همدان | ۲۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم در استان شناسایی شدند
مدیر انجمن اوتیسم همدان گفت: در استان همدان ۲۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شده است.
به گزارش کودک پرس ،در تقویم رسمی کشور روز ۱۳ فروردین ماه به عنوان روز جهانی اتیسم نامگذاری شده است.
انجمن اوتیسم همدان با زیرپوشش قرار دادن ۲۵۰ اوتیسم که عمدتا افراد کم سن و سال را تشکیل می دهند خدمات ارزنده ای در زمینه مشاوره، آموزش، درمان، معیشت و دیگر حمایت های اجتماعی ارائه می دهند.
به گفته مدیر انجمن اوتیسم همدان، یکی از نیازهای این انجمن برای تکمیل خدمات ارائه شده به اوتیسم ایجاد مرکز جامع اوتیسم در همدان است که نیازمند همکاری و همراهی مدیران استان و خیران نیکو سرشت است:
- داود پناهی افزود: در صورت حساسیت خانواده ها در کمتر از ۲ سالگی یا تا پنج سالگی می توان بیماری را تشخیص داد و گام نخست تشخیص اوتیسم، مشاهده برخی علائم از سوی خانواده ها است.
- اوتیسم یک اختلال عصبی و رشدی است که مبتلایان به این بیماری، بخش های مختلف مغزشان در همکاری با همدیگر دچار مشکل هستند و شاخصه اصلی این افراد نقص در ارتباط، رفتارهای کلیشه ای و تکراری و پایین بودن خزانه لغات شان است.
در اختلالات طیف اوتیسم، افرادی دارای حداقل علائم بیماری هستند که تشخیص آنها سخت تر است، در مقابل کسانی هستند که تشخیص آنها راحت تر بوده و نیاز به حمایت زیاد تا پایان عمر دارند.
- برخی از این افراد مشکلات دیگری از جمله کم توانی ذهنی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال یکپارچگی حسی، اختلال بیش فعالی و نقص توجه، صرع و مشکلات گوارشی دارند.
تا چند دهه پیش ضربه به سر حین تولد نوزاد و بارداری عامل بروز اوتیسم عنوان می شد اما در حال حاضر پژوهشگران معتقدند که چندین ژن در ترکیب با عوامل محیطی در ایجاد اوتیسم دخالت دارد.
گفته می شود در محیط های شهری بیشتر از روستایی اوتیسم رواج دارد، در ایران از هر ۱۵۰ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم شناسایی شده است.
ارسال دیدگاه