بهترین بازی ها برای دور کردن کودک از موبایل و تبلت
والدینی که فرزندشان زمان زیادی را با موبایل و تبلت سپری می کند می توانند برای دور کردن کودک از موبایل و تبلت، فعالیت های سرگرم کننده ای را انجام دهند.
به گزارش کودک پرس ، والدینی که فرزندشان زمان زیادی را با موبایل و تبلت سپری می کند می توانند برای دور کردن کودک از موبایل و تبلت، فعالیت های سرگرم کننده ای را انجام دهند.
چگونه باید موبایل و تبلت را از کودک جدا کرد؟
امروزه تکنولوژی بخشی از زندگی ما شده است و ممکن است ما را از انجام برخی کارهای مان باز دارد. کودکان نیز از رفتار ما الگو می گیرند و متاسفانه استفاده از رسانه هایی چون موبایل، تبلت و رایانه مانع از پیشرفت آن ها می شود. اگرچه به نظر می رسد که استفاده از آن ها ضرری ندارد اما تاثیرات مخربی اعم از مشکلات بینایی، مشکلات خواب و چاقی در دراز مدت خواهد داشت.
استفاده کمتر از صفحه نمایش یا همان اسکرین تایم بدان معناست که کودک شما وقت آزاد بیشتری را برای انجام فعالیت های سرگرم کننده داشته باشد بنابراین اگر یک کودک نوپا یا در سنین پیش دبستانی در منزل دارید تجربه شما در سرگرم کردن و دوری او از موبایل و تبلت چیست؟ آیا می دانید بچه ها در این سنین به ۳ ساعت فعالیت بدنی در روز نیاز دارند؟
کودکان بین ۲-۴ سال نه تنها به تحرک زیاد بلکه به تنوع حرکتی زیادی نیاز دارند بنابراین اختصاص دادن زمانی برای فعالیت آن ها ضروری است. فعالیت های ساده و سرگرم کننده زیادی وجود دارد که می توانید آن ها را در منزل سرگرم کرده، مهارت هایشان را گسترش دهید و از موبایل و تبلت دور نگه دارید.
والدین موفق و هوشیار برای دور نگه داشتن کودکانشان از موبایل و تبلت آنها را با بازی های جذاب سرگرمی می کنند، بازی هایی که در این قسمت از سبک زندگی نمناک معرفی شده است تا تحرک لازم را در دلبندان شما ایجاد کنید.
بازی های پیشنهادی والدین موفق برای دور کردن کودک از تبلت
تقلید حرکت حیوانات
شما می توانید در منزل یا خارج از منزل کودک خود را تشویق کنید تا همانند مار بلغزد، مانند قورباغه بپرد، مانند اسب بتازد یا چون خرس چهاردست و پا برود. این فعالیت باعث ایجاد مهارت چهاردست وپا رفتن و اینور آنور پریدن می شود.
پرش در گودال آب
کودکان دو ساله عاشق آب بازی هستند. شما می توانید حوضچه ای را از آب پر کنید، چکمه ای پای کودک کرده و از او بخواهید در آب بپرد. این فعالیت باعث ایجاد مهارت پرش می شود.
بادبادک بازی
در یک روز آرام و بدون وزش باد، کودک خود را بیرون از منزل برده و از او بخواهید تا یک بادبادک را در هوا نگه دارد. او را تشویق کنید تا مدت زمان زیادی بادبادک را دور از زمین نگه دارد. این فعالیت باعث ایجاد مهارت برقراری تعادل، دویدن و تمرکز در یک نقطه می شود.
طراحی با اسفنج مرطوب
در یک روز گرم و تابستانی وانی را پر از آب خنک کرده و اسفنج زیادی جمع آوری کنید. از کودک خود بخواهید با خیساندن اسفنج ها در آب روی دیوار یا زمین سیمانی طراحی کند. حتی می توانید با اسفنج ها رنگ آمیزی نیز کنید. این فعالیت باعث ایجاد مهارت طراحی و پرتاب کردن و تمرکز آن ها می شود.
حفاری برای یافتن گنج
شما می توانید اسباب بازی های کوچک کودک خود را داخل شن وماسه پنهان کنید و از او بخواهید با جستجوکردن آن ها را پیدا کند.
سایمون میگه
سایمون میگه نوعی بازی است که یک نفر نقش رهبر را برعهده می گیرد و از دیگران می خواهد تا دستوراتی فیزیکی اعم از دست زدن به بینی، پایین پریدن، روی یک پا ایستادن و … را اجرا کند. این بازی بسته به عملکرد رهبر موجب تقویت مهارت (پرش ، حفظ تعادل و …) می شود.
دنبال بازی
بچه ها عاشق بازی تعقیب و گریز هستند به خصوص با پدر و مادر یا کسی که به او اعتماد دارند. دنبال بازی کردن، باعث قهقهه زدن کودکان و لذت آن ها می شود. این فعالیت باعث دویدن، جاخالی دادن و چابکی بچه ها می شود.
بازی با برگ ها
هارمونی رنگ ها ذوق هر کسی را به وجد می آورد. در فصل پاییز این امکان فراهم می شود تا بچه ها با برگ های درختان بازی کنند. با آن ها به پیاده روی بروید و اجازه دهید درون توده ای از برگ بپرند، برگ ها را به هوا بیاندازند و شاخ و برگ شان را با دست خرد کنند. این فعالیت موجب تقویت مهارت پرش و پرتاب کردن می شود و آن ها را سر ذوق می آورد.
لی لی
اصول این بازی چنین است که مربع هایی را با گچ روی زمین بکشید. هر مربع را شماره گذاری کنید و نفر اول سنگی را از فاصله ای روی شماره یک میاندازد و اگر توانست این کار را به طور دقیق انجام دهد با لی لی کردن همه مربع ها را به جز مربع شماره یک رد می کند و سنگ را در مسیر بازگشت برمی دارد. می توان این بازی را به تنهایی و یا با دوستان انجام داد. این بازی موجب تقویت مهارت پریدن، پرتاب کردن و تمرکز می شود.
پرتاب گلوله برفی
در فصل زمستان می توانید با فرزندانتان به بیرون از منزل رفته و گلوله های برفی درست کنید و همانند بازی اسفنج در تابستان، آن ها را پرتاب کنید. این بازی مهارت پرتاب کردن و تمرکز را توسعه می دهد.
دوچرخه سواری
بچه ها دوست دارند خودنمایی کنند حال با سه چرخه باشد یا دوچرخه تعادلی و دوچرخه معمولی. این امر باعث حفظ مهارت تعادل شان می شود.
شوت کردن توپ
توپ وسیله اصلی در بسیاری از بازی ها می باشد. با استفاده از توپ هایی در انواع و اندازه های مختلف از کودک خود بخواهید به آن لگد بزند. همچنین شما می توانید در مقابل دیوار حصار، دروازه ای ایجاد کنید و ببینید آیا کودک تان می تواند توپ را داخل دروازه بزند یا خیر. این بازی مهارت لگد زدن و قدرت را توسعه می دهد.
خط تعادل ژیمناستیک
شما با این بازی می توانید تعادل کودک خود را بهبود ببخشید. می توانید در داخل خانه نواری برای ایجاد خط مستقیم روی زمین بگذارید و کودک را تشویق کنید در راستای خط به عقب و جلو برود یا حتی می توانید بازی را چالشی برگزار کنید به این صورت که طرحی زیگزاگی یا نیم دایره ایجاد کنید و از او بخواهید روی خط راه برود. این بازی مهارت تعادل را بهبود می بخشد.
مینی استیکس
چوبی را به کودک خود دهید و از او بخواهید با دودستش نگه دارد و سپس یک توپ را به عقب و جلو منتقل کند یا از او بخواهید که به سمت هدفی شلیک کند. این کار، قدرت تمرکز را افزایش خواهد داد.
حباب بازی
در حالت ایده آل حباب بازی فعالیتی مختص فضای باز است. از بچه ها بخواهید حباب هایی درست کرده و آن را دنبال کنند. این بازی مهارت چابکی را تقویت خواهد کرد.
منجمد شو
این بازی بصورت گروهی انجام می شود و بدان روش است که یک نفر را انتخاب کنید تا یخ بزند، سپس او باید بچه های دیگر را دنبال کرده و به آن ها برخورد کند، هر نفری که با او برخورد کند باید منجمد شود (بی حرکت بماند) تا زمانی که بازیکن دیگری با لمس آن ها را از حالت منجمد خارج کند. وقتی همه بازیکنان یخ زدند بازی از اول شروع شده و یک نفر دیگر باید منجمد شود. این بازی مهارت چابکی و دویدن را تقویت می کند.
پرکردن سطل آب
یک فنجان و دو سطل (یکی کوچکتر و یکی بزرگتر) برای کودک خود تهیه کنید. سطل بزرگتر را از آب پرکرده و سطل کوچکتر را با کمی فاصله از آن قرار دهید. از کودک تان بخواهید با فنجان ،سطل کوچک را پر از آب کند.
برای این که بازی چالش برانگیز باشد در حین حرکت از سطل به سطل، کودک را بخندانید تا در عین حفظ تعادل به حرکت خود ادامه دهد. این بازی باعث ایجاد چابکی و تعادل می شود.
پرش از کوسه
کف اتاق نشیمن خود را با کاغذهایی به شکل کوسه پر کنید و از کودک بخواهید بدون این که با آن ها برخورد کند از یکی به سمت دیگری بپرد. این بازی مهارت پرش را توسعه می دهد.
طناب بازی
یک سر طناب را در دست بگیرید و به صورت دایره ای روی زمین بچرخانید. از کودک خود بخواهید از روی آن بپرد بدون این که دستش به طناب بخورد. هنگام پرش کودک، طناب را بچرخانید. این فعالیت مهارت پرش و چابکی در او را تقویت می کند.
پرتاب حلقه
پرتاب کردن برای بچه ها آسان است. حلقه یا شی کوچکی را به کودک بدهید و از او بخواهید آن را با فاصله به هدف هایی مانند سبد لباسشویی یا حدی که مشخص کرده اید پرتاب کند. این بازی مهارت پرتاب و قدرت کودک را توسعه می دهد.
تخم مرغ و قاشق
برای این بازی که هماهنگی و تعادل چشم و دست را می طلبد کافیست به کودک یک قاشق بدهید و از او بخواهید یک تخم مرغ آبپز یا توپی پلاستیکی را روی قاشق از یک نقطه به نقطه ای دیگر ببرد. توجه کنید که چقدر سریع می توانند بروند؟ آیا هنگام حرکت تعادل دارند یا خیر؟!
راه رفتن روی بالشت
چند بالشت و کوسن را در یک راستا روی زمین بچینید و از کودک خود بخواهید روی آن ها راه برود. اگرچه این کار ساده به نظر می رسد اما تعادل کودک را به چالش می کشد.
بولینگ
چند بطری خالی یا رول های دستمال کاغذی را همانند بولینگ بچینید و از کودک خود بخواهید با توپ هایی در اندازه های مختلف به سمت آن ها شوت کند. این فعالیت مهارت تمرکز و قدرت کودک را توسعه می دهد.
ترازوی تعادل
از کودک تان بخواهید بالشتی را روی سر خود نگهدارد و با حفظ تعادل آن را از یک نقطه به نقطه ای دیگر جابه جا کند. به منظور چالشی کردن بازی مقصد ها را از یکدیگر دو کنید یا از او بخواهید مسیری زیگزاگی یا دایره ای شکل را با بالشت روی سر طی کند. این فعالیت به ایجاد تعادل کودک کمک می کند.
موشک های کاغذی
روش های زیادی برای ساخت موشک های کاغذی در خانه وجود دارد. چند موشک بسازید و مرزی را مشخص کنید. از کودک بخواهید آن ها را پرتاب کند. ببینید که چقدر می توانند پرواز کنند و تا کجا به پرواز ادامه می دهند. این بازی مهارت پرتاب کردن و قدرت کودک را بهبود و تقویت خواهد کرد.
رد کردن موانع
در فضای داخلی منزل موانعی را بر سرراه کودک خود قرار دهید و از او بخواهید بدون برخورد به موانع حرکت کند، حال او می تواند از زیر میز بخزد، از روی صندلی بالا برود و یا از روی طنابی بپرد. این تمرین مهارت چابکی، تعادل و هماهنگی را بهبود می بخشد.
اسکیت سواری
کودک تان را با اسکیت و کلاه ایمنی اش به پیست اسکیت امنی در نزدیکی محل خود ببرید تا بازی کند. این بازی مهارت چابکی، تعادل و هماهنگی را در او تقویت می کند.
پیاده روی
با کودک خود به پیاده روی بروید و از او بخواهید از تپه ای بالا رود، از روی چوب بپرد یا روی جدول های خیابانی تعادل برقرار کند. این بازی مهارت چابکی، تعادل و هماهنگی را ایجاد می کند.
پرش از آب پاش
یک آبپاشی را در حیاط منزل خود نصب کنید و از کودک تا بخواهید با تقلید از حرکت حیوانات از روی آن بپرد. خنده بچه ها به همراه آب، بازی را هیجانی می کند. این کار مهارت چابکی، پرش و هیجان را در کودک تقویت خواهد کرد.
تیله بازی
تیله بازی نوعی بازی تفریحی است که بچه ها با غلتاندن گوی های شیشه ای (تیله) و حرکت دادن شان آن ها را از محدوده خاصی خارج می کنند. این کار به افزایش تمرکز آن ها کمک خواهد کرد.
یوگا
بچه ها می توانند انواع حرکت یوگا را در این سنین یاد بگیرند. به دنبال کلاسی باشید یا برخی از حالات یوگا همانند حالت درخت، سگ رو به پایین یا سلام آفتاب را به کودک خود بیاموزید. این تمرین مهارت تعادل را تقویت می کند.
پرش بلند
کودک شما چقدر می تواند بپرد؟ او را در فضای داخلی به چالش بکشید و بگذارید هرچقدر می توانند بپرند.
رژه همراه با موسیقی
بچه ها عاشق سروصدا کردن هستند. با قابلمه، سازهای موسیقی سنتی آن ها را سرگرم کنید و هیجان تان را جشن بگیرید. این بازی مهارت چابکی، هماهنگی و لمس اشیا را تقویت می کند.
آواز خواندن و گوش دادن به موسیقی های پرتحرک
با هم آواز بخوانید و یا موسیقی را پیدا کنید که باعث تحرک فرزندتان شود. این حرکات موزون و تحرک هنگام گوش دادن به موسیقی های هیجانی مهارت چابکی را افزایش می دهد.
رنگ بازی (بازی با رنگ ها)
در یک مسیر پیاده روی یا حتی پارک چهار قسمت را (با کشیدن دایره یا مربع) با گچ های مختلف رنگ آمیزی کنید. یک رنگ را انتخاب کرده و به کودک بگویید، از او بخواهید که به سمت آن قسمت رنگی بدود. گفتن رنگ های مختلف را به ترتیب متفاوت ادامه دهید. این کار مهارت دویدن را توسعه می دهد.
قایم با شک
بچه ها می توانند دراین بازی خود یا اسباب بازی محبوب شان را در خانه پنهان کنند و با شمارش شما آن را پیدا کنند، این بازی مهارت چابکی آن ها را تقویت می کند.
ارسال دیدگاه