به گزارش کودک پرس ،ناصر کریمیان روز سه شنبه اظهار داشت: برای اجرای طرح بینایی سنجی (آمبلیوپی) ۱۱ پایگاه سیار در استان دایر شده که از طریق دستگاه و ۴۶ مرکز مثبت زندگی نیز از طریق ایچارد، کار بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال استان را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه براساس برنامهریزیهای انجام شده، امسال ۹۵ هزار کودک سه تا ۶ سال زیرپوشش طرح قرار خواهند گرفت، گفت: برای اجرای طرح بیش از ۹۸ غربالگر سطح یک، بینایی سنج و چشم پزشک همکاری خواهند کرد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی کردستان افزود: پیشگیری از تنبلی چشم در سه سطح انجام میشود که در سطح اول غربالگری، در سطح دوم بینایی سنجی و در سطح سوم ارجاع به متخصص صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح فقط به پوشش ختم نمیشود، بلکه در مراحل بعدی کودکانی که با اختلالات بینایی از جمله تنبلی چشم و یا کم بینایی مواجه هستند به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند.
کریمیان به ارائه گزارشی از اجرای طرح در سال گذشته اشاره کرد و افزود: سال گذشته برش کشوری برای اجرای این طرح در استان ۶۱ هزار کودک بود که ۷۶ هزار کودک زیرپوشش قرار گرفتند.
وی یادآور شد: از این تعداد ۸۳ نفر آمبلیوپی و ۲ هزار و ۲۲۴ نفر نیز دارای سایر اختلالات بینایی تشخیص داده شدند، ضمن اینکه سال گذشته ۷۲۵ مورد کمک هزینه و ۲۵ مورد کمک هزینه عمل جراحی به خانوادههای بی بضاعت پرداخت شد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی کردستان سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم را زیر پنج سالگی اعلام کرد و از خانوادهها خواست، برای اطمینان از سلامت بینایی کودکان سه تا ۶ ساله خود به پایگاه های سنجش بینایی در شهرها و روستاهای محل سکونت خود مراجعه کنند.
آمبلیوپی یا همان تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که چشم به ظاهر سالم کودک را درگیر کرده و اگر به موقع درمان نشود باعث اختلال دید طبیعی او میشود.
بر این اساس از سال ۱۳۷۴ طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) در سطح کشور آغاز شده و هرسال این طرح در نقاط مختلف کشور اجرا می شود.
ارسال دیدگاه