ضرورت جدی گرفتن تزریق به موقع واکسن سرخک توسط والدین

سرخک، یک بیماری ویروسی و عفونی در کودکان است که این روز‌ها همه گیری آن در کشور سایه انداخته، و سهل انگاری در تزریق به موقع واکسن آن می‌تواند خطرساز باشد.

به گزارش کودک پرس ،کرونا بر روی پوشش سراسری واکسن های مختلف از جمله سرخک، سرخچه و اوریون تاثیر گذاشته چرا که خانواده ها نگران ابتلا به این ویروس در مراکز درمانی هستند؛ بر این اساس واکسیناسیون فرزندانشان را به تعویق انداخته و این مسئله موجب بروز چند مورد سرخک در کشور و به طبع آن سیستان وبلوچستان شده است.

استانی که همجوار دو کشور پاکستان و افغانستان بوده، کشورهایی که وضعیت بهداشتی چندان مناسبی نداشته و تردد افراد به خصوص به صورت غیرمجاز زمینه را برای گسترش این قبیل بیماری های مسری گسترش داده است.

در این بین آنچه مهم است اینکه، خانواده ها نباید با ترس از کرونا راه انتقال سایر بیماری ها را با واکسن هراسی به فرزندان خود باز کنند بلکه باید، به تکمیل روند واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال خود اقدام کرده، تا این کودکان به بیماری مبتلا نشوند.

شناسایی ۱۷ مورد مشکوک در منطقه سیستان

جواد اکبری زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در اینباره بیان کرد: در همسایگی ما دو کشور افغانستان و پاکستان قرار دارند که بدترین آمار بیماری ها را به علت پایین بودن وضعیت بهداشتی دارا هستند، و این امر لطمه زیادی به کشور ما وارد می کند.

وی افزود: در کشور افغانستان بیماری سرخک شیوع بسیار زیادی پیدا کرده و موارد شناسایی و مرگ و میر بالایی طی این مدت داشته است.

این مسئول یکی از دلایل شیوع این بیماری را  ‏تردد اتباع خارجی، جابجایی افراد و ترددهای مجاز و غیرمجاز عنوان کرد و گفت: به علت ترددهای صورت گرفته مواردی از این بیماری در سیستان وبلوچستان و سایر استان ها مشاهده شده، و موارد مشکوک طی سال های اخیر به شدت بیشتر شده است.

وی با اشاره به ریشه کن شدن بیماری سرخک و دریافت گواهینامه سازمان بهداشت جهانی، ادامه داد: با تکمیل روند واکسیناسیون افراد شاهد کاهش معنادار موارد ‏سرخک در کشور بودیم، و در نهایت توانستیم گواهینامه حذف سرخک را دریافت کنیم، اما به دلیل همجواری با دو کشور افغانستان وپاکستان و از سوی دیگر ضعف ایمنی بدن برخی افراد و یا عدم پوشش واکسیناسیون کامل عده ای دیگر، شاهد شیوع این بیماری در برخی نقاط هستیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: در سال گذشته ۳۶ مورد مشکوک در منطقه شمال استان شناسایی و نتیجه آزمایش چهار تن از این افراد مثبت شد؛ از ابتدای سال تاکنون نیز ۱۷ مورد مشکوک داشته ایم که نمونه آنها برای آزمایش ارسال شده است.

وی اضافه کرد: افرادی که مراحل واکسیناسیون آنها تکمیل است ابتلای بسیار کمتری نسبت به سایرین دارند، می طلبد برای کنترل و ریشه کنی این بیماری والدین به موضوع واکسیناسیون فرزندان اهمیت داده؛ در این راستا پایگاه بهداشتی مرزی در منطقه سیستان احداث شده تا کلیه افراد که از افغانستان وارد می شوند رصد شده، و واجدین شرایط هم برای مقابله با این بیماری، واکسن دریافت کنند.

اکبری زاده با هشدار نسبت به خطر افزایش بروز بیماری سرخک در کشور به دلیل شرایط این بیماری در کشور همسایه، تاکید کرد: سرخک یک بیماری ویروسی است و راه انتقال آن  از طریق تنفس و قطرک های تنفسی است، این بیماری  مسری‌ترین عامل عفونی شناخته شده است.

این مسئول اضافه کرد: جهت قطع زنجیره انتقال بیماری لازم است کودکان زیر ۵ سالی که به هر  دلیل واکسیناسیون‌ سرخک شان به تعویق افتاده در اسرع وقت برای تکمیل برنامه واکسیناسیون به نزدیکترین واحد بهداشتی مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل خاطر نشان کرد: ضرورت دارد والدین در صورت مشاهده هرگونه تب و بثورات جلدی در کودکان زیر ۵ سال خود، جهت تهیه نمونه آزمایشگاهی و تایید بیماری به نزدیکترین واحد بهداشتی محل سکونت اطلاع دهند.