آذین‌بندی ۱۱۰ کوچه منتظر توسط نوجوانان در تهران

به گزارش کودک پرس، ملوک سید آبادی دبیر اجرایی جشنواره و رییس فرهنگسرای اخلاق با اعلام این خبر، احیای سنت های نیکوی گذشته و حضور نوجوانان در جشن های نیمه شعبان و ایجاد فرهنگ بکارگیری الگوهای بومی برای آذین بندی و محیط آرایی به جای استفاده از الگوها و نمادهای خارجی و آموزش و یادگیری ساخت و تولید اقلام و نمادهای تزیینی به جای بکارگیری انواع ساخته شده و موجود در بازار با استفاده از خلاقیت نوجوانان را از جمله اهداف این جشنواره برشمرد.

 

وی در تشریح مراحل اجرایی این جشنواره که توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در مناطق یازده گانه برگزار می شود گفت : در هر یک از مناطق یازده گانه شهر تهران (مناطق 19،18،15،14،13،11،9،8،5،4 و 20)با همکاری مدیریت های فرهنگی و هنری در هر منطقه، 10 کوچه انتخاب و برای آذین بندی هر کوچه نیز بین 7 تا 10 نفر از نوجوانان پسر 12 تا 15 ساله همان محله مشخص شدند و سرمربی هر منطقه ابتدا آموزشهای لازم برای تزیین کوچه ها اعم از آماده سازی و ساخت الگوهای آذین بندی را فرا گرفته و این آموزشها را به مربیانی که در هر منطقه وظیفه آموزش و نظارت بر آذین بندی را در کوچه ها به عهده دارند منتقل کردند.
رییس فرهنگسرای اخلاق ادامه داد : اقلام مورد نیاز اعم از ملزومات و مواد مصرفی آذین بندی 110 کوچه بصورت متمرکز تهیه و طی روزهای قبل در اختیار مدیریت های فرهنگی هنری مناطق 11 گانه قرار گرفته و تجهیزاتی مثل نردبان و میز و موارد دیگر که برای نصب آذین بندی ها در کوچه مورد نیاز باشد با مشارکت اهالی هر کوچه تامین می شود.

سیدآبادی اضافه کرد: گروه های 7 تا 10 نفره از نوجوانان آموزش دیده در کارگاه های آموزشی در مناطق یازده گانه، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه (10 و11 اردیبهشت) 110 کوچه را با خلاقیت و ابتکار آذین بندی می کنند.
رییس فرهنگسرای اخلاق، ارزشیابی کوچه های آذین بندی شده را از جمله مراحل اجرایی جشنواره عنوان کرد که براساس شاخصه های 8 گانه از جمله استفاده از عناصر اسلامی و ایرانی در آذین بندی،میزان بکارگیری الگوهای بومی، خلاقیت و نوآوری نوجوانان، استفاده از پیام های اخلاقی در آذین بندی، رعایت الگوی مصرف،توسط گروه های ناظر ارزیابی و در هر منطقه کوچه برتر آذین بندی در رقابتی سالم و سازنده انتخاب و طی مراسمی از نوجوانان دست اندرکار آن کوچه ها تقدیر می شود.

وی ابراز امیدواری کرد اینگونه برنامه ها که توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می شود به تقویت روح همگرایی و همکاری در فعالیت های مذهبی در محلات و احیای سنت های نیکوی گذشته بخصوص در نوجوانان بیانجامد.

دبیرخانه جشنواره 110 کوچه منتظر در خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، جنب بوستان گلزار، فرهنگسرای اخلاق واقع است.