شناسایی 209 کودک مشکوک به ناشنوایی در سال گذشته در اردکان
رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردکان گفت: در اجرای طرح غربالگری شنوایی درسال ۹۵ در شهرستان اردکان، یک هزار و ۷۰۰ کودک غربالگری شدهاند که از این تعداد ۲۰۹ نفر مشکوک به ناشنوایی شناسایی و برای درمان ارجاع شدهاند.
به گزارش کودک پرس ، امیر ولی عضدزاده با بیان اینکه مهمترین رویکرد بهزیستی در ناشنوایی پیشگیری و آگاه سازی است اظهارداشت: در حال حاضر ۱۶۳ ناشنوای اردکانی از خدمات بهزیستی شهرستان اردکان استفاده می کنند و یک مرکز خانواده وکودک ناشنوا نیز در این شهر به کودکان دچار مشکلات شنیداری و گفتاری خدمات تخصصی ارائه می دهد.
وی افزود: ارائه خدمات شنوایی (سمعک ،باتری ،کمک هزینه کاشت حلزون )، آموزشهای تربیت شنیداری و گفتار درمانی به فرزندان و اطرافیان ناشنوایان برای کیفیت بهتر زندگی از دیگر خدمات بهزیستی به این قشر از جامعه است.
عضدزاده تصریح کرد: شایعترین ناهنجاری در بدو تولد کم شنوایی بوده و چنانچه تشخیص و مداخله بهنگام درکم شنوایی قبل از سن ۶ ماهگی رخ دهد این کودکان از نظر تکامل طبیعی کلامی ، شناختی و اجتماعی ۱ الی ۲ سال از هم سالان مشابه خود که بعد از ۶ ماهگی تشخیص و مورد مداخله قرار گرفته اند جلوتر هستند.
این مسئول با اشاره به شعارسال ۲۰۱۷ هفته جهانی ناشنوایان «مشارکت کامل با زبان اشاره»خاطر نشان ساخت: سخن گفتن ، یکی از ویژگی های ممتاز بشری دانست وانسان از راه سخن گفتن با دیگر افراد جامعه رابطه برقرار می کند، می فهمد و می فهماندو ناشنوایان نیز می کوشند به شیوه ای خاص با دیگران ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: زبان اشاره ؛ زبان ارتباط ناشنوایان است که سبب ایجاد فرصت برابر و مشارکت کامل ناشنوایان در امور اجتماعی همانند افراد شنوا می شود و امید است با ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان و آگاهی عموم مردم از زبان اشاره ، قدری از مشکلاتی که این قشر از جامعه با آن رو به رو هستندکاسته شود.
منبع:قدس آنلاین
ارسال دیدگاه