آلرژی‌های غذایی کودکتان را جدی بگیرید

به گزارش کودک پرس ، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند اوتیسم ممکن است با آلرژی غذایی در کودکان مرتبط باشد، کودکان مبتلا به اوتیسم که این بیماری در آنها شناسایی نشده، ۲ برابر بیشتر از کودکان هم سن خود دچار آلرژی غذایی و واکنش‌های سیستم ایمنی ناشی از آن هستند.

بیماری اوتیسم از هر ۵۹ کودک دریک نفر ایجاد می‎شود و همچنین از هر ۱۳ کودک در دنیا یک نفر دچار آلرژی غذایی است.

پژوهش‌های پیشین نشان داده است، ناهماهنگی در عملکرد سیستم ایمنی بدن در بروز هر ۲ بیماری اثرگذار است.

 

این پژوهش‌ها به وسیله دانشمندان دانشگاه آیوا (The new University of Iowa) انجام شده است و کارشناسان ارتباطی بین ابتلا به اوتیسم و آلرژی غذایی، پوستی یا حتی تنفسی پیدا کرده‌اند.

کارشناسان اعتقاد دارند اوتیسم می‌تواند منجربه آلرژی غذایی در کودکان شود و راهکاری جدید برای شناسایی زودهنگام بیماری است.

این نتیجه‌ها حاصل پژوهش دانشمندان بر روی بیش از ۲۰۰ هزار کودک سه تا ۱۷ ساله در فاصله سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۶ است و کارشناسان دریافتند کودکان مبتلا به بیماری‌های طیف اوتیسم بیشتر از دیگران دچار واکنش‌های آلرژیک ناشی از مصرف مواد غذایی مختلف می‌شوند.

 

دانشمندان این دانشگاه اعتقاد دارند امکان دارد اختلال‌های ایمنولوژیکی از اوایل زندگی کودک بر مغز او اثر گذاشته است و سبب آسیب بر رفتار‌های اجتماعی و نیز بروز واکنش‌های آلرژیک در او شود.

پژوهشی مشابه نیز نشان داده است دگرگونی باکتری‌های روده و افزایش تولید آنتی بادی‌ها و واکنش سیستم ایمنی بدن درک ودکان مبتلا به اوتیسم متفاوت از سایر کودکان است.

باوجود پیشرفت‌های علم پزشکی علت ابتلا به این بیماری همچنان ناشناخته است، درحالت عادی واکنش التهابی سیستم ایمنی بدن به پاتوژن‌ها پس از رفع عامل آلرژی زا به حالت اول باز می‌گردد اما در کودکان مبتلا به اوتیسم این التهاب حالتی غالب و مداوم دارد.

 

از جمله نشانه‌های بیماری اوتیسم درکودکان می‌توان موارد زیر را نام برد:

_بی تفاوتی، نگاه خیره به اطرافیان و واکنش نشان ندادن نسبت به صدا یا رفتار‌های دیگران
_بی تمایلی برای گفتگو با دیگران یا یادگیری کلمه‌ها
_دشواری دربیان خواسته‌های خود
_تمایل به گوشه گیری و بی علاقگی به بازی با کودکان
_گریه‌های بسیار شدید و نا آرامی کودک
_انجام حرکت‌های تکراری با اعضای بدن مانند چرخاندن دست
_گرفتن اسباب بازی و حمل آن برای مدت‌های طولانی

 

کارشناسان بنا به نتیجه‌های به دست آمده از این پژوهش اعتقاد دارند اوتیسم نوعی اختلال خود ایمنی مانند آلرژی است.

نتیجه‌های این پژوهش در نشریه جاما (JAMA Network Open) منتشرشده است و کارشناسان اعلام کرده‌اند به پژوهش‌های بیشتری در این زمینه نیاز دارند.

 

پژوهش‌های پیشین نشان داده بود کودکان مبتلا به اوتیسم پاسخ خوبی به مواد غذایی غیر آلرژی زا می‌دهند و مصرف خوراکی‌های حاوی آلرژن، چون گندم، شیر، بادام زمینی، توت فرنگی و مواردی از این دست می‌تواند منجر به تشدید علامت‌های اوتیسم در کودکان شود.

کودکان مبتلا به اوتیسم باید رژیم غذایی ویژه‌ای زیر نظر متخصص داشته باشند تا از تشدید علامت‌های بیماری و ایجاد مشکل برای والدین در برقراری ارتباط با کودک و کنترل او کاسته شود.

کارشناسان هنوز به طور قطع نمی‌دانند که اوتیسم سبب آلرژی غذایی در کودکان می‌شود یا برعکس این قضیه وجود دارد و به پژوهش‌های بیشتر دراین زمینه نیاز دارند.

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان