برنامهای برای توانبخشی کودکان نابینا
به گزارش کودک پرس ,دکتر فرزاد محمدی درباره این برنامه توضیح داد و گفت: هم افزایی ارزشمندی بین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت در بحث سلامت چشم برقرار شده است که میتواند نمونهای برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و در عین حال از موازی کاری نیز جلوگیری کند. خدمات بینایی بسته کودک سالم با برنامه غربالگری تنبلی چشم از سوی سازمان بهزیستی ادغام میشود.
وی ادامه داد: در این برنامه، در طراحی سوالات و اطلاعات سلامت بینایی، برنامه سازمان بهزیستی نیز لحاظ شدهاست. کودکی که به مراکز بهداشتی و درمانی برده میشود، خدمت فراگیری از جمله خدمات سلامت بینایی دریافت میکند. یکی از این مواردی که مد نظر قرار میگیرد شرکت او در برنامه غربالگری تنبلی چشم سال گذشته است؛ بر این اساس اگر کودک این غربالگری را انجام نداده باشد، به مراکز مورد نظرارجاع داده میشود.
محمدی در ادامه تصریح کرد: آموختن مهارت جدیدی به مراقبان سلامت نیز لازمه این برنامهاست. اگر این وظیفه به مراقب سلامت سپرده نشود، جایگزینهای آن برای غربالگری چشم، چشم پزشک، کارشناس بینایی سنجی و پزشک عمومی است. این در حالی است که از دیدگاه بهداشتی باید، ارائه کننده این خدمات در بستر جامعه باشد. اگر به الگوی موفق بهورز نگاه کنیم، آنها هم حالتی از ارائه کننده مراقبت به جامعه هستند. هر چه ارائه کننده خدمات تخصصیتر باشد، هزینه آن هم بیشتر شده و علاوه بر آن پوشش هم دچار کاستی میشود.
مدیر برنامه بینایی وزارت بهداشت یکی دیگر از همکاری های مشترک این وزارتخانه با سازمان بهزیستی را در زمینه راهاندازی مراکز توانبخشی و رشد و نمو کودکان نابینا عنوان کرد و گفت: ابتکار عمل شبکه “بوستانهای حواس” یا “مراکز توانبخشی و رشد و نمو کودکان نابینا”، خصوصی و غیر دولتی است که یک هموطن دو ملیتی ایرانی – بریتانیایی، دو مرکز را درتهران و مرودشت شیراز راهاندازی کرد.
وی افزود: در همین راستا، ما با مشارکت معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی، دانشکده توانبخشی دانشکده علوم پزشکی تهران، بیمارستان فارابی و وزارت بهداشت و همچنین حضور خیرین قرار است نمونهای از این مراکز را به عنوان الگو در بیمارستان فارابی تهران راهاندازی کنیم.
منبع:خبرگزاری ایسنا
ارسال دیدگاه