آراس: شنل قرمزی دراهواز
یادداشتی با موضوع ‘شنل قرمزی در اهواز’ به قلم ابراهیم مکوندی، کارشناس روابط عمومی الکترونیک و روانشناس کودک و نوجوان منتشر شد.
به گزارش کودک پرس ، داستان شنل قرمزی که از قصه های فولکلور اروپا و فرانسه است اولین بار در قرن هفدهم میلادی توسط ‘شارل پرو’نگارش گردید، و درقرن نوزدهم میلادی نیز توسط برادران ‘گریم’ آلمانی بازنویسی گردید.
داستان تئاتر کودک و نوجوان در کلان شهر اهواز به سالیان دوری برمی گردد که در آن زمانی که ناصر میاحی جوان و باانگیزه ،تصمیم می گیرد تا با گردآوردن تعدادی بازیگر کودک و نوجوان اهوازی،اولین تجربه ی تئاتر کودک خود را به روی صحنه ی نمایش ببرد.
در آن زمان با آن امکانات بسیار کم و نداشتن پشتوانه ی مالی،ایشان برای اولین بار مردم اهواز را با گروه تئاتر مردم ،با نمایش و ژانر نمایشی کودکان، آشنا نمود.و نشان داد که کودکان اهوازی نیز باید سهمی از شادی و نشاط را داشته باشند.
اکنون، و پس از گذشت بیش از یک دهه تجریه ی موفق در زمینه ی اجرای نمایش کودک و نوجوان،به آن تجربه و پختگی لازم رسیده است که با تلفیق نمایش کودک با کمدی،طنز،هیجان ،نشاط ،شادی و بالاتر ازهمه موزیکال نمودن آن ،شور و نشاط زاید الوصفی را به تماشاگران حاضر در سالن،درمیان کودکان ،نوجوانان و حتی بزرگسالان منتقل می نماید.
داستان شنل قرمزی که از قصه های فولکلور اروپا و فرانسه است. اولین بار در قرن هفدهم میلادی توسط ‘شارل پرو’نگارش گردید.ودرقرن نوزدهم میلادی نیز توسط برادران ‘گریم’ آلمانی بازنویسی گردید.
نمایش شنل قرمزی ،اقتباسی آزاد از داستانی به همین عنوان است. که توسط استاد بزرگ تئاتر کشور ،جناب آقای استاد عبدالرضا حیاتی ،بازنویسی و تدوین گردیده است که به شیوه ی امروزی و نسخه ی بومی آن ،البته باهمان مضمون و غالب اصلی ولی بااندکی تغییر،توسط کارگردان صاحب سبک و استاد بلامنازع تئاتر کودک و نوجوان استان خوزستان بر روی صحنه نمایش، رفته است و انصافا که حق مطلب را ادا کرده است.
‘شنل قرمزی’یک نمایش هشدار دهنده و بیدار کننده است که لزوم هوشیاری کودکان و نوجوانان را در مواجه با انسان های بد و شرور را ،گوشزد می کند و آنان را از ساده لوحی و فریب خوردگی بازمی دارد.
نقطه اوج شنل قرمزی ،استفاده از مشارکت تماشاگران در متن نمایش،ایجاد روحیه ی نشاط و شادی در میان تماشاگران ،و پیام زیبای راوی نمایش، درپایان آن است .که در آوان سن(جلو صحنه)(نقطه ی طلایی در تئاتر)به بیننده و تماشاگر القا می کند.
استفاده ی کارگردان از کلیه ی عناصر وارکان یک نمایش حرفه ایی کودک،از دیگر شاخصه های این نمایش جذاب و دیدنی می باشد.
همچنین، استفاده از عنصر تعلیق، که یکی ارکان مهم آثار هنری فاخر می باشد.نیز در این نمایش کودک،به چشم می خورد که بر زیبای های آن می افزاید.
استادناصر میاحی، کارگردانی است که همه ساله با نمایش های زیبایش، تماشاگران بی شماری را با تئاتر، آشتی می دهد .و همیشه، زمزمه ی تماشاگران را، هنگام خروج از سالن نمایش به گوش خود شنیده ام . که بارضایت ، شادی و نشاط ،از سالن،خارج می شوند. ناصر میاحی ،استاد بلامنازع ژانرتئاتر کودک در طول سالها اجرای نمایش های موفق، بدرستی نیازهای تماشا گران را فهمیده و بدین دلیل، آثار ایشان، همواره، با استقبال خوبی ازسوی تماشاگران،مواجه می شوند.
ایشان با رعایت اصول تئاتر کودک، همچون، انتخاب قصه های دوست داشتنی و دراماتیزه کردن آنها موسیقی های جذاب ، رنگ ها شاد درطراحی دکور ، هدایت اصولی بازیگران و کارگردانی آگاهانه، به تولید آثارفاخر کودک، در اهواز می پردازد .
ایشان درکنار تولید تئاتر کودک ،بازیگران مطرحی را نیز، تحویل جامعه تئاتری اهواز نموده است .
بی شک، مردم زیادی در هر تابستان، منتطر تولیدات این هنرمند توانمند و خوش ذوق خوزستانی هستند.
گروه تئاتر کودک و نوجوان مردم،همه ساله بطور تخصصی نمایش های کودک موفقی را برای عامه مردم اهواز و خوزستان ،اجرا می نمایند.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه