کودکان سه تا پنج سال کردستانی غربالگری شنوایی می‌شوند

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان گفت: امسال برای نخستین بار کودکان سه تا پنج سال زیر پوشش مهدهای کودک شهری و روستایی این استان همزمان با چند استان دیگر کشور غربالگری شنوایی می‌شوند.

به گزارش کودک پرس ، باقر کرمی اظهار داشت: طرح غربالگری شنوایی گذشته تنها برای نوزادان اجباری بود اما امسال این طرح گسترده تر شده و کودکان سه تا پنج سال نیز زیر پوشش اجرای آن قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه غربالگری شنوایی کودکان (سه تا پنج سال) سال گذشته به صورت آزمایشی در مرکز استان انجام شد، افزود: این طرح امسال در کل استان اجرا می شود و کردستان جزو 10 استان کشور است که طرح را به تمام شهرستان ها تعمیم داده است.

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان تعیین وضعیت شنوایی، معلولیت ها یا اثرات تخریبی ناشی از افت شنوایی و شکل افت شنوایی در گوش ها را از جمله اهداف اجرای این طرح اعلام کرد و یادآور شد: هزینه اجرای این طرح در استان برای هر کودک 100 هزار ریال است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح برای کودکان بی بضاعت به صورت رایگان انجام می شود، تاکید کرد: بهزیستی استان کردستان در سال های اخیر بالاترین پوشش را در طرح غربالگری شنوایی نوزادان داشته و امید می رود در میان کودکان نیز این روند ادامه یابد.

کرمی با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال غربالگری شنوایی نوزادان به پوشش 100 درصدی رسیده است، گفت: سال گذشته 28 هزار و 612 نوزاد شیرخوار زیر پوشش طرح قرار گرفتند که 53 نفر از این تعداد به عنوان افراد دارای مشکل شنوایی تشخیص داده شدند.
وی اضافه کرد: سال گذشته هشت نفر از کودکان شناسایی شده در طرح غربالگری شنوایی با انجام عمل جراحی کاشت حلزون با هزینه حدود 400 میلیون ریالی برای هر نفر از ناشنوایی مطلق شان پیشگیری شد.

 

اختلالات شنوایی یکی از شایع ترین معلولیت های مادر زادی به شمار می رود و ماه های نخست تولد نوزاد (یک تا سه ماهگی) بهترین دوران برای غربالگری شنوایی است.
تست غربالگری، تست ساده‌ای است که توسط ادیولوژیست (شنوایی سنج) انجام می شود و فقط چند دقیقه طول می کشد و هدف آن تشخیص افت شنوایی کودکان و نوزادان است.

 

در حال حاضر 110 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان کردستان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند که معادل هفت درصد جمعیت استان است.

 

 

 

 

منبع: ایرنا