واکنش دانشگاه علوم پزشکی کرمان به فوت کودک افغان

چندی پیش تصویر نامه‌ای با محتوای بستری نشدن یک کودک بخاطر ضعف مالی خانواده‌اش در بخش مراقبت‌های ویژه در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت که با واکنش‌های بسیاری روبرو شد.

به گزارش کودک پرس ، هر چند انتشار تصویر این نامه دست مایه کاربران شبکه‌های مجازی شد و عده‌ای از کاربران با انتقاد از طرح تحول نظام سلامت نوشتند؛ چرا باید یک کودک بخاطر ضعف مالی خانواده اش، با گرفتن اقرار به رضایت شخصی از بخش مراقبت‌های ویژه خارج شود؟ در همین زمینه خبرنگار ما برای بررسی صحت و سقم این ماجرا با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تماس گرفت تا با خانواده این بیمار گفت‌و‌گو کند اما مدیر روابط عمومی این دانشگاه اعلام کرد، این کودک هشت ماهه با وجود دریافت خدمات درمانی به علت ایست قلبی در بخش مراقبت‌های ویژه فوت کرده است.

 

«ثمری» درباره اینکه چرا بیمارستان از پدر بیمار خواسته تا با رضایت شخصی بیمار را از بخش مراقبت‌های ویژه خارج کنند؟

توضیح داد: ما قبول داریم اخذ چنین رضایت‌نامه‌ای از بیمار ایراد دارد اما این به معنای ارائه خدمات ناقص به این بیمار افغان غیرمجاز نبوده است. بخاطر اینکه در گذشته هر دو فرزند این پدر افغان در بخش مراقبت‌های ویژه فوت کرده بودند بنابراین او تحت فشار و استرس روانی بود و از بستری شدن فرزند هشت ماهه‌اش در آن‌آی‌سی‌یو ممانعت به عمل می‌آورد.

از سوی دیگر پدر بیمار فکر می‌کرد چون تبعه غیرمجاز افاغنه است تشکیل پرونده بستری برایش تبعات به همراه خواهد داشت با این حال رزیدنت بیمارستان با مسئولیت خودش و به دلیل وخامت اوضاع بیمار، نوزاد را به ان‌آی‌سی‌یو منتقل می‌کند اما بازهم با اعتراض پدر نوزاد مواجه می‌شود به‌طوری که اوضاع بخش مراقبت‌های ویژه متشنج شده و از رزیدنت‌ها درخواست می‌کند فرزندش به بخش منتقل شود.

 

او گفت: درساعت 20 و 32 دقیقه تاریخ 29 شهریور این نوزاد هشت ماهه توسط خانواده‌اش به اورژانس اطفال بیمارستان افضلی‌پور منتقل شد که پس از انجام اقدامات اولیه هشت دقیقه بعد در ساعت 20 و 40 دقیقه به رغم ممانعت شدید پدر، بیمار به‌ آی‌سی‌یو اطفال منتقل و ویزیت شد. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تأکید بر اینکه در روند درمان این بیمار هیچ گونه قصور پزشکی صورت نگرفته افزود: باوجود مخالفت شدید پدر نوزاد که حتی منجر به نوشتن متنی در خصوص نگهداری بیمار در بخش شده است دستیار مقیم مجدد در ساعت چهار بامداد بیمار را به‌ آی‌سی‌یو اطفال منتقل می‌کند و در ساعت هفت صبح به علت تشدید علائم بیمار در آی‌سی‌یو اطفال به دستگاه تنفس مصنوعی وصل می‌شود و بیمار در ساعت نه و پانزده دقیقه سی‌ام شهریور به رغم اقدامات احیا به‌علت ایست قلبی و تنفسی در آی‌سی‌یو اطفال فوت می‌کند.

 

منبع خبر: سایت خبری شعار سال