۵۱ درصد ظرفیت هنرستانهای غیردولتی خالی است
یک کارشناس مدیریت آموزشی گفت: آمار سالهای ۹۶ و ۹۷ نشان میدهد که از ۲۶ هزار صندلی در هنرستانهای غیردولتی، ۱۳ هزار و ۶۶۲ صندلی خالی مانده است یعنی حدود ۵۱ درصد ظرفیت هنرستانهای غیردولتی خالی است.
به گزارش کودک پرس ، مجید طهرانیان کارشناس مدیریت آموزشی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع جایگاه مدارس غیردولتی در مهارت آموزی با بیان اینکه مهمترین مراکزی که میتوانند به جریان مهارتآموزی کمک کنند، مدارس هستند، اظهار کرد: برنامه های مختلفی در این زمینه اجرا شده است که از جمله آنها میتوان به طرح ایران اشاره کرد.
وی افزود: تا خرداد ماه جاری 54 میلیون و 926 هزار نفر- ساعت کار برای 905 هزار دانشآموز در طرح ایران مهارت در سطح کشور به ثبت رسیده است.
طهرانیان اضافه کرد: در این طرح 5292 مدرسه متوسطه اول شرکت کردند که 1593 مورد مدارس غیردولتی بودند که 30 درصد کل مدارس غیردولتی را شامل میشود؛ در حالی که 10 درصد کل مدارس مجری طرح ایران مهارت، مدارس دولتی هستند.
وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی از ساعات اضافه آموزشی برای فعالیتهای مکمل غیردرسی برخوردارند و از این جهت طرح ایران مهارت در مدارس غیردولتی قابلیت اجرایی بهتری دارد، گفت: طرح ایران مهارت شاخههای بسیار گستردهای دارد و موارد مختلفی را در برمیگیرد؛ در طرح ایران مهارت، 60 ساعت آموزش در سه سال دوره متوسطه اول در نظر گرفته شده در حالی که باید این دستورالعمل اصلاح شود و حداقل به 60 ساعت در هر یک سال برسد.
کارشناس مدیریت آموزشی با بیان اینکه فرهنگ و دولت ما، ضد بخش خصوصی است، اظهار کرد: در بخش خصوصی آموزش و پرورش، علیرغم تلاشهای انجام شده، آمار سال 96 و 97 نشان میدهد که از 26 هزار صندلی در هنرستانهای غیردولتی 13 هزار و 662 صندلی خالی مانده است؛ یعنی حدود 51 درصد ظرفیت هنرستانهای غیردولتی خالی است. البته در مجموع 30 درصد ظرفیت کل مدارس غیردولتی خالی است و در مقابل تراکم در مدارس دولتی بالاست. هیچ کس به دنبال آن نیست که بررسی کند علت این ظرفیت خالی چیست.
طهرانیان با بیان اینکه یک نگاه ضدغیردولتی در کشور ما وجود دارد، ادامه داد: وضعیت مالکیتی مدارس غیردولتی نیز اینگونه است که در سال 96 و 97، 6.8 درصد مدارس ما احداثی و 82.5 درصد استیجاری است که یکی از تبعات آن افزایش قیمتها و شهریههاست؛ بانک ها نیز برای سرمایهگذاری کمتر به سمت بخش آموزش متمایل هستند.
وی اضافه کرد: در کل کشور 60 تا 80 مدرسه داریم که ممکن است شهریه بالا بگیرند و در مقابل حدود 300 تا 400 مدرسه هم شرایط نامناسب دارند و چندهزار مدرسه مابقی، از استانداردهای لازم برخوردارند.
طهرانیان درباره شهریههای بالای مدارس غیردولتی گفت: بررسی کنید از سال قبل اجارهها چقدر بالا رفته است، چقدر حقوقها افزایش یافته، هزینه ملزومات و کاغذ چقدر بالا رفته است؟ فقط 167 درصد بهای کاغذ بالا رفته است.
وی تصریح کرد: به موضوع برخورد شهرداریها نیز باید توجه شود که بابت پسماند مدارس غیردولتی 20 یا 40 میلیون تومان قبض صادر میکنند؛ در حقیقت باید شهریه مدارس را با واقعیات جامعه متناسب سازی کرد.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه