فریبرز گلبن پیشکسوت رادیو: رادیو کودک در ایران الگوی جهانی شد
فریبرز گلبن تهیه کننده و پیشکسوت رادیو از سال ۱۳۵۰ فعالیت و همکاری خود را با رادیو آغاز کرد. وی اولین تجربه کاری خود را در بخش خبر رادیو گذراند. به نحوی که او در برنامه صبحگاهی رادیو به صورت دستیار تهیه کننده برنامه سازی را آغاز نمود.
به گزارش کودک پرس ، فریبرز گلبن پیشکسوت رادیو در خصوص شرایط فعلی این رسانه و تطابق آن با شرایط روز دنیا گفت: رادیو اساسا ابزار موثر و وسیله ای است که از خارج به ایران وارد و طی چندین دهه گذشته در ایران بومی شده است. از طرفی هم عده ای مدام می گویند رسانه های مختلفی در دنیا وجود دارد که رقابت ها را افزایش می دهد. اما باید توجه کرد که همین رسانه های نوین و در راس آنها رسانه های مجازی، در غرب بسیار بیشتر از کشور ما فعال هستند .اما با این حال رادیو کماکان جایگاه خود را دارد و به صورت کاملا پویا به فعالیت خود ادامه می دهد. این رسانه به خاطر سابقه طولانی ،در دسترس بودن،مرجع بودن و درستی و صحت اطلاعات ارائه شده هیچوقت نمی توان رقیبی را در تراز آن قرارداد.
وی در خصوص تخصص گرایی در شبکه های رادیویی افزود: نیاز جامعه امروز به گونه ای است که تخصص گرایی در این رسانه باعث ارتقاء فرهنگ آن می شود.به عنوان نمونه رادیو سلامت به صورت تخصصصی بر ارتقا سطح بهداشت کشور موثر است یا رادیو اقتصاد که با مولفه های مختلف اقتصادی مانند مالیات،شاخصه های تولید و موارد متعدد دیگر همراه است، کمک شایانی به توسعه فرهنگ اقتصادی جامعه می نماید.
رادیو کودک در ایران الگوی جهانی شد
گلبن در خصوص مخاطبان رادیویی نیز گفت:افزایش حس یکرنگی و صمیمیت میان رادیو و مردم می تواند تداوم حس اعتماد و فزونی مخاطبان را به همراه داشته باشد.به عنوان نمونه در خصوص افزایش آلودگی هوا،ترافیک و سایر مباحث مشابه که مسئله شایع و گریبانگیری در کلان شهرهاست و همه مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند ، اطلاع رسانی به موقع و همگام شدن با مردم مسلما در رشد تعداد مخاطبان موثر است. من به کرات دیده ام زمانی که رادیو از طریق گیرنده های وسایل نقیله عمومی مانند اتوبوس ها پخش می شود مردم با اشتیاق برنامه ها را گوش می دادند.
وی در رابطه با خاطرات مختلف خود طی چندین دهه همکاری و فعالیت در رادیو گفت: طی این سال ها کوله باری از اخبار خوب و اتفاقات شاد را در تجربه کاری خود دارم که من را بسیار خوشحال کرده اند.
ولی زمانی که حکم تهیه کنندگی ام را گرفتم،به یاد ماندنی ترین لحظات برایم رقم خورد. از طرفی هم فوت مرحوم حسین نادری که بیش از 10 سال از آن می گذرد برایم بسیار دردناک بود .زیرا از همان سال های اولیه کار در رادیو، با هم دوست صمیمی بودیم .متاسفانه بسیاری از افراد قدیمی مانند مهران دوستی را زمانی که از دست میدهیم دیگر جایگزینی نمی توان برای آنها پیدا کرد که مسیله فقدان آنها را دردناکتر می کند.
وی در رابطه با علاقه مندان به حرفه تهیه کنندگی خاطر نشان کرد: مهمترین مسئله ای که این افراد باید در نظر بگیرند آن است که حتما به نحو فزاینده ای مطالعه کنند و از هر فرصتی برای افزایش سطح دانش خود بهره ببرند.به ویژه مطالعه کتاب در زمینه های مختلف که می تواند بسیار موثر باشد.شناخت شعر،ادبیات ، موسیقی و ارتقا سطح معلومات در تمام زمینه ها بسیار مهم و راهبردی است.
این پیشکسوت رادیو با اشاره به الگوی برداری از رادیو کودک در کشورمان افزود: ایران اولین کشور در دنیاست که رادیو کودک را ابداع کرده است و سایر کشورها از روی این مسئله الگو برداری کرده اند. این اتفاق مهم در خلال دهه سی و توسط آقای پیرنیا روی داد که کار بسیار بزرگی بوده است.
جشنواره بین المللی رادیو فرصتی برای انتقال تجارب است
گلبن با اشاره به اینکه جشنواره بین المللی رادیو نقش موثری در ارتقا کیفیت برنامه ها می تواند داشته باشد گفت: جشنواره رادیو به گونه ای است که میان برنامه سازان تهران و سایر مراکز که برنامه های آنها پذیرفته شده است،ارتباط موثر برقرار میشود.در خلال ایام برگزاری این گردهمایی بزرگ رادیویی گاهی اوقات با برنامه هایی روبرو می شوم که بنده ازکم و کیف آنها می آموزم. زیرا کار برنامه سازی تقریبا مشابه نقاشی کردن است که انتها و پایانی برای آن نمی توان در نظر گرفت. وجود ارتباطات مختلف و آشنا شدن با افکار و سبک های مختلف می تواند نقش بسزایی در هم افزایی میان برنامه سازان داشته باشد. از سویی نیز برنامه سازان مختلف از سایر کشورها برای تهیه گزارش به جشنواره بین المللی رادیویی می آیند.این افراد مبتنی بر فرهنگ کشور خود برنامه سازی می کنند.در این میان بررسی تکنیک و ظرافت های برنامه سازی این افراد مبتنی بر چارچوب های کار تهیه کنندگی افراد خارجی شرکت کننده در جشنواره بین المللی رادیو بسیار موثر است .همچنین افراد خارجی نیز می توانند از تجریبات برنامه سازان ما نیز استفاده نماید.در حقیقت این رویداد مهم درگاهی دوسویه برای انتقال تجربیات می تواند باشد.
وی درباره روند رو به رشد جشنواره رادیو افزود: اگر بهره برداری مناسب از جشنواره رادیو صورت گیرد، نتایج دلخواه به دست می آید.به نحوی که از افراد متخصص و کارآمدی که در زمینه رسانه رادیو در حال فعالیت هستند، دعوت به عمل آید تا از تحقیقاتی که این افراد پیرامون رادیو انجام داده اند، استفاده های لازم صورت گیرد . این مسیر آینده رادیو را بهترمشخص کرده و کمک فراوانی در راستای ارتقا آن خواهد داشت.
پالایش مقالات علمی جشنواره رادیو توسط دانشکده صدا و سیما
وی در رابطه با مقالات علمی ارایه شده به جشنواره بین المللی رادیو و اجلاس جهان صدا گفت: در هر دوره برگزاری، حجم زیادی از مقالات علمی به این گردهمایی ارایه می شود و این رویداد، فرصت مناسبی برای بهره برداری های لازم را ایجاد می کند.به نظرم برای استفاده هرچه بیشتر از مقالات علمی، بهتر است به وسیله مراکز علمی مانند دانشکده صدا و سیما انها بررسی، تدریس و توضیح داده شود. همچنین چکیده این مقالات استخراج و نکات قابل تامل را در اختیار قرار داد تا بر اساس موضوعات مطرح شده بر روی آنها کار تحقیقی لازم انجام شود.
این پیشکسوت رادیو با اشاره به پویایی جشنواره رادیو پویایی گفت : روابط عمومی معاونت صدا می تواند نقش مهمی در راستای افزایش پویایی جشنواره رادیو بر عهده داشته باشد. زیرا اساسا کار و وظایف روابط عمومی بسیار سنگین ،مهم و تاثیر گذار است.روابط عمومی این قدرت را دارد که کلیشه ها را از بین ببرد و با ایده های جدید نقش مهمی در پویایی جشنواره رادیو ایفا نماید.
وی در پایان گفت: آرزوی موفقیت برای جوان ها دارم .ما جای افرادی هستیم که الان نیستند و روزی هم دیگران می آیند به جای ما . ان شالله این جایگاه همیشه ماند گار باشد و ثمره و نتیجه آن را مردم ببرند.
منبع: پانا
ارسال دیدگاه