در نشست شعر «بمب بادبادک نیست» چه گذشت؟
عصر شعر غزه و شهدای کرمان با عنوان «بمب بادبادک نیست» با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد کانون پرورش فکری و چهرههای شعر و ادبیات پایداری و کودک و نوجوان برگزار شد.
به گزارش کودک پرس ، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری در ابتدای صحبتهای خود در شب شعر «بمب بادبادک نیست» از حضور شاعران حوزه پایداری تشکر کرد و با اشاره به باشگاه ادبی «قاف» که زیر نظر آفرینشهای ادبی کانون تربیت شاعران نوجوان را برعهده دارد بر استمرار برنامههای اینچنینی تأکید کرد.
علامتی در ادامه با یادی از شهدای کرمان و تعداد بالای شهدای دانشآموز و زیر ۱۸ سال این واقعه تلخ، شعری درباره کودکان غزه خواند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سپس اشارهای به آیه ۳۱ سوره محمد درباره جهاد داشت، «شما را میآزماییم تا مجاهدان و شکیبایان از شما را معلوم کنیم و خبرهایتان را آشکار میسازیم.» و در ادامه درباره سبک تربیتی که جهاد در آن اهمیت دارد سخن گفت.
او افزود: چه تربیتی باعث میشود وقتی کلمه مبارزه و جهاد پیش میآید افراد به وسط میدان بیایند؟ این سبک تربیتی چیست؟ چه چیز باعث مقاوم شدن افراد میشود؟ خروجی سبکهای تربیتی امروز این است. ما باید به فکر این نوع تربیت باشیم. شهدای مدافع حرم و مجاهدان علمی ما میانگین سنی ۳۰ سال داشتند و شهید شدند.
علامتی بیان کرد: اینکه در هر مبارزهای چه علمی باشد و چه در میدان شخص خودش را موظف به حضور بداند، فقط در تربیت حماسی اتفاق میافتد. اگر فردی بخواهد مبتنی بر نیازهای جامعه و نیازهای تمدنی کار کند یک طراحی مشخص در حوزه تربیتی نیاز دارد.
مدیرعامل کانون با بیان اینکه این جلسه یکی از مصادیق تربیت حماسی است گفت: در دنیا دستگاههای تربیتی مختلف داریم. اما در دوره کنونی باید به سمت تربیت حماسی برویم و این نکته را در نظر بگیریم که امروز دنیا از این موضوع هراسان است.
علامتی در پایان صحبتهای خود از برگزاری مسابقه «دوست فلسطینی من» ابراز خرسندی و از دستاندرکاران آن تشکر کرد.
قرار نیست در مقابل این ظلمها فقط غمگین شویم
حسین تولایی شاعر کودکان و نوجوانان که اجرای این برنامه را برعهده داشت، با تأکید بر کلمه کودک گفت: فرقی نمیکند کودک کجا باشد. کودکان معنای واقعی صلح و آرامش هستند و صلح و آرامش طبیعیترین حق کودکان است. در اینجا به یاد کودکانی که در سالها و ماههای اخیر تحت ستم بودند جمع شدیم.
او افزود: یاد میکنیم از کودکان شهید کرمان و همه کودکانی که به نحوی در سراسر دنیا آرامش ندارند. بهانه ما کودکان غزه و کرمان است اما به یاد تمام کودکان هستیم.
تولایی ادامه داد: اگرچه اندوهگین هستیم اما قرار نیست در برابر این ظلمها فقط غمگین شویم. دور هم جمع شدیم تا اندیشههای خود را بنویسیم.
ادبیات پایداری در کشور ما سابقهای طولانی دارد
همچنین در بخشی دیگر از این نشست محمود پوروهاب شاعر کودکان و نوجوانان بیان کرد: ادبیات پایداری در کشور ما سابقهای طولانی دارد. شاهنامه هم با اینکه میگوییم حماسی است اما در حوزه ادبیات پایداری است، چون بحث دفاع از سرزمین دارد.
او گفت: اگرچه شعر پایداری در روزگار ما مطرح شده است اما در این زمینه شاعرانی از گذشته داریم که اشعار خوبی دارند. در دوره صفویه و مشروطه شعرهای خوبی داریم که تحت عنوان پایداری قرار میگیرند.
این شاعر کودک و نوجوان تصریح کرد: در قدیم بیشتر کسانی که از کشور دفاع میکردند نظامی بودند. اما مقاومت در ایران با آحاد مردم بوده؛ نمونه بارز آن ۸ سال دفاع مقدس است که تمام مردم به شکلهای مختلف در آن حضور داشتند درحالیکه در جاهای دیگر بیشتر بار دفاع بر دوش نظامیان بوده است.
پوروهاب در پایان صحبتهای خود بر اهمیت ادبیات پایداری و تهیه کتاب پژوهشی درباره ادبیات پایداری تأکید کرد.
در نشست شعرخوانی «بمب بادبادک نیست» شاعران ادبیات پایداری از جمله جواد محقق، علیرضا قزوه، میلاد عرفانپور، بابک نیکطلب، حمید هنرجو، مریم زندی، طیبه شامانی، کمال شفیعی، سیدحبیب نظاری، طاهره شهابی، محمدمهد عبدالهی، مریم اسلامی، اکرمالسادات هاشمیپور، شقایق پایرنج، صبا فیروزی، علی داوودی، ماهرخ دوستی و مریم علایی با خواندن شعرهای خود با موضوع شهدای غزه و کرمان یاد شهدای کودک و نوجوان را گرامی داشتند.
فاطمه عبدینسب و مائده طاهر از اعضای نوجوان باشگاه قاف از استان قزوین نیز شعرهایی با موضوع غزه خواندند.
همچنین در این نشست در کنار شعرخوانی شاعران با موضوع کودکان مظلوم غزه و گرامیداشت شهدای کرمان، مراسم پایانی مسابقه «دوست فلسطینی من» برگزار شد.
ارسال دیدگاه