ولیبه واسطه محبوبیت این اسباب بازی بین کودکان و نقش آن در بروز خلاقیتشان،لازم است همواره از خمیر بازی‌های کم خطر و استاندارد استفاده شود.