درمان فلج مغزی نوزادان با ربات

محققان دانشگاه اوکلاهما برای اولین‌بار با استفاده از ربات، نوزادان مبتلا به فلج مغزی را درمان می‌کنند.

به گزارش کودک پرس و به نقل از رویترز، ربات فیزیوتراپ توسط گروهی از مهندسان پزشکی و متخصصان فیزیوتراپی برای درمان نوزادان در خطر فلج مغزی طراحی و ساخته شده است.

پروژه ساخت ربات فیزیوتراپ پس از یک دوره مطالعاتی از آغاز سال جاری با مطالعه بر روی 56 نوزاد مبتلا و در خطر فلج مغزی وارد فاز عملی شده است. محققان با استفاده از ربات مجهز به فرمان و جهت‌یابی که به نوعی با مغز کودک در ارتباط است می‌توانند مشکلات حرکتی و شناختی این کودکان را درمان کنند.

اکثر محققان عصب‌شناس و پزشکان متخصص مغز و اعصاب معتقدند که بهترین راه جلوگیری از پیشرفت فلج مغزی شروع درمان قبل از یک‌ سالگی است. متاسفانه در حال حاضر روند درمان این کودکان تا یک‌ سالگی به تعویق می‌افتد.

محققان با ساخت ربات هوشمند فیزیوتراپ مهارت‌های حرکتی و شناختی را به نوزادان فلج‌ آموزش می‌دهند. این ربات مجهز به سه چرخ است که اطلاعات مجموع 12 حسگر حرکتی متصل به سر نوزاد را تبدیل به حرکت می‌کند.

اطلاعات دریافتی از مغز نوزاد پس از پردازش در رایانه با زبان یادگیری الگوریتم به دستورات حرکتی تبدیل شده که در نهایت پیش‌بینی سریع حرکات نوزاد در کمترین زمان امکان‌پذیر می‌شود.

بیشتر وزن نوزاد با استفاده از کمربندهای طولی و عرضی به قسمت مرکزی ربات منتقل می‌شود، سپس نوزاد با کمترین تقلا با همکاری دستیار رباتیک می‌تواند به هر سمتی حرکت کند.

با توجه به پیشرفت‌های این پروژه و اثرات کاملا مثبت آن در درمان ضایعات ناشی از فلج مغزی انتظار می‌رود که نمونه تجاری ربات پس از دریافت مجوزهای لازم تولید شود.