به گزارش کودک پرس ، مرحوم پروفسور کیوان مزدا از بنیانگذاران خیریه زنجیره امید ایران و از پزشکان بدون مرز در دنیا محسوب می شد، سالها بود که به عنوان مشهورترین جراح ستون فقرات دنیا شناخته می شد.
دکترمزدا در ۳۱ مرداد ١٣٣٨ در شهرآبادان به دنیا آمد و از ۷ سالگی در فرانسه بزرگ شد. او در رشته پزشکی جراحی ارتوپدی و فلوشیپ جراحی ستون فقرات در پاریس تحصیل کرد و بهواسطه هوش و پشتکار فوقالعاده از مشهورترین جراحان ستون فقرات دنیا شد. تکنیک خاص و ابداعی دکتر کیوان مزدا در اصلاح انحرافهای ستون فقرات (اسکولیوز) ، هماکنون در اکثر مراکز درمانی دنیا استفاده میشود و با این تکنیک منحصربهفرد امکان عملهای پیچیده ستون فقرات به وجود آمد. همچنین او بیش از 30 وسیله درمانی را شخصا ابداع کرده بود که در عمل های ستون فقرات مورد استفتاده قرار می گرفت.
او که هر سال چندبار به به ایران میآمد، و به همراه تیم پزشکان نیکوکار ایرانی و فرانسوی کودکان بیمار زنجیره امید ایران را معاینه و جراحی میکرد. همچنین بیش از چهل فلوشیپ جراحی ستون فقرات ایرانی را طی این سالها تربیت کرد و آموزش های نوین داد که هم اکنون این پزشکان سالهاست که با زنجیره امید ایران همکاری دارند و به درمان کودکان زیر هجده سال فارغ از محدودیت های نژاد، دین و ملیت می پردازند.
هرچند خدمات مرحوم مزدا به ایران محدود نمی شد. او عضو خیریه «زنجیره امید فرانسه» بود. سازمانی غیردولتی که برای درمان کودکان در کشورهای جهان سوم خدمات فراوانی ارایه کرده و دکتر مزدا به واسطه فعالیت های خیریه ای فراوانش سالی چندین بار به کشورهای مختلف سفر می کرد و به درمان رایگان بیماران با ملیت ها و نژادهای مختلف می کوشید و هزاران کودک را طی عمر بابرکتش نجات داد.
پروفسور کیوان مزدا که آخرین بار در روزهای ابتدایی شهریورماه به ایران آمده بود و بیش از سی عمل جراحی را به همراه تیمش انجام داده بود، بعد از یک جلسه فشرده کاری در پاریس، دچار حمله آسمی منجربه سکته قلبی و مغزی شد و به کما فرورفت و در تاریخ ۱۱ مهرماه ۹۷ چشم از جهان فروبست.
خیریه بین المللی زنجیره امید ایران، بهترین خدمات درمانی را مطابق با استانداردهای جهانی به بچه های زیر هجده سال فارغ از محدودیت های نژاد، دین، و ملیت ارائه می دهد؛ کودکانی که مشکلات قلبی، ارتوپدی و ترمیمی دارند و به آسانی به این درمان ها دسترسی ندارند. به دلیل بهره وری مالی بسیار زیاد خدمات پزشکی در زنجیره امید، حامیان و خیرین کمترین هزینه را برای این درمان ها پرداخت می کنند.
منبع: خبر آنلاین
ارسال دیدگاه