با دندان درد دوران بارداری چه کنیم ؟

در دوران بارداري بعضي از مشكلات خواه نا‌خواه براي دهان و دندان‌ها به وجود مي‌آيد . تغییرات هورمونی که در بدن هر زن بارداری رخ می دهد، باعث می شود كه لثه های او حساس شود. در نتیجه، لثه ها متورم و ملتهب شده و در برخی موارد هم دچار خونریزی خواهد شد. همچنین، برخی از مادران در حال انتظار ممکن است با مشکلات پریودنتال (به دلیل تجمع پلاک در اطراف دندان هاي خود) روبرو شوند.

به گزارش کودک پرس پرسدر دوران بارداري بعضي از مشكلات خواه نا‌خواه براي دهان و دندان‌ها به وجود مي‌آيد . تغییرات هورمونی که در بدن هر زن بارداری رخ می دهد، باعث می شود كه لثه های او حساس شود. در نتیجه، لثه ها متورم و ملتهب شده و در برخی موارد هم دچار خونریزی خواهد شد. همچنین، برخی از مادران در حال انتظار ممکن است با مشکلات پریودنتال (به دلیل تجمع پلاک در اطراف دندان هاي خود) روبرو شوند.
اغلب، بروز مشکلات لثه در دوران بارداری زنان، دندان عقل این افراد را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد، به طوري-كه درد لثه های زنان در دوران بارداري غیر قابل کنترل می شود. به همين دليل، زنان باردار نیاز پيدا مي كنند تا در این دوران، مشکلات دندانی خود را به سرعت درمان نمایند.
علائمی که نشان می دهد کشیدن دندان در دوران بارداری ضروري است:
آیا به عنوان یک زن حامله می دانید كه چه زمانی بايد دندان خود را بكشيد؟ در ادامه این مقاله، برخی از علائمي که به زنان حامله کمک خواهد تا مطمئن شوند که باید دندان فاسد خود را بکشند و يا نه، بیان شده است. مهم ترين اين موارد عبارتند از:

* بروز درد حاد در لثه و دندان هاي مادر باردار
* متورم شدن لثه هاي زن حامله
* پوسیده شدن شدید دندان هاي مادر و آلوده شدن دهان او
* خونریزی از لثه ها
*  به وجود آمدن مشکل در خوردن راحت مواد غذایی
* دشوار شدن صحبت براي مادر باردار
چه زمان هایی لازم است دندان در دوران بارداری کشیده شود؟

از آن جايي كه کشیدن دندان در دوران بارداری نیاز به توجه خاص پزشک، به منظور جلوگیری از بروز هر گونه آسیب به جنین داخل رحم او دارد، بنابراین بیشتر دندانپزشکان از کشیدن دندان در دوران بارداری زنان خودداری می کنند. با این حال، اگر دندان زني در دوران بارداری او به شدت پوسیده شود، طوری که غیر قابل درمان بوده و عفونت آن در حال گسترش یافتن باشد، دندانپزشک کشیدن دندان را براي او توصیه خواهد کرد.

كشيدن دندان در سه ماهه سوم  بارداری مضرات زيادي بر روی جنین  خواهد داشت
1. کشیدن دندان پوسیده در سه ماهه اول دوران بارداری:
از آن جايي كه در طول سه ماهه اول دوران بارداری اندام های جنین در حال تشکیل شدن هستند، در نتیجه، کشیدن دندان مادر باردار مي تواند سبب بروز ناهنجاری در اندام های آسیب پذیر جنین شود. بنابراین، اگر مادر حامله اي در سه ماهه اول از دوران بارداری خود دچار پوسیدگی دندان شود، باید تنش ایجاد شده را تا پایان این دوره تحمل کند. به همین دلیل است كه جراحان دندانپزشك در اغلب موارد، کشیدن دندان مادران باردار را در سه ماهه اول از دوران بارداري به تعویق می اندازند.

2. کشیدن دندان پوسیده مادران در سه ماهه دوم از دوران بارداری:
به دلیل این که در طول سه ماهه دوم از دوران بارداری، جنين تنها در حال رشد است، بنابراین دندانپزشک در این دوره کشیدن دندان های پوسیده مادر را امن دانسته و اقدام به کشیدن دندان و انجام دیگر اقدامات لازم دندانپزشکی خواهد کرد.

3. کشیدن دندان پوسیده زنان در سه ماهه سوم دوران بارداری:
به دلیل این که زنان حامله در سه ماهه سوم از دوران بارداری خود با مشکل نشستن در صندلی دندانپزشکی برای ساعات طولانی روبرو هستند و امکان خونریزی کردن لثه در حین کشیدن دندان نیز در این دوره زياد است، بنابراين، مي توان ادعا كرد كه كشيدن دندان پوسیده زنان در سه ماهه سوم از دوران بارداری مضرات زيادي بر روی جنین داخل رحم او خواهد داشت. به عنوان يك مادر جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه دکتر معالج شما بايد انجام عملیات کشیدن دندان و ساير اقدامات دندانپزشکی را تا پایان سه ماهه آخر از دوران بارداري به تعویق اندازد.

روش درمان دندان هاي پوسيده در دوران بارداری:
معمولا، همه دندانپزشکان مراقبت های ویژه اي را در هنگام درمان و یا کشیدن دندان پوسیده زنان در طی دوران بارداری انجام داده و داروهایی را برای بیمار خود تجویز می کنند که برای مادر و جنین داخل رحم او بی خطر باشد. در ادامه این مقاله، داروهایی که برای مادران باردار و جنین داخل رحم آن ها امن هستند،
معرفي شده اند. اين داروها عبارتند از:

1. پاراستامول مسکن دندان درد در دوران بارداری:
داروی پاراستامول به عنوان یک مسکن عمل کرده و باعث تسکین یافتن درد ناشی از کشیدن دندان در زنان باردار خواهد شد. مصرف این دارو در طي كل دوران بارداری برای مادر باردار و جنین داخل رحم او بی خطر است.

2. آرام کردن دندان درد در دوران بارداری با ایبوپروفن:
از آن جايي كه مصرف داروی ایبوپروفن تا پایان هفته 32 از دوران بارداری برای سلامتي مادران و جنين داخل رحم او امن می باشد، بنابراین اگر شما هم به عنوان زن باردار درد شدید ناشی از کشیدن دندان را تجربه کنید، دندانپزشک ممکن است داروهای آرام بخشي مانند کدئین را برای شما تجویز کند.

3. آنتی بیوتیکی ها برای جلوگیری از عفونت دندان در دوران بارداری:
در برخی موارد دندانپزشک ممکن است داروهای آنتی بیوتیکی امن را برای جلوگیری از گسترش عفونت به سایر قسمت های بدن مادر باردار تجویز کند. داروهای امن برای از بین بردن عفونت در دوران بارداری عبارتند از: سفالوسپورین و پنی سیلین.

4. داروهای بی حسی:
در زمان کشیدن دندان زنان حامله، همه دندانپزشکان ترجیح می دهند كه از داروی لیدوکائین به عنوان یک داروی بی حسی، در مقدار بسيار کمی استفاده کنند، چون از ایمنی مصرف این دارو در مورد سلامت جنين داخل رحم مادر اطمینان کامل دارند.

انجام اقدامات درمانی درست در حال کشیدن دندان در دوران بارداری مي تواند از گسترش عفونت به سایر قسمت های بدن زنان باردار جلوگیری کرده و راحتی و ایمنی مادر و جنین داخل رحم او را تضمين كند.

 

منبع: بیتوته