برپایی جشن امضای کتابهای کودک و نوجوان در اصفهان
ایستگاه کتابخوانی و جشن امضای کتابهای کودک و نوجوان با حضور مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ١٨ تیر در میدان تاریخی حضرت امام(ره) اصفهان برگزار شد.
به گزارش کودک پرس،ایستگاه کتابخوانی و جشن امضای کتابهای کودک و نوجوان با حضور مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ١٨ تیر در میدان تاریخی حضرت امام(ره) اصفهان برگزار شد.
علی اصغر سیدآبادی در این مراسم گفت: اینکه اقدامات فرهنگی و ترویج کتابخوانی از فضاهای بسته خارج شده و بین مردم قرار بگیرد اتفاق بسیار خوبی است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در انتشار کتابهای خوب و در برنامه های ترویج کتابخوانی و بطور کلی در فعالیتهای فرهنگی، حرکتهای خودجوش مردمی قطعا نسبت به اقدامات دولتی تأثیر بیشتری بین عموم جامعه خواهد داشت،البته به این معنی نیست که دولت حضور نداشته باشد و یا حمایت نکند اما کار اصلی را باید توسط مردم انجام شود از جمله اهمیت باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان نیز در این راستاست که کار بصورت مردمی انجام می شود.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: مهم ترین راه برای اینکه بچه ها کتاب خوان بشوند خواندن کتاب در منازل است؛ اگر پدر یا مادر برای بچه ها کتاب بخوانند همزمان که برایش داستان می خوانید و او از داستان لذت می برد درواقع با صدای شما دارد لذت می برد و شما کنارش هستید و به نحوی ارتباط عاطفی خانواده را با بچه ها تقویت می کند.
پرویز طاهری نیز در این مراسم یکی از شاخصه های مباحث فرهنگی را بحث کتابخوانی کودکان دانست و گفت: معتقدیم که هرچه فرزندان این مرز و بوم در سنین پایین تر و در دوره ابتدایی با کتاب مأنوس شوند قطعاً جامعه ما به لحاظ فرهنگی جامعه ای بهتر، داناتر و موثرتر خواهد شد.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه برنامه هایی که بصورت خودجوش و مردمی باشد پایدارتر خواهد بود تصریح کرد: طرح باشگاه های کتابخوانی توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شد و بصورت خودجوش توسط مردم به انجام رسید و امسال سال سوم اجرای آن است. به طوری که ۱۸۰ باشگاه بصورت مردمی بدون دخالت و نقش دولت، خودشان را به ثبت رسانده اند و فعالیتشان را ادامه می دهند.
وی تأکید کرد: نهادهای مردمی نیز نقش مهمی در علاقمندی خانواده ها و کودکان و نوجوانان به موضوع کتابخوانی دارند
رضا مهندسی رئیس اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان گفت: در جام باشگاهها؛ کتابها ازسوی کارشناسان علمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ازبین کتابهای کودکان و نوجوان ۷ تا ۱۴ سال گزینش و معرفی می شود و کتابفروشی های منتخب شهرستان های استان این کتابها را با ۵۰ درصد تخفیف به بچه ها عرضه مینمایند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته سه منتخب کشوری از استان اصفهان در این جشنواره معرفی شدند گفت: امسال نیز اختتامیه کشوری همزمان با هفته کتاب در تهران برگزار می شود ضمن اینکه در سطح استان نیز اختتامیه خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان جزو طرح های ترویج کتاب و کتابخوانی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری چند دستگاه ازجمله شهرداری، نهاد کتابخانه های عمومی، بهزیستی، کانون پرورشی کودکان و نوجوانان و تعدادی دستگاه دیگر در سطح کشور برگزار می کند، عنوان کرد: سال گذشته در سطح کشور بیش از ۲۲ هزار کودک و نوجوان به عضویت این طرح درآمدند و امیدواریم امسال نیز استقبال بیشتری در اصفهان و در سطح کشور صورت بگیرد.
رئیس اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درباره برگزاری ایستگاه های کتابخوانی در میدان تاریخی حضرت امام(ره) اصفهان اظهار کرد: ویژگی برنامه ایستگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، خودجوش بودن این حرکت است که بچه ها در تمام ورودی های میدان حضرت امام(ره) و در طرح ایستگاههای کتابخوانی شرکت کرده اند، حتی گروه های کودکان کار نیز در این برنامه حضور دارند. ضمن اینکه سال گذشته تنها ۱۵ شهر عضو باشگاه های کتابخوانی بوده ازجمله اصفهان و کاشان که نامزد دریافت عنوان پایتختی کتاب ایران نیز حاضر بودند، اما امسال علاوه بر اصفهان و کاشان شهرهای نجف آباد و شهرضا نیز به جمع نامزدین دریافت عنوان پایتختی کتاب ایران درآمدند و در این شهرستانها نیز عیناً همین حرکتهای ایستگاه های کتابخوانی انجام می شود.
وی افزود: یونسکو هر سال یک شهر را که طرحهایی در ترویج کتابخوانی داشته و عموم مردم را به کتابخوانی تشویق کند به عنوان پایتخت کتاب دنیا معرفی می کند. ایران نیز چند سال نامزد دریافت پایتختی کتاب دنیا بوده اما هنوز به این عنوان دست نیافته است در این راستا طرحی در ایران با عنوان پایتختی کتاب ایران اجرا شده که امسال دوره چهارم آن اجرا میشود و ما تلاش می کنیم که اصفهان و شهرستانهای استان در این طرح شرکت نمایند هرچند که اصفهان و کاشان و شهرضا جزو ۱۰ شهر منتخب هستند و انتظار داریم یکی از شهرستانهای استان به رتبه پایتختی کتاب ایران دست یابند.
ارسال دیدگاه