بهترین راه برای پانسمان یک بریدگی یا خراش چیست؟

به گزارش کودک پرس،  دست هایتان را خوب بشویید، سپس محل جراحت را بررسی کنید. اگر زخم خونریزی دارد، با یک باند یا حوله تمیز روی آن به طور مستقیم فشار بیاورید تا بند بیاید. (اگر پس از ده دقیقه فشار مستقیم خونریزی بند نیامد، کودک خود را به اورژانس برسانید.)
پس از توقف خونریزی، بررسی کنید که آیا شیشه، آشغال یا هرگونه جسم خارجی دیگر در زخم باقی مانده است یا خیر. اگر چیزی دیدید، سعی کنید آن را با جریان آب سرد بیرون بیاورید. اگر نتیجه نداد، با استفاده از موچین به دقت آن را خارج کنید.
سپس زخم را به آرامی با صابون و آب گرم خوب بشویید و با استفاده از یک پارچه تمیز به آرامی خشک کنید. اگر کودکاجازه نمی دهد زخمش را بشویید، از او بخواهید آن را در یک ظرف بزرگ پر شده از آب فرو ببرد ت تمیز شود.
فوت کردن روی زخم می تواند موجب آرام شدن کودک شود اما کار درستی نیست زیرا می تواند میکروب های بیشتری، از جمله باکتریهای دهان را وارد آن کند.

آیا باید از داروی ضدعفونی استفاده کنم؟

این کار ضروری نیست اما استفاده از یک پماد آنتی بیوتیک، مانند Bacitracin پس از شستشو و خشک کردن زخم، می تواند موجب کاهش خطر بروز عفونت شود. از الکل صنعتی، پراکسید هیدروژن، ید یا مرکورکروم استفاده نکنید. این مواد نه تنها موجب افزایش درد کودک می شوند، بلکه ممکن است فرآیند ترمیم زخم را نیز کند کنند.

بهترین راه برای پانسمان یک بریدگی یا خراش چیست؟
بریدگی ها یا خراش های کوچک اگر در معرض هوای آزاد قرار بگیرند، زودتر خوب می شوند؛ لذا می توانید از باندپیچی صرف نظر کنید مگر اینکه زخم در منطقه ای باشد که احتمال آلوده شدن آن یا کثیف کردن لباس های کودک وجود داشته باشد.
برای بریدگی ها و خراش های عمیق تر، از یک چسب زخم معمولی استفاده کنید اما قبل از آن مطمئن شوید که پوست تمیز و خشک است. اگر روی یک بریدگی را می پوشانید، چسب زخم را به گونه ای قرار دهید که پوست دو طرف بریدگی را به آرامی در کنار هم قرار دهد. مواظب باشید پانسمان آنقدر محکم نباشد که جلوی گردش خون را بگیرد.
هر روز پانسمان را بردارید (یا در صورت امکان، هر وقت که پانسمان خیس می شود) و وضعیت بهبود زخم را بررسی کنید. اگر پوست هنوز هم تازه به نظر می رسد یا زخم هنوز هم باز است، مجددا آن را پانسمان کنید.
پس از دلمه بستن یا بسته شدنِ محل بریدگی، دیگر نیازی به پانسمان نیست. اما اگر کودک دائم می خواهد دلمه اش را بکند، شاید بهتر باشد از پانسمان برای حفاظت از زخم استفاده کنید.برخی از پزشکان توصیه می کنند که روی زخم در طول شب باز بماند تا کمی خشک شود. البته اگر جراحت شدید است یا احتمال دارد که لباس ها یا بدن کودک را آلوده کند، بهتر است روی زخم را بپوشانید.
چگونه می توانم درد را کاهش دهم؟

اگر کودک شما درد دارد، می توانید یک مسکن مخصوص کودکان مانند استامینوفن یا ایبوپروفن کودکان به او بدهید. همان مقداری از دارو را مصرف کنید که روی برچسب آن نوشته شده است. هرگز به کودک خود آسپیرین ندهید زیرا می تواند در کودکانی که بیماری ویروسی دارند، یک مشکل نادر اما جدی به نام سندرم رایز (Reye’s Syndromee) ایجاد کند.

چه وقت باید با پزشک تماس بگیرم؟

اگر پس از ۱۰ دقیقه فشار محکم، خونریزی متوقف نشد، کودک را به اورژانس برسانید. همچنین اگر فکر می کنید کودک به بخیه نیاز دارد یا یک شیء خارجی (مثلا آشغال یا سنگ ریزه) در زخم گیر افتاده که نمی توانید با اقدامات ذکر شده و براحتی آن را بیرون بیاورید، حتما او را به اورژانس ببرید.

از پزشک بخواهید تا همه جراحت های روی صورت کودک را معاینه کند، زیرا جای بریدگی های کوچک نیز می توانند روی صورت باقی بمانند. همچنین اگر یک حیوان یا کودک دیگر فرزند شما را گاز گرفته و پوست او را پاره کرده است، او را نزد پزشک ببرید زیرا ممکن است به درمانی خاص نیاز داشته باشد.
برای زخم های عمیقی که در اثر سوراخ شدن ایجاد می شوند یا بریدگی هایی که با اشیاء کثیف ایجاد شده اند، پزشک مشخص خواهد کرد که آیا کودک به واکسن کزاز نیاز دارد یا خیر.
خواه پزشک زخم کودک شما را بررسی و معاینه کرده باشد یا خیر، شما باید جراحت را زیر نظر داشته باشید. اگر نشانه های عفونت (مثلا قرمزی، چرک، ترشح، ورم یا گرم شدن اطراف محل زخم) را مشاهده کردید، از پزشک بخواهید تا آن را معاینه کند. ممکن است برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز باشد.
یک بریدگی چه وقت به بخیه نیاز دارد؟

بریدگی هایی که عمیق و باز به نظر برسند، خصوصا اگر پوست لبه های بریدگی نامنظم شکاف خورده باشد، احتمالا به بخیه نیاز دارند. مواردی که احتمالا به بخیه نیاز دارند عبارتند از بریدگی های روی صورت و روی قسمت هایی از بدن که عضله آنها کشیده است یا با حرکت سفت می شود، مثل کف دست ها و انگشت ها.

برای اینکه بخیه به بهترین نحو نتیجه دهد، جراحت کودک باید ظرف هشت ساعت پس از بریدگی (یا حتی زودتر)، بخیه شود تا از خطر بروز عفونت یا باقی ماندن جای زخم، پیش گیری شود. اگر در این باره شک دارید، از پزشک بخواهید تا زخم را معاینه نماید.

.