تاثیر سیستم ایمنی بدن مادر بر مغز کودک
طبق نتایج یک تحقیق جدید، اگر سیستم ایمنی یک زن در طول بارداری فعال شود میتواند بر رشد مغز نوزادش تاثیر گذارد.
به گزارش کودک پرس ، برخی از محرکها شامل عفونت، استرس، بیماری و آلرژیها میتوانند موجب فعال شدن سیستم ایمنی شوند. در صورت فعال شدن سیستم ایمنی، پروتئینها به عنوان بخشی از واکنش التهابی آزاد میشوند.
مطالعه قبلی در حیوانات نشان داده است که برخی از این پروتئینها میتوانند بر جنین تاثیر گذارند. اما اطلاعات کمی در مورد این تاثیر بر روی انسان وجود دارد.
از همین رو محققان زنان جوان را در طول بارداری، زایمان و تا بزرگ شدن نوزاد تا زمان راه رفتن، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند عملکرد کوتاه مدت و بلندمدت مغز کودک ممکن است در طول سه ماهه سوم بارداری تحت تاثیر فعالیت سیستم ایمنی مادرشان باشد.
این یافتهها شامل تغییراتی در ضربان قلب جنینی در نوزادان زنان بارداری بود که علائم التهاب را نشان دادند. با توجه به رابطه بین ضربان قلب جنین و سیستم عصبی، محققان عنوان میکنند تغییرات ضربان قلب نشان میدهد التهاب مادر حتی قبل از تولد نوزاد هم تاثیر میگذارد.
در چند هفته اول بعد از تولد، اسکن مغز نوزاد مادرانی که در طول بارداری پروتئینهای مرتبط با التهابشان افزایش یافته بود، اختلالاتی را در ارتباط بین مناطق مختلف مغز کودک مشاهده کردند.
سپس زمانی که نوزاد ۱۴ ماهه بود، آزمایشها تفاوت در مهارتهای حرکتی، رشد زبان و رفتار را در بین کودکان مادرانی که سیستم ایمنیشان به خاطر التهاب فعال شده بود را نشان داد.
دکتر «بردلی پترسون»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان لس آنجلس، در این باره میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که نشانگرهای التهاب در خون مادر میتواند با تغییرات کوتاه مدت و بلندمدت مغز کودک مرتبط باشد.»
محققان عنوان میکنند این یافتهها بسیار قابل توجه هستند، اما باید تحقیقات بیشتری برای فهم کامل نحوه تاثیر فعال سازی سیستم ایمنی مادر در طول بارداری بر کودکش انجام شود.
منبع: مهر
ارسال دیدگاه
Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/doreha/domains/koodakpress.ir/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35