فرشته شریفیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کودکپرس در سنندج اظهار کرد: یکی از مهمترین کارهایی که نویسنده باید انجام بدهد، شناخت مخاطب و توجه ویژه به جهانِ دغدغهها و مشکلات آنهاست. مثلاً جذابیت متن از ویژگیهای ادبیات کودک و نوجوان است.
وی که کار نوشتن را از سال ۹۸ آغاز کرده است، گفت: در طول ۶ سال ۹ عنوان کتاب در حوزه کودک چاپ به چاپ رساندم که «روزنهای در تاریکی» شامل مجموعه داستان کوتاه اجتماعی، «شیطونک»، «ناهار خوردن درسا» در دو جلد، «خواب شیرین»، «دو دروازه جادویی» و دو مجموعه شعر از جمله عناوین کتابهای چاپ شده است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری فضای مجازی و وضعیت اقتصادی خانوادها در فاصلهگیری از یار مهربان «کتاب» عنوان کرد: طبق پژوهشهای انجامشده، رابطه مستقیمی بین وضعیت اقتصادی و کتابخوانی وجود دارد. متاسفانه مشکلات اقتصادی و در کنار آن صرف کردن زمان زیادی در فضای مجازی باعث حذف کتاب از سبد خرید خانوادههای ایرانی شده است.
این نویسنده کودک ادامه داد: والدین با توجه به نقشی که تربیت فرزندان خود دارند باید عادت به مطالعه را اول در خود و سپس در کودکان و فرزندان خود تقویت کنند چرا که همواره والدین کتابخوان، فرزندان کتابخوان تربیت میکنند و آنها همواره به عنوان الگوهای رفتاری، نقش بسزایی در تربیت روانی، فکری و روند اجتماعی شدن فرزندان خود دارند.
نویسنده بیجاری یادآور شد: جامعهای فرهیخته است که شهروندان آن به کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند و آن را جزو اولویتهای خود قرار دهند، چرا که پیشرفت یک جامعه در ِگرو کتابخانهها و منظومههای آموزشی، پرورشی و فرهنگی است.
شریفیان در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه کتاب کودک را به دنیای دیگری میبرد و حسهای نو را تجربه میکند، افزود: دوست داشتن، کنترل خشم، تنفر، حسادت، ترس و… از جمله حسهای است که کودک با خواندن کتاب با آن آشنا میشود و از طریق شناخت این احساسات و گفتوگو درباره آنها حتی میتوان از برخی احساسات منفی را از کودکان دور و زمینه مسائل اخلاقی را در کودکان فراهم کرد.
این نویسنده کتاب حوزه کودک، زندگی آپارتماننشینی را یکی از مسائل جامعه امروز برشمرد که در آن کودکان قدرت تخلیل و خیالپردازی کمتری را تجربه می کنند و در همین راستا افزود: کودکان در فضاها و محیط بسته بیشتر یا تلویزیون میبینند و یا با گوشی سرگرم هستند.
شریفیان با تأکید بر اینکه کتاب باید از بدو تولد در دسترس کودکان باشد، اضافه کرد: به کار بردن داستانهای بومی و فولکلوریک که کودکان را با ارزشها و آداب و رسوم ملی و محلی خود آشنا میکند و آنها را به تفکر وا میدارد.
فرشته شریفیان که متولد سال ۱۳۵۱ و بازنشسته سازمان بهزیستی است و بعد از ۲۵ سال مجدداً شروع به نوشتن کرد و در حال حاضر ۹ عنوان کتاب چاپ شده را در کارنامه خود دارد.
ارسال دیدگاه