آسیب های چشم کودکان

به گزارش کودک پرس ،یادآوری نکات مهم
1- بعد از پاشیده شدن هر گونه ماده شیمیایی به چشم آن را خیلی زیاد و به مدت طولانی بشویید.
2- چنانچه کودک بعد از ضربه دچار مشکلات بینایی شود حتما برای معاینه باید به چشم پزشک مراجعه کرد.
3- هنگام انجام فعالیت هایی که برای چشم خطرناک است حتما از عینک ایمنی استفاده کنید.
چشم از طریق گوناگون آسیب می بیند. این آسیب ممکن است به دلیل ضربه ی مستقیم ناشی از مشت ، انگشت یا اجسام تیز و یا پاشیده شدن چیزی به داخل آن باشد.

آسیب های ناشی از پاشیده شدن مواد به داخل چشم
صلبیه یا بافت سفید خارجی چشم توسط یک لایه ی محافظتی نازک به نام ملتحمه پوشیده شده است. روی مردمک یعنی سوراخی که در مرکز قسمت رنگی چشم یا عنبیه قرار دارد بافت شفاف قرنیه واقع شده که اجازه ی عبور نور را از مردمک می دهد.
قرنیه به آسیب های ناشی از پاشیده شدن مواد شیمیایی به چشم به خصوص مواد اسیدی و قلیایی بسیار حساس است. در صورت تماس مواد قلیایی با چشم ، آسیب های خطرناکی به آن وارد می شود. همیشه به برچسب های مواد شیمیایی توجه کنید و از میزان خطر و سمی بودن آن برای چشم آگاه شوید.
در صورت پاشیده شدن ماده ای به چشم دستورات ایمنی روی برچسب را انجام دهید. چشم را با مقدار زیادی آب بشویید. هر چه شستشو بیشتر باشد بهتر است. از هر منبع آبی در خانه ، شیر آب ، بطری ، آب حوض و آب نهر و.. میتوان استفاده کرد.
مواد شوینده یا اسیدی در عرض چند دقیقه به چشم آسیب می رسانند و هر تاخیری در شستشوی چشم به وخامت بیشتر آسیب می انجامد. باید به مدت 15 دقیقه شستشو را ادامه داد. در همین زمان باید ماده ی آسیب رسان را برای شناسایی نوع آن به مرکز سم شناسی فرستاد. چنانچه هنوز درباره ی نوع و میزان سمی بودن ماده ی مذکور شکی باقی است بیمار را به نزدیک ترین مرکز اورژانس انتقال دهید.