۶۰۰ خانواده جهت حضور کودکان بهزیستی در خانواده خود ثبتنام کردند
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ خانواده جهت حضور کودکان بهزیستی در خانواده خود ثبتنام کردند، گفت: تاکنون ۸۷ کودک در ۱۳ استان وارد خانواده میزبان شدهاند.
به گزارش کودک پرس ، رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ خانواده جهت حضور کودکان بهزیستی در خانواده خود ثبتنام کردند، گفت: تاکنون ۸۷ کودک در ۱۳ استان وارد خانواده میزبان شدهاند.
به گزارش ۳۶۱ درجه ایران، علی محمد قادری در جلسه بررسی فرایند اجرایی طرح ملی «خانواده میزبان» افزود: صلاحیت این خانواده ها در کارگروه های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود جهت بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان یا فرزندخواندگی به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۷ کودک در ۱۳ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، تهران، قزوین، اصفهان، خوزستان، کرمان، مازندران، کرمانشاه، سمنان، مرکزی و همدان وارد خانواده میزبان شدهاند.
انتخاب خانواده شایسته برای فرزندان بهزیستی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد
رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن بررسی مستندات و گزارشات گفت: انتخاب خانواده شایسته برای فرزندان سازمان و همچنین انتخاب موسسات خانواده محور حائز صلاحیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید از سوی ستاد و استانها مورد توجه ویژه قرار گیرد.
قادری تاکید کرد: خانواده هایی که این کودکان به آنان سپرده می شود باید از شایستگی و صلاحیت کامل برخوردار باشند و نظارت لازم و کافی بر این امر صورت پذیرد.
وی با تاکید بر اهمیت ویژه این طرح و لزوم حضور کودکان در خانواده ها بجای نگهداری در مراکز نگهداری بر اساس تعالیم اسلامی و ملی، گفت: باید روند اجرایی مرحله به مرحله طرح در جلساتی ماهیانه متشکل از نمایندگان حوزه های اجرایی و نظارتی سازمان مورد بررسی قرار گیرد و گزارش جزئیات ارائه شود.
براساس این گزارش، طرح میزبان که به دنبال اصلاح آیین نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر(مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید پس از ابلاغ شیوه نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه سال ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شد.
این طرح تکمیل کننده سایر طرح های خانواده محوری است که در سالهای گذشته در کشور اجرا شده است. در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه روزی نگهداری نمی شد. جای این کودکان در خانواده خویشاوندان بود. اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مراکزی با نام دارالایتام که سپس به یتیمخانه و پرورشگاه تغییر نام یافت در کشور راه اندازی شد و گسترش یافت.
اجرای طرح خانواده میزبان مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است و یک مرحله دیگر از ورود کودک به مراکز نگهداری شبانه روزی جلوگیری میکند. این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.
این طرح به ویژه برای حضور کودکان نیازمند مراقبت ویژه که اقبال کمتری برای حضور در فرزندخواندگی دارند، حائز اهمیت است. خانواده های متقاضی میتوانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه ملی فرزندپذیری به آدرس http://adoption.behzisti.net بخش «خانواده میزبان» مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه