ایران در جایگاه نخست کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان در کشورهای شرق مدیترانه
بعد از انقلاب اسلامی، دستاوردهای ارزشمندی در نظام سلامت کشور داشتهایم و یکی از کشورهای پیشتاز منطقه در حوزه سلامت بوده و توانستیم در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه از نظر شاخصهای بهداشتی مانند کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان، در جایگاه نخست قرار بگیریم.
به گزارش کودک پرس ، نمکی با اشاره به تمهیدات لازم برای بهبود سطح سلامت مردم گفت: پرونده الكترونيك سلامت تا پايان بهار مستقر میشوند.
سعید نمکی وزیر بهداشت در گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر به مناسبت آغاز بسیج ملی کنترل فشارخون در سراسر کشور اظهار کرد: در سالهای بعد از انقلاب اسلامی، دستاوردهای ارزشمندی در نظام سلامت کشور داشتهایم و یکی از کشورهای پیشتاز منطقه در حوزه سلامت بوده و توانستیم در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه از نظر شاخصهای بهداشتی مانند کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان، در جایگاه نخست قرار بگیریم.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای غیرواگیر، تهدید اصلی سلامت مردم و نظام سلامت هستند، گفت: از ۳۸۰ هزار مورد مرگ و میر در سال ۹۶، حدود ۳۱۳ هزار مورد معادل ۸۲ درصد از مرگها به دلیل بیماریهای غیرواگیر بوده و در این میان، ۹۷ هزار مورد مرگ به دلیل فشارخون و ۱۶۱ هزار مرگ نیز به دلیل عوارض فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی و نارساییهای قلبی بوده است.
وزیر بهداشت افزود: از روز اول به وزارت بهداشت بر کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر تاکید داشتم، البته ۲۹ سال پیش که معاون بهداشت وزارت بهداشت بودم، اداره کل بیماریهای غیرواگیر را راه اندازی کردم، چون میدانستم که بعد از کنترل بیماریهای واگیردار، در چاه تاریک بیماریهای غیرواگیر میافتیم.
ماجرای نامه وزیر بهداشت به رئیس جمهور برای پیشگیری از فشار خون
نمکی تاکید کرد: برای کنترل و ییشگیری از بیماریهای غیرواگیر نیازمند مشارکت بین بخشی به شکل بسیج ملی و با مشارکت همه دستگاهها هستیم و به همین دلیل بسیج ملی کنترل فشارخون در کشور از امروز آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت زیرساختهای بسیار خوبی در حوزه سلامت ایجاد شده است، گفت: قبل از اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون به رئیس جمهور نامهای نوشتم و دکتر روحانی با اجرای این طرح بزرگ ملی به شکل تحول در نظام پیشگیری کشور موافقت کرد و دستورات لازم را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: با مشارکت سازمانهای دولتی و غیردولتی، سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مختلف، بسیج ملی کنترل فشارخون را اجرا میکنیم و شعار امسال روز جهانی فشارخون و این طرح بزرگ، «فشارخون؛ بدانیم و اقدام کنیم» است.
نمکی با بیان اینکه در ایران حداقل ۴۰ درصد و در برخی مناطق تا ۶۰ درصد از مردم از بیماری فشارخون خود اطلاع ندارند، گفت: مردم وقتی که با سکتههای مغزی و قلبی و نارسایی کلیوی نیازمند خدمات درمانی و دیالیز میشوند، از این بیماری آگاهی پیدا میکنند و این در حالی است که فشارخون موجب ناتوانی و معلولیت مردم و رنج کشیدن بیماران(patients) و خانوادههای آنها شود.
راهکاری برای کاهش ۳۰ درصدی مرگ و میر ناشی از فشار خون
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم مردم را از وجود بیماری فشارخون شان آگاه کنیم، حداقل ۳۰ درصد از مرگهای ناشی از فشارخون، کاهش پیدا میکند.
وزیر بهداشت گفت: در بسیج ملی کنترل فشارخون جمعیت هدف ما بیش از ۴۰ میلیون ایرانی بیشتر از ۳۰ سال است و انتظار داریم که حداقل ۲ میلیون بیمار جدید مبتلا به فشارخون را شناسایی کنیم تا تخت مراقبت و درمان قرار گیرند.
نمکی با اشاره به اینکه آمار فشارخون در بین زنان بیشتر از مردان است، بیان کرد: دلیل آن مراجعه بیشتر زنان به مراکز بهداشتی و درمانی و توجه بیشتر نسبت به سلامتی شان است.
توصیه آقای وزیر برای کاهش فشار خون مزمن
وی اظهار کرد: تعداد زیادی از مراکز از جمله مراکز بهداشتی و درمانی مستقر در شهرها و روستاها، پایگاههای بسیج، کارخانه ها، مساجد، معابر، بیش از ۱۰۰۰ بیمارستان دولتی و خصوصی، مطبهای پزشکان(physicians)، داروخانهها و ایستگاههای مستقر در محل برگزاری نماز جمعه آماده پذیرش مردم در بسیج ملی کنترل فشارخون هستند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سبک زندگی، مهمترین عامل کنترل کننده بیماریهای غیرواگیر است، گفت: دو نوع فشارخون داریم؛ یکی فشارخون اساسی که نقش وراثت، سبک زندگی و تغذیه در آن بسیار مهم است و دیگری فشارخون ثانویه که عامل دیگری دارد.
نمکی اظهار کرد: توصیه ما به مردم این است که مصرف را تا حد مقدور، کاهش دهند چراکه اگر بتوانیم مصرف نمک را حداقل ۳۰ درصد کاهش دهیم، تعداد بیماران فشارخونی به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه