تشریح اهداف بخش ملل ‌جشنواره تئاتر کودک‌ توسط دبیر جشنواره

دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در نشستی با هنرمندان بخش ملل، بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به تشریح اهداف این بخش از این رویداد نمایشی پرداخت.

به گزارش کودک پرس ،نشستی با حضور امیر مشهدی‌عباس دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان و مژگان وکیلی آذر مدیر بخش بین‌الملل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هنرمندان و میهمانان بخش ملل جشنواره بیست و هفتم برگزار شد.

در این نشست مشهدی عباس با اشاره به اهداف این بخش از جشنواره بیست و هفتم، گفت: برای انتخاب آثار و گروه‌های بخش ملل این دوره از جشنواره یک هدف را دنبال کردیم، هدف خلاقیت گروه‌ برای تولید تئاتر مینی‌مال بود، زیرا بخاطر شرایط کرونا، تولید چنین نمایش‌هایی با کمترین امکانات و بیشترین بازدهی خلاقیت، می‌تواند جریان تئاتر را به دوران قبل از این همه‌گیری بازگرداند.

وی افزود: حتی برای کارگاه‌های آموزشی نیز همین هدف را دنبال کردیم تا هنرمندان بتوانند از تجربیات یکدیگر برای تولید یک نمایش با ابزارهای ساده استفاده کنند. کارگاه هنرمندان ایتالیایی که از قبل با فعالیت‌های آنها آشنا بودم، بر همین اساس است زیرا آنها با کاغذ و مقوا صورتک‌هایی خلاقانه می‌سازند و فعالیت آنها در راستای تئاتر بی‌چیز است. کارگاه‌های آنها برای دو گروه سنی در نظر گرفته شد تا هم کودکان و نوجوانان از تجربیات آنها استفاده کنند و هم بزرگسالان و هنرمندان حرفه‌ای تئاتر بتوانند از تجربیات آنها بهره‌ند شوند.

دبیر بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در ادامه گفت: گروه تئاتر ارمنستان نیز نحوه ارتباط ساده و صمیمی با عروسک را به بهترین شکل ارائه داد و هنرمندان تئاتر یونان نیز با نگاهی جدید و ساده به متریال کاغذ، نمایشی در خور توجه را در جشنواره به نمایش گذاشتند.

وی با اشاره به تعویق در زمان برگزاری جشنواره بیست و هفتم، تصریح کرد: شرایط همه‌گیری کرونا و تعویق چند باره برگزاری جشنواره، باعث شد تا گروه‌هایی از کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا جای‌شان در این دوره از جشنواره خالی باشد، زیرا این گروه‌های نتوانستند به دلیل تاخیر در برگزاری جشنواره، هماهنگی لازم برای حضور در جشنواره را داشته باشند که جای این گروه‌ها در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان خالی است.

مشهدی عباس هدف از برگزاری رویدادهای بین‌المللی را تبادل فرهنگ و اطلاعات دانست و گفت: به عنوان فردی که سال‌ها به عنوان نویسنده و کارگردان فعالیت داشته‌ام، می‌دانم که همه ما دوست داریم از جریانات هنری کشورهای یکدیگر آگاه باشیم تا با دانش روز، دست به تولید هنری بزنیم. تبادل اطلاعات و فرهنگ در جشنواره‌های هنری به شکلی سریع و رایگان در اختیار گروه‌های نمایشی قرار می‌گیرد و از همین رو امیدوارم که هم گروه‌های ایرانی از آثار شما تجربه کسب کنند و هم شما با فرهنگ غنی ایران و نگاه هنرمندان ایرانی به مقوله تئاتر کودک و نوجوان آشنا شوید.

در ادامه این نشست لوون کتگوری دبیر و مدیر جشنواره تئاتر گرجستان، ضمن اشاره به اینکه قصد دارند برای نخستین بار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را در کشورشان برگزار کنند، گفت: براین اساس با کشورهای ترکیه و آذربایجان مذاکراتی در این باره داشتیم و اکنون نیز فراخوانی منتشر شده و از کشور ایران نیز به این منظور دعوت می‌کنیم.

وی افزود: برای برگزاری این جشنواره در حال آماده‌سازی ابزارهای حرفه‌ای هستیم و از اساتید برجسته‌ای برای برگزاری کارگاه‌ها و ورک‌شاپ‌ها نیز دعوت به عمل خواهیم آورد. حتی از اسیتیج نیز برای این رویداد بهره خواهیم برد تا بتوانیم جشنواره تئاتر کودک را در آسیا به خوبی رونق دهیم.

همچنین محمد عاقبتی نیز خطاب به حضار عنوان کرد: در صورتی‌که نمایشی از ایران مورد توجه شما واقع شده، به ما اعلام کنید تا هماهنگی‌های لازم برای اجرای آن اثر در کشور شما را فراهم کنیم تا تبادل فرهنگی بیشتری میان کشورها انجام شود.

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، تا ششم تیرماه به دبیری امیر مشهدی‌عباس با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در کهن‌شهر همدان برگزار می‌شود.