«این تری‌زی، آن تری‌زی»؛ داستان کودک درباره پذیرش تفاوت‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کودک‌پرس، کتاب «این تری‌زی، آن تری‌زی» نوشته مصطفی رحماندوست، داستانی درباره زندگی اجتماعی برای کودکان و نوجوانان است که از سوی انتشارات نیستان منتشر شده است.

داستان کتاب «این تری‌زی، آن تری‌زی» درباره دو سرزمین خیالی است که در دو طرف خطی دراز و کج‌وکوله زندگی می‌کنند و مردم آن‌ها علاقه‌های متفاوتی دارند و هرکدام فقط یک رنگ خاص را می‌پسندند. آن‌ها هیچ تلاشی برای برقراری ارتباط با یکدیگر نمی‌کنند؛ تا اینکه اتفاقی باعث می‌شود پسری از یک سرزمین به دختری از سرزمین دیگر دل ببازد. این عشق در ادامه خانواده‌ها را نیز به هم نزدیک می‌کند و سرانجام نتیجه این پیوند، زندگی‌هایی است که دیگر تک‌رنگ نیستند و با پذیرش تفاوت‌ها رنگارنگ شده‌اند.

مصطفی رحماندوست در این داستان خیالی با زبان ساده و داستانی روان، پیام‌هایی درباره عشق، پذیرش تفاوت‌ها، کنارگذاشتن تعصبات و زندگی مسالمت‌آمیز به تصویر کشیده است. او نشان می‌دهد که چگونه رهاشدن از تک‌رنگی و نگاه بازتر به دنیا، می‌تواند به زندگی شیرین‌تر و شادتر منجر شود.

در بخشی از متن این کتاب می‌خوانیم:

این طرفی‌ها همیشه لباس قرمز می‌پوشیدند، آن طرفی‌ها همیشه لباس سفید. این طرفی‌ها غذاهاشان را با فلفل خوشمزه می‌کردند، آن طرفی‌ها با نمک. این طرفی‌ها به زبان «این تری‌زی» حرف می‌زدند و آن طرفی‌ها به زبان «آن تری‌زی». این طرفی‌ها عقیده داشتند که خودشان خیلی خیلی خوبند و آن طرفی‌ها خیلی خیلی بد. این طرفی‌ها و آن طرفی‌ها بدون اینکه واقعاً چیزی درباره زندگی یکدیگر بدانند، در دو طرف خط درازی کج و کوله به زندگی خودشان ادامه می‌دادند، تا اینکه…

یک روز، اتفاقاً یک دختر جوان از این‌طرفی‌ها که لباس قرمز قشنگی پوشیده بود، به کنار خط کج‌وکوله رسید و به رفت‌وآمد آن طرفی‌های سفیدپوش خیره شد. دختر جوان توی دلش گفت: «سفید هم شاید بد نباشد.» همان‌طور که دختر به لباس و رفت‌وآمد آن‌طرفی‌ها نگاه می‌کرد، متوجه شد که یک نفر از آن طرفی‌ها به او خیره شده است.

آن طرف خط، پسر جوان سفیدپوشِ خوش‌قد و بالایی ایستاده بود و بِر و بِر به او نگاه می‌کرد. شاید پسر جوان هم توی دلش می‌گفت: «لباس قرمز هم شاید قشنگ باشد.». دختر جوان تا پسر جوان را دید خواست اخم کند و از خطر دور شود؛ اما نفهمید چرا همان‌جا ایستاد و سری تکان داد لبخندی زد و به زبان این تری‌زی گفت: «سلام».

اطلاعات بیشتر:

انتشارات نیستان، چاپ سوم کتاب «این تری‌زی، آن تری‌زی» اثر مصطفی رحماندوست را که فرهاد جمشیدی تصویرگری کرده است، برای گروه سنی «ب» در ۳۶ صفحه مصور رنگی تولید و به بهای ۲۷۵ هزار تومان در بازار کتاب عرضه کرده است.